Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι «Απόγονοι» του Αλεξάντερ Πέιν η καλύτερη ταινία της χρονιάς για τους κριτικούς του Λος Αντζελες

στα 10

Η Ενωση Κριτικών του Λος Αντζελες έκανε την έκπληξη. Οχι μόνο επειδή δεν βράβευσε το «The Artist» που έχει σαρώσει τα μέχρι σήμερα βραβεία των υπόλοιπων Ενώσεων, αλλά γιατί πριμοδότησε ως καλύτερη ταινία τους «Απογόνους» του Αλεξάντερ Πέιν...

Οι «Απόγονοι» του Αλεξάντερ Πέιν η καλύτερη ταινία της χρονιάς για τους κριτικούς του Λος Αντζελες
Σκηνή από τους «Απόγονους» του Αλεξάντερ Πέιν με τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Πέρσι η Ενωση Κριτικών του Λος Αντζελες είχε ψηφίσει δαγκωτό Ντέιβιντ Φίντσερ και «Social Network». Φέτος μοίρασε τόσο πολύ τα βραβεία της που ουσιαστικά δεν ξεχώρισε καμία ταινία, εκτός ίσως από τους «Απογόνους» του Αλεξάντερ Πέιν που τελικά έφυγαν με το βραβείο της καλύτερης ταινίας.

Η Ενωση Κριτικών του Λος Αντζελες είναι και η πρώτη που βραβεύει τον ίσως «ηθοποιό της χρονιάς» Μάικλ Φασμπέντερ αλλά και το μέχρι πρότινος φαβορί στον Β' Ανδρικό Ρόλο Κρίστοφερ Πλάμερ για τους «Πρωτάρηδες» ενώ κάνει την έκπληξη (όπως πέρσι που πριμοδότησε το «Carlos» του Ολιβιέ Ασαγιάζ βραβεύοντας το στις κατηγορίες καλύτερης σκηνοθεσίας - ισοψηφία με τον Ντέιβιντ Φίντσερ - και ξένης ταινίας) βραβεύοντας το ιρανικό «Ενας Χωρισμός» με το καλύτερο σενάριο της χρονιάς και την καταπληκτική πρωταγωνίστρια της κορεάτικης «Πόιησης» στον Α' Γυναικείο Ρόλο (πέρσι είχαν βραβεύσει την Κιμ Χιε - Τζα για το επίσης κορεάτικο «Mother»).

Περισσότερα βραβεία: