Φεστιβάλ / Βραβεία

To ελληνικό σινεμά στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο

στα 10

Με νέες ταινίες, συμπαραγωγές και σχέδια ταινιών συμμετέχει η Ελλάδα στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο που διεξάγεται φέτος από τις 11 μέχρι τις 18 Αυγούστου 2017.

To ελληνικό σινεμά στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο
Φωτογραφία προπαραγωγής από το «The Dragon Has Come» του Χρήστου Πασσαλή

Παραδοσιακά, η ελληνική συμμετοχή είναι έντονη στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο, τόσο σε διαγωνιστικό επίπεδο όσο και στον τομέα της παραγωγής νέων σχεδίων ταινιών. Δείτε παρακάτω αναλυτικά την «ελληνική ομάδα» που κατεβαίνει στη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμη: Η ελληνική συμπαραγωγή «The Gulf», στην Εβδομάδα Κριτικής του 79ου Φεστιβάλ Βενετίας 2017

Ο Γιος της Σοφίας 607 Ο Γιος της Σοφίας

Daybreak 607 Daybreak

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μυθοπλασίας συμμετέχει ο βραβευμένος στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα «Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου και κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του το «Daybreak» του Τζεντιάν Κότσι μια συμπαραγωγή Αλβανίας και Ελλάδας (Graal Films). Και οι δύο ταινίες έχουν ενισχυθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

άκτιστο φως 607 Ακτιστο Φως

copaloca1 Copa - Loca

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μικρού Μήκους κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του το «Ακτιστο Φως» του Ευθύμη Kosemund Σανίδη, ενώ μετά την πρεμίερα του στις Κάννες διαγωνίζεται και το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά - στο δεύτερο συμμετέχει και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Ultra 607 Ultra

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ντοκιμαντέρ κάνει την πρεμίερα του το «Ultra» του Μπαλάζ Σιμόνι, μια συμπαραγωγή Ουγγαρίας και την Anemon Films από πλευράς της Ελλάδας. Το φιλμ παρακολουθεί δρομείς μεγάλων αποστάσεων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο τρέξιμο. Ενας από αυτούς είναι και ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Στο CineLink Co-production Market για ταινίες που αναζητούν διεθνή συμπαραγωγή βρίσκουμε το «The Dragon Has Come», πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Χρήστου Πασσαλή και το «Holy Emy» της Αρασέλης Λαιμού.

Στο Talents Sarajevo συμμετέχουν από την Ελλάδα από ηθοποιούς η Ρομάνα Λόμπατς, από σκηνοθέτες η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ο Βαγγέλης Ζούγλος και ο Δημήτριος Νικόλαος Κοτσέλης, από σεναριογράφους η Μαίρη Χαριτωνίδη και η Μαρίνα Νοταράκη, από διευθυντές φωτογραφίας ο Γιάννης Σίμος, στο τμήμα Pack & Pitch ο Βαγγέλης Ζούγλος με το «Tin Pest» και στο τμήμα Film Stage Studio o Δημήτριος Νικόλαος Κοτσέλης και η Δήμητρα Μητσάκη.

Διαβάστε ακόμη