Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι Χρυσές Σφαίρες θα γίνουν το 2022 ακόμα κι αν δεν μεταδοθούν από το NBC

στα 10

Μετά και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι περσινές Χρυσές Σφαίρες, η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην τελετή απονομής των βραβείων το 2022, ακόμα κι αν δεν μεταδοθούν στην τηλεόραση.

Οι Χρυσές Σφαίρες θα γίνουν το 2022 ακόμα κι αν δεν μεταδοθούν από το NBC

H Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ ξεκινάει με μικρά βήματα φέτος την προετοιμασία απονομής των Χρυσών Σφαιρών του 2022, κι αυτό έπειτα μετά τις αντιδράσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας να τις σαμποτάρουν αν δεν αλλάξει η σύνθεση των μελών της, δέχοντας ταυτόχρονα και τα πυρά καλλιτεχνών όπως ο Τομ Κρουζ, ο οποίος επέστρεψε και τις τρεις Χρυσές Σφαίρες του πίσω, και της Σκάρλετ Τζοχάνσον.

Το Μάιο μάλιστα το κανάλι NBC ανακοίνωσε πως δεν θα μεταδώσει του χρόνου τα βραβεία, κόβοντας έτσι οποιαδήποτε σχέση του με την HFPA. «Η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ σχεδιάζει να αναγνωρίσει τις ερμηνείες του 2021 για να γιορτάσει το σπουδαίο έργο της βιομηχανίας τον περασμένο χρόνο στις 79ες ετήσιες Χρυσές Σφαίρες» ανέφερε μια πηγή στο Variety χωρίς όμως να υπάρχουν λεπτομέρειες για το πως θα γίνει αυτή η γιορτή.

Διαβάστε ακόμα: Χρυσές Σφαίρες 2021: πίεση στην Ενωση Ξένων Ανταποκριτών για την έλλειψη ισότιμης αντιπροσώπευσης

golden globes scandal MAIN

Η HFPA έστειλε την Παρασκευή που μας πέρασε ένα γράμμα στα στούντιο εξηγώντας του όρους για να είναι μια ταινία υποψήφια στις 79ες Χρυσές Σφαίρες. Κάποιοι θεωρούν πως επειδή η δήλωση αναφέρει μόνο ερμηνείες, φέτος τα βραβεία θα επικεντρωθούν μόνο σε αυτά και η τελετή γίνει σε μορφή συνέντευξης τύπου, όπως πραγματοποιήθηκε το 2008 στην μεγάλη απεργία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ.

Το πρόβλημα φάνηκε από τις υποψηφιότητες των 78ων Χρυσών Σφαιρών, των βραβείων των Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ: από την πεντάδα των καλύτερων ταινιών απουσίαζαν όλες οι «μαύρες» ταινίες (« Da 5 Bloods», «One Night in Miami», «Ma Rainey’s Black Bottom», «Judas and the Black Messiah»). Λίγες μέρες πριν την απονομή, οι Los Angeles Times βγήκαν με σκάνδαλο: κανένα από τα 87 μέλη της Ενωσης δεν είναι μαύρος/η. Οπότε πώς να υπάρξει μία δίκαιη, ισότιμη αντιπροσώπευση στις υποψηφιότητες και τα βραβεία; Οταν τα μέλη που ψηφίζουν δεν έχουν άμεση επαφή με την μαύρη κουλτούρα;

Διαβάστε ακόμα: Χρυσές Σφαίρες... τέρμα! Η κινηματογραφική βιομηχανία σαμποτάρει την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών

golden globes scandal 607

Ακόμα και τα μέλη της Ενωσης τότε είχαν εκφράσει και την δυσαρέσκειά τους λέγοντας «δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή των πελατών μας ούτε σε event σας, αλλά ούτε καν σε συνεντεύξεις με τα μέλη σας, όσο περιμένουμε να μάς ανακοινώσετε τα άμεσα και συγκεκριμένα σχέδιά σας για μία ουσιαστική, ρηξικέλευθη αλλαγή. Απαιτούμε διαυγείς διαδικασίες και σημαντικές αλλαγές που θα τιμούν και θα σέβονται την διαφορετικότητα και την υπόληψη των πελατών μας, των συναδέλφων τους και του παγκόσμιου κοινού. Περιμένουμε πράξεις που θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα για την επιδιόρθωση των σχέσεων μεταξύ των εταιριών μας, των πελατών μας και της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών».