Buzz

Ο Τζον Κάλαχαν του «Μην Ανησυχείς, Δε Θα Φτάσει Μακριά Με τα Πόδια», με δικά του σκίτσα

στα 10

Ο διάσημος καρτουνίστας εξιστορεί την σχέση του με το αλκοόλ σε ένα μικρού μήκους που έγραψε, συνσκηνοθέτησε, σκίτσαρε και σπίκαρε ο ίδιος το 1993.

Flix Team
Ο Τζον Κάλαχαν του «Μην Ανησυχείς, Δε Θα Φτάσει Μακριά Με τα Πόδια», με δικά του σκίτσα

Ο ήρωας της τελευταίας ταινίας του Γκας Βαν Σαντ, ο διάσημος, σκληρά σαρκαστικός και εξαιρετικά καυστικός σκιτσογράφος Τζον Κάλαχαν, υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος βρήκε σ την δουλειά του, το ιδανικό μέσο για να πετάξει όλους τους σκελετούς της ντουλάπας του και να χαράξει τον δικό του δρόμο προς την δική του ισορροπία.

Με σκληρά παιδικά χρόνια, εγκαταλελειμμένος από τη μητέρα του, θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο σχολείο στα 8 του, ο Τζον Κάλαχαν, χαρακτηριστικά κοκκινομάλλης, έγινε αλκοολικός στα 13 και συνέχισε σε μια ιλιγγιώδη πορεία αυτοκαταστροφής ως τα 21 του. Κάπου εκεί μένει παράλυτος μετά από ένα τροχαίο, αλλά από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο Κάλαχαν πάλεψε με τον αλκοολισμό του και τον νίκησε με τη βοήθεια του σπόνσορά του στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της Σουηδέζας φυσιοθεραπεύτριάς του κι ανακάλυψε το χαμόγελο της ζωής.

Διαβάστε εδώ την κριτική του «Μην Ανησυχείς, Δε Θα Φτάσει Μακριά Με τα Πόδια»

don't worry he won't go far on foot 607

Τον υπέροχο, βαθύ κυνισμό του, εξέφραζε στα σκίτσα του, ιερόσυλα, αυτοσαρκαστικά, γεμάτα θρασύ χιούμορ και σκληρές αλήθειες. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ματιάς του για τον κόσμο μπορείτε να απολαύσετε στο μικρού μήκους «I Think I Was an Alcoholic» που εξηγεί με τον δικό του τρόπο την παθιασμένη και μακρόχρονη σχέση του με το Αλκοόλ.

john callahan don't worry he won't get far cartoon 607

Απολαύστε το στο βίντεο πιο κάτω κι ανακαλύψτε την αληθινή του ιστορία στο «Μην Ανησυχείς, Δε Θα Φτάσει Μακριά Με τα Πόδια» που προβάλλεται ήδη στις αίθουσες, με τον Χοακίν Φίνιξ να υποδύεται εξαιρετικά τον τρυφερά κυνικό καλλιτέχνη.


Δείτε ακόμη: