Φεστιβάλ / Βραβεία

British Independent Film Awards 2019: Tα βρετανικά ανεξάρτητα βραβεία της χρονιάς ξαφνιάζουν

στα 10

Οι Βρετανοί ρίχνουν τους προβολείς στο ανεξάρτητο σινεμά της χρονιάς και βγάζουν νικητές που θα μάς απασχολήσουν και στην οσκαρική κούρσα.

British Independent Film Awards 2019: Tα βρετανικά ανεξάρτητα βραβεία της χρονιάς ξαφνιάζουν

Μπορεί να διαβάσετε τη λίστα των νικητών και, εκτός εξαιρέσεων, να την απορρίψετε. Μην το κάνετε. Πολύ απλά γιατί η ιστορία των British Independent Film Awards έχει αποδείξει ότι δείχνουν μία τάση στα πράγματα - ακόμα κι αν μιλούν για ένα ανεξάρτητο σινεμά, αυτό μπορεί να φέρει ανατροπές στην οσκαρική κούρσα. Απόδειξη; Πέρσι είχε κερδίσει ο Γιώργος Λάνθιμος με την «Ευνοούμενη» και, ξαφνικά, βρέθηκε να έχει τις περισσότερες οσκαρικές υποψηφιότητες της χρονιάς - ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Ποιος λοιπόν φέτος ήταν ο μεγάλος νικητής των βρετανικών Independent Film Awards;

Διαβάστε κι αυτό: Ευρωπαϊκά Βραβεία 2019: Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης είναι ο Καλύτερος Ευρωπαίος Μοντέρ

For Sama 607 1 For Sama 607 2

Ενα ντοκιμαντέρ! Το «For Sama» της Γουαάντ Αλ-Κατέμπ και του Εντουαρντ Γουοτς, που είχε κάνει την πρεμιέρα του φέτος στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών, κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μοντάζ και Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται τη ζωή της ίδιας της Γουαάντ για πέντε χρόνια στο Χαλέπι, καθώς εκείνη ερωτεύεται, παντρεύεται και γεννά τη Σάμα, την κόρη της, ενώ γύρω της ο κόσμος κυριολεκτικά ισοπεδώνεται βίαια.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «For Sama»

Judy 607

Only You 607

Η Ρενέ Ζελβέγκερ ξεκίνησε το δρόμο προς τα Οσκαρ, κερδίζοντας το Βραβείο Α' Γυναικείου για το «Judy», ενώ ο Tζος Ο' Κόνορ, (ο νεαρός πρωταγωνιστής του «God’s Own Country» και Πρίγκιπας Κάρολος του 3ου κύκλου του «The Crown») κέρδισε το Βραβείο Α' Ανδρικού για το «Only You» της Χάρι Γούτλιφ. Θα χωρέσει ο τελευταίος στην οσκαρική πεντάδα αντρικών ρόλων φέτος; Σε αντίθεση με την σίγουρη Ζελβέγκερ, πολύ αμφιβάλλουμε. Για να δούμε όμως...

The Personal History of David Copperfield 607

Πολύ υποσχόμενη πορεία και για το «The Personal History of David Copperfield» του Αρμάντο Ιανούτσι, το οποίο απέσπασε το Βραβείο Σεναρίου, το Βραβείο Β' Ανδρικό για τον πάντα εξαιρετικό Χιου Λόρι, καθώς και τα βραβεία Ενδυματολογίας και Καλύτερου Κάστινγκ.

parasite 607

«Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο κέρδισαν στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και ξεκίνησαν κι αυτά το γύρο του οσκαρικού τους θριάμβου.

Independent Spirit Awards 2019  607

H Κριστίν Σκοτ Τόμας ήταν φέτος το τιμώμενο πρόσωπο των British Independent Film Awards. Ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το τιμητικό βραβείο «Ρίτσαρντ Χάρις» για το σύνολο της καριέρας της.

Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα των BIFA 2019 εδώ.