Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μακιγιάζ & Ειδικά Εφέ | Λίντα Μπόγε αφ Γκένας

στα 10

Εχοντας... βαπτιστεί στο «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα, η έμπειρη μακιγιέζ από τη Σουηδία απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μακιγιάζ & Ειδικά Εφέ | Λίντα Μπόγε αφ Γκένας

Με πάνω από δεκαπέντε ταινίες μεγάλου μήκους στο ενεργητικό της, αλλά και πολυάριθμες θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, η Λίντα Μπόγε αφ Γκένας μπήκε στην ομάδα του «Θαύματος της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα και βρίσκεται υποψήφια για Βραβείο Ιρις σε δύο κατηγορίες, Μακιγιάζ και Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας, μαζί και με την Εύη Ζαφειροπούλου, όπως κι οι δυο τονίζουν με χαρά. Η Λίντα μας έστειλε λέξεις και εικόνες από τη Στοκχόλμη.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

λίντα θάλασσα των σαργασσών 607

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου, σε δύο κατηγορίες;

Οι υποψηφιότητες είναι ένας τεράστιος έπαινος για τη δουλειά μου, στο μακιγιάζ, τα μαλλιά και τα ειδικά εφέ, στην ομάδα του «Θαύματος της Θάλασσας των Σαργασσών». Είμαι τυχερή που είχα τη δυνατότητα και την ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα και να δουλέψω με Ελληνες ηθοποιούς και συνεργείο. Η υποψηφιότητα τιμά την καλή συνεργασία μας - για εμένα, ως Σουηδή επαγγελματία του κινηματογράφου, αποδεικνύει μια ανταλλαγή και μια διεθνή συνεργασία που τα κατάφερε εξαιρετικά καλά.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψηφίους σου και γιατί;

Θα ψήφιζα τη συνάδελφό μου, τη μακιγιέζ Εύη Ζαφειροπούλου, φέρνει τόσα πολλά στη δουλειά, με τις ικανότητές της και την αφοσίωσή της στο επάγγελμά της.

λίντα θάλασσα των σαργασσών 607

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Αν έχω τη μεγάλη τύχη να βραβευτώ, το ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ μου θα πάει στον Σύλλα Τζουμέρκα. Θέλω να τον ευχαριστήσω που με συμπεριέλαβε σ' αυτό το θαυμάσιο πρότζεκτ και για την εμπιστοσύνη του σε μένα, στο design και στη δουλειά μου. Θέλω να τον ευχαριστήσω, ακόμα, για την αφοσίωσή του στους ηθοποιούς και τους ήρωές του. Το βαθύ ενδιαφέρον του για κάθε λεπτομέρεια στο μακιγιάζ, τα μαλλιά και τα sfx, σε όλη τη διαδικασία, από την προετοιμασία ως το wrap.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Για μένα αυτό το βραβείο θα ήταν η επιβεβαίωση ότι η ελληνική κινηματογραφική κοινότητα εκτιμά τη δουλειά μου. Επιπλέον, το γεγονός ότι είναι ένα διεθνές βραβείο, πράγμα που με κάνει να αισθάνομαι υπέροχα και μεγάλη ευγνωμοσύνη.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; (πατήστε το play)

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; | Linda Boije af Gennäs from flix.gr on Vimeo.



Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


λίντα θάλασσα των σαργασσών 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.