Buzz

Ο Ντέιβιντ Λιντς δεν εγκαταλείπει τελικά το σινεμά!

στα 10

Ο Λιντς αναθεώρησε (ευτυχώς!) τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι δεν θα σκηνοθετήσει ξανά άλλη ταινία.

Ο Ντέιβιντ Λιντς δεν εγκαταλείπει τελικά το σινεμά!

Πριν από λίγο καιρό, ο Ντέιβιντ Λιντς απογοήτευσε τους πολυάριθμους οπαδούς του δηλώνοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Sydney Morning Herald ότι το «Inland Empire» θα παραμείνει για πάντα η τελευταία του ταινία κι ότι ο ίδιος αποσύρεται από το σινεμά, αποθαρρυμένος από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα κι από την κυριαρχία των μπλοκμπάστερ.

«Τα πράγματα άλλαξαν πολύ. Τόσες πολλές καλές ταινίες δεν τα πάνε καλά στα ταμεία, ακόμη κι αν είναι υπέροχες ταινίες, και τα πράγματα που πηγαίνουν καλά στα ταμεία δεν είναι αυτά που θα ήθελα να κάνω».

Διαβάστε ακόμη: Επιστροφή στο Twin Peaks: «Πέθανα. Και όμως, ζω»

David Lynch 607

Ευτυχώς, όμως, η κατάσταση μάλλον δεν είναι ακριβώς έτσι. Στο Φεστιβάλ Καννών, όπου βρέθηκε για να παρουσιάσει τα δύο πρώτα επεισόδια του τρίτου κύκλου του «Twin Peaks», ο Λιντς ρωτήθηκε σχετικά και δήλωσε πως δεν σκοπεύει τελικά να αποσυρθεί από το σινεμά, έστω κι αν αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για μια ταινία.

«Τα σχόλιά μου παρερμηνεύθηκαν. Δεν είπα ότι εγκαταλείπω το σινεμά. Απλά ότι κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον».

Ακόμα κι αν αυτό εξακολουθεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την προοπτική να δούμε σύντομα μια νέα κινηματογραφική ταινία του Λιντς στις αίθουσες, τουλάχιστον δεν αποκλείει ολότελα το ενδεχόμενο της επιστροφής του στη μεγάλη οθόνη.

Προς το παρόν, μπορούμε ευτυχώς να παρηγορηθούμε με την αναβίωση του «Twin Peaks», που θα μας κρατήσει παρέα για 18 ολόκληρα επεισόδια.

Διαβάστε ακόμη