Buzz

Η Σέριλ Κρόου ξέρει ένα καλό «Diner» στο Μπρόντγουεϊ

στα 10

Η κλασική, νοσταλγική ταινία του Μπάρι Λέβινσον, το «Diner», θ’ ανέβει στο Μπρόντγουεϊ μέσα στη σεζόν του 2012, ως μιούζικαλ με μουσική της Σέριλ Κρόου.

Η Σέριλ Κρόου ξέρει ένα καλό «Diner» στο Μπρόντγουεϊ

Ο Μπάρι Λέβινσον έγραψε και σκηνοθέτησε το «Diner» το 1982, μια γλυκειά και αστεία ταινία ενηλικίωσης, η οποία τιμήθηκε με το Οσκαρ σεναρίου, ανέδειξε μια ολόκληρη γενιά ηθοποιών κι έμεινε κλασική στην κατηγορία της ανατροπής του αμερικανικού ονείρου.

Τώρα το «Diner» θα μεταφερθεί στο Μπρόντγουεϊ, ως μιούζικαλ, σε σκηνοθεσία της Καθλίν Μάρσαλ, με τον Μπάρι Λέβινσον να διασκευάζει το θεατρικό έργο και τη Σέριλ Κρόου να γράφει τη μουσική και το λιμπρέτο.

Η Σέριλ Κρόου δηλώνει φαν του φιλμ: «Το ‘Diner’ ήταν ήδη μια από τις αγαπημένες μου ταινίες κι όταν ο Μπάρι με προσέγγισε για να γράψω τη μουσική της θεατρικής μεταφοράς της, ήξερα ακριβώς ποιοι ήταν αυτοί οι άντρες κι αυτές οι γυναίκες και ξεκίνησα πυρετωδώς να γράφω!»

Το «Diner» αφηγείται την ιστορία μια παρέας φίλων απ’το σχολείο που ξανασυναντιούνται στη Βαλτιμόρη του 1959 για το γάμο του ενός. Η επανασύνδεσή τους γίνεται αφορμή να δοκιμαστούν μπροστά στο επόμενο σκαλοπάτι της ζωής τους, την ωριμότητα.

Στην ταινία πρωτοεμφανίστηκε μια ολόκληρη σειρά ηθοποιών που αργότερα μεσουράνισαν, όπως ο Μίκι Ρουρκ, ο Στιβ Γκούτενμπεργκ, ο Κέβιν Μπέικον, η Ελεν Μπάρκιν, ο Ντάνιελ Στερν και ο Πολ Ράιζερ. Κάτι μας λέει ότι πολλά νεαρά αστέρια θα κονταροχτυπηθούν για μια θέση στη σκηνή του θεατρικού «Diner».

Περιμένοντας νεότερα, ρίξτε μια ματιά στο τρέιλερ του «Diner», από το 1982, στο παρακάτω βίντεο.