Buzz

«High Fidelity»: Ξεχάστε τον Τζον Κιούζακ, δείτε την Ζόι Κράβιτς

στα 10

Το «High Fidelity» μεταμορφώνεται σε σειρά 10 επεισοδίων για το Hulu. Πρωταγωνίστρια (ιδιοκτήτρια του δισκάδικου και της ραγισμένης της καρδιάς), η Ζόι Κράβιτς. Κι εκεί που πάμε να απορρίψουμε την ιδέα, πατάμε το play και... ενθουσιαζόμαστε!

«High Fidelity»: Ξεχάστε τον Τζον Κιούζακ, δείτε την Ζόι Κράβιτς

Το υπέροχο «High Fidelity» μυθιστόρημα του Νικ Χόρνμπι (1995) είχε ήδη μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη το 2000. Και υπάρχουν Τορ 5 λόγοι που αυτή η ταινία έγινε αυτόματα αγαπημένη: Σενάριο (σωστή, γλυκόπικρη απόδοση). Στίβεν Φρίαρς. Τζον Κιούζακ. Μουσική. Γνωριμία με τον Τζακ Μπλακ.

Η ιστορία του αιώνια έφηβου, δυσλειτουργικού στις σχέσεις και ιδιοκτήτη του "High Fidelity" δισκάδικου Ρομπ, από τις σελίδες του Χόρνμπι, μέχρι την μεγάλη οθονη είχε soul (και rock και punk και funk - ανάλογα την μέρα της εβδομάδας). Για αυτό και σήμερα θεωρείται κλασική.

Διαβάστε κι αυτό: Δείτε την κομμένη σκηνή του High Fidelity

High Fidelity 607 1

High Fidelity 607 2

High Fidelity 607 3

Να όμως που κάποιος τολμά να την αγγίξει. Και να την αλλάξει.

Στη μίνι σειρά 10 επεισοδίων για το Hulu, με σκηνοθέτη (κάποιων επεισοδίων) την Νατάσα Λιόν (ναι, την πρωταγωνίστρια του «Russian Doll»), ο «Ρομπ» μεταμορφώνεται σε κορίτσι. Γυναίκα η ιδιοκτήτρια του δισκάδικου, με πρωταγωνίστρια την Ζόι Κράβιτς (κλείσιμο ματιού ότι η μαμά της, Λίζα Μπονέ είχε έναν μικρό ρόλο στην αυθεντική ταινία), η οποία διατηρεί και το credit του παραγωγού.

High Fidelity 607 4

Η δράση μεταφέρεται στα Crown Heights του Μπρούκλιν, αλλά αν πατήσετε το play... τίποτα άλλο δεν αλλάζει. Το αντίθετο! Το αποτέλεσμα μοιάζει φρέσκο, σύγχρονο, μία αβίαστη μεταφορά σε κάτι άλλο, παρόλο που η δράση παραμένει στα 90ς (πιθανολογούμε από τα εξώφυλλα των δίσκων. Πάνω από όλα: η Κράβιτς χειρίζεται τους Τορ 5 λόγους για heartbreak... ακριβώς όπως θα έπρεπε.

Το υπόλοιπο καστ αποτελείται από τους Κίνγκσλεϊ Μπεν-Αντίρ, Ντέιβιντ Χ. Χολμς, Τζέικ Λέισι. Στο ρόλο του Τζακ Μπλακ η Da’Vine Τζόι Ράντολφ.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα στο Hulu στις 14 Φεβρουαρίου 2020


Διαβάστε περισσότερα: