Buzz

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ θα σκηνοθετήσει δυο ταινίες «Τα Χρονικά της Νάρνια» για το Netflix

στα 10

Η σκηνοθέτης μπαίνει στη μαγική ντουλάπα για να μας ταξιδέψει στο κόσμο της Νάρνια και εμείς την ακολουθούμε τυφλά.

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ θα σκηνοθετήσει δυο ταινίες «Τα Χρονικά της Νάρνια» για το Netflix

Η Γκρέτα Γκέργουικ φαίνεται πως έχει αρχίσει να αφήνει πίσω της το πιο μικρό, ανεξάρτητο, σινεμά και με τη νέα της ταινία «Barbie» μπαίνει στον κόσμο του blockbuster κινηματογράφου. Αραγε αυτό θα μια σύντομη παράκαμψη ή κάτι σταθερό; Για την ώρα φαίνεται πως η Γκέργουικ ήρθε για να μείνει σε αυτό το είδος, καθώς σύντομα ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει και στο μαγικό κόσμο της Νάρνια.

Η Γκέργουικ, και μαζί της κι εμείς, θα μπει στη μαγική ντουλάπα της Νάρνια για να σκηνοθετήσει όχι μία αλλά δυο ταινίες για λογαριασμό του Netflix. Η σειρά βιβλίων «Τα Χρονικά της Νάρνια» του Κ. Σ. Λιούις θεωρείται μια από τις καλύτερες σειρές λογοτεχνικής φαντασίας. Το 2005 είχαν ξεκινήσει να γίνονται μια σειρά από ταινίες, με πρώτη «Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα», στην οποία μάλιστα πρωταγωνιστούσαν και οι Τίλντα Σουίντον, Τζέιμς ΜακΑβόι και Λίαμ Νίσον στη φωνή του λιονταριού Ασλαν. Αλλά δυστυχώς οι δυο επόμενες ταινίες, «Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν» το 2008 και «Ο Ταξιδιώτης της Αυγής» το 2010 δεν κατάφεραν να πετύχουν την επιτυχία της πρώτης, με το franchise να σταματάει απότομα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ράιαν Γκόσλινγκ αποκαλεί τους haters της ταινίας «Barbie» υποκριτές

Chronicles of Narnia 607

Τα δικαιώματα αγοράστηκαν από την τότε 20th Century Fox (η οποία τα είχε πάρει από την Disney) από το Netflix, όπου ξεκίνησε αμέσως να ετοιμάζει διάφορες σειρές και ταινίες πάνω στο μαγικό κόσμο του Λιούις. Αν η Γκέργουικ πιάσει το franchise και πάλι από την αρχή ή θα συνεχίσει την ιστορία από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες, αυτό μένει να φανεί.

Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα να κυκλοφορήσει την ταινία της «Barbie» στις αίθουσες στις 21 Ιουλίου 2023.