Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μακιγιάζ & Ειδικά Εφέ | Εύη Ζαφειροπούλου

στα 10

Υποψήφια σε δύο κατηγορίες φέτος, για το «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», η έτσι κι αλλιώς πολυ-υποψήφια και πολυβραβευμένη της ΕΑΚ, Εύη Ζαφειροπούλου, απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτει τι θα κάνει όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Flix Team
Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Μακιγιάζ & Ειδικά Εφέ | Εύη Ζαφειροπούλου

Εντεκα υποψηφιότητες συγκεντρώνει, μαζί με τις φετινές, η Εύη Ζαφειροπούλου, για τα Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - είναι, άλλωστε, υποψήφια σε δύο κατηγορίες, Μακιγιάζ και Ειδικών Εφέ, για το «Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα. Η Εύη έχει προταθεί εννιά ακόμη φορές για μακιγιάζ και έχει κερδίσει τέσσερις φορές. Πρώτη υποψηφιότητα το 2011 με τη «Χώρα Προέλευσης» όπου και κέρδισε. Δύο φορές υποψήφια το 2012 με τις «Αλπεις» και τον «Παράδεισο». Το 2013 υποψήφια με την «Κόρη». Το 2014 υποψήφια με τη «Μικρά Αγγλία» όπου και κέρδισε. Το 2016 υποψήφια για το «Chevalier». Το 2017 υποψήφια για το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Το 2018 υποψήφια για το «Τελευταίο Σημείωμα» όπου και κέρδισε. Το 2019 υποψήφια για τον «Οίκτο» όπου και κέρδισε. Και συνεχίζουμε...

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των βραβείων Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

το θαύμα της θάλασσας των σαργασσών 607

Τι ιδιαίτερο έχει για σένα η υποψηφιότητά σου, διπλή φέτος;

Είναι το κλείσιμο ενός όμορφου κύκλου που ξεκίνησε όταν η Γιούλα Μπουνταλη μου διηγήθηκε το σενάριο χρόνια πριν, ο Σύλλας Τζουμέρκας μου έδωσε έμπνευση και χώρο για δημιουργία,η Μαρία Δρανδακη το στήριξε με περισσή εντιμότητα, σεβασμό και αγάπη και η συνυποψήφια Linda Boije μοιράστηκε μαζί μου το φορτίο / πάρτι δημιουργίας.

Ποιον θα ψήφιζες από τους συνυποψήφιους σου και γιατί;Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον/α. Πολύ συχνά, έτσι και φέτος, παρακολουθήσαμε πολύ ωραίες δουλειές, άξιες όχι μόνο ψήφου, αλλά και βράβευσης. Η ποιότητα της δουλειάς μένει είτε πάρεις βραβείο είτε όχι, όπως μένει και η γνώση και η εμπειρία που αποκτάς κάνοντας κάθε φορά μια ταινία. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό.

Αν είχες δυνατότητα για ένα μόνο ευχαριστώ αν κέρδιζες το βραβείο από τη σκηνή της απονομής που θα πήγαινε; Και γιατί;

Ευχαριστώ την οικογένειά μου για τη στήριξη και την αγάπη τους.

Πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου;

Πολύ σημαντικό. Συνδυάζει τη δικαίωση των κόπων σου, την αναγνώριση από ανθρώπους του κινηματογραφικού χώρου και φέρει και την απαραίτητη ψυχική ώθηση για το επόμενο βήμα.

Τι θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; (πατήστε το play)


Τα βραβεία Ιρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ανακοινωθούν διαδικτυακά και όχι σε τελετή απονομής, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κοροναΐού, στις 14 Απριλίου 2020.


το θαύμα της θάλασσας των σαργασσών 607


Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι μιλούν στο Flix | Οι υποψήφιοι των φετινών Βραβείων Ιρις απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Flix, αποκαλύπτουν τι θα κάνουν όταν τελειώσει η καραντίνα της πανδημίας και πόσο σημαντικό είναι ένα βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε και δείτε τα βίντεο.