Η ελληνική εταιρεία παραγωγής Heretic στο περιοδικό Screen

INDUSTRY 22 MAY 2013  /  Λήδα Γαλανού

Η νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής παρουσιάζεται σήμερα στο έγκυρο κινηματογραφικό περιοδικό Screen, στο καθημερινό τεύχος του Φεστιβάλ Καννών.

Στο σημερινό τεύχος του περιοδικού Screen, ενός από τα σημαντικότερα trade papers που στη διάρκεια του Φεστιβάλ Καννών εκδίδονται καθημερινά, συναντάμε γνώριμα ονόματα και σχέδια. «Ελληνες παραγωγοί λανσάρουν την Heretic», ο τίτλος και ο λόγος για τη νέα ελληνική εταιρεία παραγωγής που προσθέτει τη δημιουργικότητά της στο σύγχρονο κινηματογραφικό τοπίο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη χώρα μας.

Οι Ελληνες παραγωγοί Γιώργος Καρναβάς και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης ένωσαν τις δυνάμεις του, περιγράφει το Screen, για να συστήσουν την εταιρεία παραγωγής Heretic, με έμφαση στους δημιουργούς και τις «αντισυμβατικές ιστορίες». Με τις υπογραφές τους σε ταινίες σαν το «Wasted Youth» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου, οι ιδρυτές της Heretic θα δουλέψουν πάνω σε μια σειρά από ταινίες, ξεκινώντας με το «Πεινασμένο Στόμα» του Παπαδημητρόπουλου, σε συμπαραγωγή με τη γαλλική Kinoelectron και την ολλανδική CTM Lev Pictures. Η ταινία θα ξεκινήσει γυρίσματα τον Ιανουάριο.

Συνέχεια θα δοθεί με το «Ιβο & Σοφία» της Ελίνας Ψύκου («Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά»), ένα διαπολιτισμικό οικογενειακό δράμα που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2014 και το «Πάρι» του Σιαμάκ Ετεμάντη («Cavo d' Oro») με ηρωίδα μια γυναίκα από το Ιράν που αναζητά το γιο της στην Αθήνα.

Η Heretic ετοιμάζει παράλληλα, με επιπλέον συνεργάτες, το Athens Coproduction Hub, που θα προσφέρει κίνητρα για συμπαραγωγές και παροχές για post-production σε διεθνή projects που θα γυρίζονται στην Ελλάδα.

Ο ένας εκ των δύο Heretic-ών, Γιώργος Καρναβάς, εκπροσωπεί φέτος στο Φεστιβάλ Καννών την Ελλάδα ως μέρος του «Producers on the Move». Διαβάστε εδώ τη συνέντευξή του στο Flix.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.