Buzz

In Short: H Ρόουζ ΜακΓκόουαν μας συστήνει τη «Dawn» στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο

στα 10

Σαν μια τσιχλόφουσκα με πικρή γεύση, η πρώτη της ταινία, έρχεται στην οθόνη σας κατ ευθείαν από το φεστιβάλ του Sundance.

In Short: H Ρόουζ ΜακΓκόουαν μας συστήνει τη «Dawn» στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο

Από τον Γκρεγκ Αράκι έως τον Κουέντιν Ταραντίνο, με ενδιάμεσες στάσεις όπως το «Scream» ή το τηλεοπτικό «Charmed», η Ρόουζ ΜακΓκόουαν έχει αναμφίβολα μια εντυπωσιακή καριέρα ως ηθοποιός.

Μόνο που όπως φαίνεται, τα ενδιαφέροντά της δεν εξαντλούνται εκεί. Στο περασμένο φεστιβάλ του Sundance, η πρώτη της μικρού μήκους «Dawn» βρέθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα και έδειξε πως η Ρόουζ έχει μια εξίσου πολλά υποσχόμενη καριέρα μπροστά της κι από την άλλη πλευρά της κινηματογραφικής μηχανής.

Το «Dawn» είναι η ιστορία ενός έφηβου κοριτσιού στην Αμερική του Κένεντι, που νιώθει έτοιμη να ξεφύγει από την ροζ φυλακή των καταπιεστικών γονιών της. Οταν το βλέμμα της συναντιέται με αυτό του αγοριού που δουλεύει στο τοπικό βενζινάδικο, νιώθει πως τα ρομαντικά της όνειρα μπορεί επιτέλους να γίνουν πραγματικότητα.

Dawn a short by Rose McGowan 607

Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν αναφέρει πως ανάμεσα στις αναφορές της για την ταινία βρίσκονται πράγματα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όσο η all american, φουλ αθώα ταινία «The Parent Trap» με την Χέιλι Μιλς, αλλά και η μελαγχολία των έργων του Εντουαρτ Χόπερ, η υπόγεια ένταση της «Νύχτας του Κυνηγού» του Ρόμπερτ Μίτσαμ, αλλά και ο «ανηλεής» τρόπος αφήγησης του Χέμινγουεϊ.

Ροζ στην επιφάνεια, αλλά σκοτεινό κι ανησυχητικό στην καρδιά του, το «Dawn» είναι σύμφωνα με την σκηνοθέτη του «μια διδακτική ιστορία για τον τρόπο που πληγώνουμε δίχως δεύτερη σκέψη και με απροσεξία τα κορίτσια. Για το πως οι στερεοτυπικές απόψεις που μοιραζόμαστε με ευκολία, ορίζουν τις ζωές τους».

Dawn a short by Rose McGowan 607

«Ας σκεφτόμαστε διαφορετικά. Ας σκεφτόμαστε καλύτερα» προτείνει η Ροουζ ΜακΓκόουαν κι ελπίζει ότι το «Dawn» θα μας βοηθήσει να κινηθούμε σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Δείτε το ολόκληρο πιο κάτω, αφού όπως πρεσβεύει: «σκέψη + τέχνη = ελευθερία».

Δείτε ακόμη: