Φεστιβάλ / Βραβεία

Ευρωπαϊκά Βραβεία 2019: Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης είναι ο Καλύτερος Ευρωπαίος Μοντέρ

στα 10

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στις τεχνικές κατηγορίες, με μεγάλο νικητή την «Ευνοοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου και το Βραβείο Καλύτερου Ευρωπαίου Μοντέρ στον Γιώργο Μαυροψαρίδη.

Ευρωπαϊκά Βραβεία 2019: Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης είναι ο Καλύτερος Ευρωπαίος Μοντέρ

Οπως κάθε χρόνο, λίγες εβδομάδες πριν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία που δίνονται παραδοσιακά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη (φέτος 7 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο), ανακοινώθηκαν τα βραβεία στις τεχνικές κατηγορίες όπως προέκυψαν από μια ειδική επιτροπή επαγγελματιών.

Η «Ευνοοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου (που είναι υποψήφια σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες) θριάμβευσε αποσπώντας το Βραβείο Φωτογραφίας για τον Ρόμπι Ράιαν, Βραβείο Κοστουμιών για την Σάντι Πάουελ, Βραβείο Κομμώσεων και Μακιγιάζ για τη Νάντια Στέισι και Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη.

«Με μεγάλο ταλέντο, ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, πέτυχε στο μοντάζ της "Ευνοοούμενης" με ένα έξυπνο, φρέσκο και εφευρετικό τρόπο να δώσει στην ταινία φυσική ροή, παιχνιδιάρικη σαν μια παρτίδα ντάμα», ήταν η αιτιολογία της επιτροπής.

favoutie Η Ρέιτσελ Βάις στα γυρίσματα της «Ευνοοούμενης»

Βραβεύθηκαν επίσης ο Αντον Γκόμεζ για τα Σκηνικά στο «Πόνος και Δόξα» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο Τζον Γκούρτλερ για τη μουσική του «System Crasher», οι Εντουάρντο Εσκίντ, Νάτσο Ρόγιο-Βιλανόβα και Λοράν Σασέιν για τον ήχο του «A Twelve-Year Night» και η ομάδα των ειδικών εφέ του «About Endlessness» του Ρόι Αντερσον.

Διαβάστε ακόμη: Ευρωπαϊκά Βραβεία 2019: Οι υποψηφιότητες


Η τελετή απονομή των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο.