Buzz

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι θα κάνει κι άλλη μια ταινία μετά το «How Do You Live?»

στα 10

Από ό,τι φαίνεται η συνταξιοδότηση δεν ταιριάζει και πολύ στον Χαγιάο Μιγιαζάκι

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι θα κάνει κι άλλη μια ταινία μετά το «How Do You Live?»

Οταν ο Χαγιάο Μιγιαζάκι ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει το animation για να συνταξιοδοτηθεί πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως είχε έρθει το τέλος μιας εποχής για το Studio Ghibli. Αλλα μετά από λίγο καιρό ο Μιγιαζάκι φαίνεται πως πήρε την απόφαση ότι η ήρεμη ζωή της συνταξιοδότησης δεν είναι για εκείνον, ετοιμάζοντας μια ακόμα, τελευταία, ταινία με τίτλο «How Do You Live?»

Σύμφωνα όμως με τους Times της Νέας Υόρκης, ο Μιγιαζάκι αποκάλυψε πως θα κάνει και άλλη μια ταινία μετά από αυτή, η οποία θα αποτελεί και το κύκνειο άσμα του. Είτε τον πιστεύουμε πως θα σταματήσει και μετά από αυτή είτε όχι, σίγουρα πρόκειται για υπέροχα νέα.

Ακόμα και συν-ιδρυτής του Studio Ghibli Τόσιο Σουζούκι δεν τον πίστευε, αλλά όταν άκουσε την ιδέα για την ταινία κατάλαβε πως πρέπει να γίνει. «Ολος ο σκοπός του Studio Ghibli είναι να φτιάχνει ταινίες από τον Μιγιαζάκι», δήλωσε ο Σουζούκι.

Διαβάστε ακόμα: Εξοδος κινδύνου: O μαγικός και υπέροχος κόσμος του Studio Ghibli

Hayao Miyazaki main

Μπορεί να μη γνωρίζουμε ποια θα είναι η υπόθεση της νέας ταινίας αλλά σίγουρα γνωρίζουμε πως θα ακολουθεί τον παραδοσιακό 2D animation του Studio Ghibli. «Το εργαλείο του animator είναι το μολύβι του», είχε δηλώσει παλιότερα ο Μιγιαζάκι, ο οποίος δεν δείχνει να είναι και πολύ μεγάλος φαν του 3D animation, παρόλο που πέρσι το Studio Ghibli κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μια 3D animated ταινία με τίτλο «Earwig and the Witch» σε σκηνοθεσία του γιού του Γκόρο Μιγιαζάκι. «Οποιος δημιουργεί αυτό το πράγμα δεν έχει ιδέα τι είναι ο πόνος. Είμαι εντελώς αηδιασμένος. Εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε ανατριχιαστικά πράγματα, μπορείτε να πάτε και να τα κάνετε. Δεν θα ήθελα ποτέ να ενσωματώσω αυτή την τεχνολογία στη δουλειά μου. Νιώθω έντονα ότι αυτό είναι προσβολή για την ίδια τη ζωή», είχε δηλώσει ο Μιγιάκι παλιότερα για το 3D animation.

Το «Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka» (ή «How Do You Live?», στα αγγλικά), πάντως βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γκεζανμπούρο Γιοσίνο, το οποίο κυκλοφόρησε το 1937 και ακολουθεί τον δεκαπεντάχρονο Κοπέρου και τον θείο του οι οποίοι μετακομίζουν σε μια νέα γειτονιά, την ώρα που ο νεαρός έρχεται αντιμέτωπος με το bullying, τη φτώχεια, προβλήματα στο σχολείο, αλλά και την ανάγκη να προχωρήσει μπροστά. Σύμφωνα με τον Τόσιο Σουζούκι, «Ο Μιγιαζάκι αποφάσισε να κάνει μια νέα ταινία για χάρη του εγγονού του. Είναι ο δικός του τρόπος να πει “Ο παππούς προχωράει προς τον επόμενο κόσμο, αλλά αφήνει πίσω του αυτή την ταινία”».