Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου θα τιμήσει τον Πέδρο Αλμοδόβαρ

στα 10

Το τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας και του έργου του θα παραλάβει φέτος ο Πέδρο Αλμοδόβαρ στην τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου θα τιμήσει τον Πέδρο Αλμοδόβαρ

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε το φετινό τιμητικό της βραβείο. Στην 26η τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο, όλοι οι προβολείς θα πέσουν, δικαιωματικά, πάνω στον Πέδρο Αλμοδόβαρ. Και ίσως να καθυστέρησαν και λίγα χρόνια...

Ο 63χρονος Ισπανός σκηνοθέτης δήλωσε «ευγνώμων» για την τιμή που του ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ακαδημία.

«Από την ίδρυσή της η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου υπήρξε πολύ γενναιόδωρη μαζί μου, όπως και με τους συνεργάτες μου. Μοιράζομαι τη χαρά για αυτό το βραβεία μαζί τους...»

Στην ανακοίνωσή της η Ακαδημία δηλώνει ότι το συνολικό έργο του Αλμοδόβαρ «έχει παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς αντιμετωπίζεται, όχι μόνο ο ισπανικός, αλλά ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος».

Μόνο που από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα αντανακλαστικά ήταν πιο γρήγορα.

Nα θυμίσουμε ότι ένα χρόνο πριν, πέρσι τον Δεκέμβριο, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου Τεχνών και Επιστημών τίμησε με ειδικό αφιέρωμα για το σύνολο της καριέρας του τον Πέδρο Αλμοδόβαρ σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Curzon Soho Cinema του Λονδίνου.

Περισσότερα για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ: