Industry

H κινηματογραφική ζωή της Marvel μετά τους «Avengers»

στα 10

Με τους επερχόμενους και πολυαναμενόμενους «Avengers» να μηδενίζουν την κινηματογραφική παραγωγή της Marvel, πέντε τίτλοι που τους ακολουθούν δείχνουν πως η επέλαση των σούπερ ηρώων μόλις ξεκίνησε.

H κινηματογραφική ζωή της Marvel μετά τους «Avengers»
Οι «Inhumans» είναι έτοιμοι για το κοντινό τους!

Την κυκλοφορία των «Αvengers» ακολουθούν λοιπόν το «Iron Man 3», το «Thor 2», το «Ant-Man», το «Guardians of the Galaxy» και το «Τhe Inhumans».

Για το «Iron Man 3» του Σέιν Μπλακ («Kiss Kiss Bang Bang») αυτά που γνωρίζουμε ήδη είναι η εκ νέου συμμετοχή του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ και η ημερομηνία εξόδου της ταινίας, στις 3 Μαίου του 2013.

Για το «Thor 2» οι φήμες θέλουν την Πάτι Τζένκινς («Monster») να σκηνοθετεί με πιθανή ημερομηνία εξόδου τον Ιούλιο του 2013, ενώ η υπόθεση της ταινίας θέλει τον Thor (Κρις Χέμσγουορθ) και την Τζέιν Φόστερ (Νάταλι Πόρτμαν) να εγκλιματίζονται στις νέες συνθήκες του βασιλείου της Ασγκαρντ, αλλά και να ταξιδεύουν στους Εννέα Κόσμους.

Διαβάστε περισσότερα για το δεύτερο μέρος του «Thor» εδώ

Το «Ant-Man» αφηγείται την ιστορία διαφορετικών χαρακτήρων με το ίδιο όνομα, αλλά ξεκίνησε με τον Hank Pym (δημιούρηγμα του Σταν Λι και του Τζακ Κίρμπι), έναν ιδιοφυή επιστήμονα που γίνεται σούπερ ήρωας όταν ανακαλύπτει μια ουσία που του επιτρέπει να αλλάζει μέγεθος. Στη συνέχεια τον Hank Pym διαδέχθηκαν δύο ακόμη ήρωες ως Ant-Man, οι Σκοτ Λανγκ και Ερικ Ο' Γκρέιντι. Μέχρις στιγμής γνωρίζουμε πως την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Εντγκαρ Ράιτ («Shaun of the Dead») σε σενάριο δικό του και του Τζο Κόρνις («Attack the Block») και πως σε μια μείξη περιπέτειας και κωμωδίας θα πρωταγωνιστούν τόσο ο Hank Pym όσο και ο Σκοτ Λανγκ, εκπροσωπόντας δύο εποχές του ήρωα.

Το «Guardians of the Galaxy», η ιστορία των εξωγήινων όντων του 31ου αιώνα που επιστρέφουν στον χρόνο για να φτάσουν στον 20ο αιώνα, φαίνεται πως βρίσκεται επίσης μέσα στα μελλοντικά σχέδια της «κινηματογραφικής»Marvel. O πρόεδρος του στούντιο Κεβιν Φάιγκ δήλωσε πως : «Να μια ευκαιρία να φτιάξουμε ένα μεγάλο διαστημικο έπος στην κοσμική πλευρά του σύμπαντος της Marvel.»

Τελευταίο στη σειρά των σχεδίων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα είναι και το «Inhumans» που αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας ηρώων που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα πειραμάτων μιας εξωγήινης φυλής προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως στρατιώτες. Οταν οι εξωγήινοι τους εγκαταλείπουν, αυτοί φτιάχνουν μια δική τους κοινωνία.

Αν συνυπολογίσει κανείς και το δεύτερο μέρος του «Captain America» που προγραμματίζεται για το 2014, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως - θέλουμε δεν θέλουμε - θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τον κάταλογο της Marvel να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.