Buzz

Ο Χάρι Ντιν Στάντον ξανασυναντά τον Ντέιβιντ Λιντς στο τρέιλερ του «Lucky»

στα 10

Στα 90 του χρόνια, ο υπέροχος καρατερίστας βρίσκει ξανά τον (πρωταγωνιστικό) ρόλο που του αξίζει.

Ο Χάρι Ντιν Στάντον ξανασυναντά τον Ντέιβιντ Λιντς στο τρέιλερ του «Lucky»
photo: Stefania Rosini

Την ώρα που ο Χάρι Ντιν Στάντον επιστρέφει στον απαράμιλλα εξωφρενικό κόσμο του «Twin Peaks», ο θρυλικός πρωταγωνιστής ταινιών όπως το «Παρίσι, Τέξας», το «Alien» και το «Repo Man» ξανασυναντιέται με τον σκηνοθέτη του, Ντέιβιντ Λιντς, αυτή τη φορά μπροστά από τις κάμερες, στο ανεξάρτητο «Lucky», όπου ο Λιντς εμφανίζεται σε δεύτερο ρόλο ως ηθοποιός.

Tο «Lucky» ακολουθεί το πνευματικό ταξίδι ενός 90χρονου άθεου και τους εκκεντρικούς χαρακτήρες που κατοικούν τη μικρή πόλη του που βρίσκεται στη μέση του πουθενά, κάπου στην αχανή αμερικανική έρημο. Εχοντας θάψει όλους τους συνομήλικούς του, ο δυναμικά ανεξάρτητος Λάκι βρίσκει τον εαυτό του στο τέλος της ζωής και ξεκινά ένα ταξίδι αυτοαναζήτησης.

Διαβάστε ακόμη: Οι εικαστικές αναφορές του Ντέιβιντ Λιντς σε ένα βίντεο

Lucky 607

Μια ερωτική επιστολή στη ζωή και την καριέρα του Χάρι Ντιν Στάντον και συνάμα ένας στοχασμός πάνω στη θνητότητα, τη μοναξιά και την ανθρώπινη επαφή, το «Lucky» σηματοδοτεί, σύμφωνα με τους κριτικούς, μια ερμηνεία ζωής για τον καρατερίστα Χάρι Ντιν Στάντον, με τον Ντέιβιντ Λιντς να ερμηνεύει έναν από τους χαρακτήρες που ο υπερήλικας ήρωας συναντά στο ταξίδι του.

Nα σημειωθεί, βέβαια, ότι ο Χάρι Ντιν Στάντον πηγαινοέρχεται συχνά στο σύμπαν του Ντέιβιντ Λιντς, καθώς πέρα από το «Twin Peaks» έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη τόσο στην «Ατίθαση Καρδιά» όσο και στα «The Straight Story» και «Inland Empire».

Την ταινία σκηνοθετεί πολύ ταιριαστά ένας άλλος Λιντς, ο Τζον Κάρολ Λιντς, επίσης ηθοποιός, ο οποίος κάνει εδώ το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Το «Lucky» έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του SXSW, όπου συνάντησε εξαιρετικά ευνοϊκή υποδοχή από τους κριτικούς, και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ στην Ελλάδα θα βγει στις αίθουσες από την Filmtrade, αφού πρώτα κάνει μια πρώτη προβολή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.


Διαβάστε ακόμη

Lucky poster 607