Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2015: Πώς αντέδρασαν οι υποψήφιοι όταν έμαθαν τα νέα;

στα 10

Δεν είναι μόνο η «επίσημη» αρχή της περιόδου των κινηματογραφικών βραβείων: είναι και γιορτή! Γι' αυτό διαβάζουμε με περιέργεια πού βρήκε τους διαφόρους υποψήφιους η «χρυσή» ανακοίνωση.

Χρυσές Σφαίρες 2015: Πώς αντέδρασαν οι υποψήφιοι όταν έμαθαν τα νέα;

Από τον πάντα εύγλωττο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς μέχρι τον ατμοσφαιρικό Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ κι από τη μικροσκοπική Κουαβένζανεϊ Γουόλις μέχρι το κινηματογραφικό ζεύγος του Τιμ Μπάρτον, την Εϊμι Ανταμς και τον Κριστόφ Βαλτς, οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς και σκηνοθέτες που βρέθηκαν, χθες, υποψήφιοι για τις Χρυσές Σφαίρες του 2015 είχαν κάτι να πουν. Συγκινητικές ή χιουμοριστικές, διαβάζουμε τις δηλώσεις των υποψηφίων και περιμένουμε με ανυπομονησία την απονομή των Χρυσών Σφαιρών, την Κυριακή, 11 Ιανουαρίου.

Η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ (HFPA) ανακοίνωσε χθες τις υποψηφιότητες για την 72η Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών - δείτε την αναλυτική λίστα και τα σχόλια του Flix εδώ

birdman 607

Εμα Στόουν / Β’ Γυναικείος / Birdman

Δεν έχω λόγια. Νιώθω τόσο περήφανη και ευγνώμων και απίστευτα τυχερή που είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τον Αλεχάντρο, τον Μάικλ, τον Εντουαρντ κι όλο το καστ και το συνεργείο αυτής της πανέμορφης τρέλλας που είναι το «Birdman». Τώρα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποια είναι αυτή η τύπισσα που λέγεται ‘Μέριλ Στριπ’;

Μάικλ Κίτον / Α’ Ανδρικός / Birdman

Νιώθω μεγάλη τιμή που η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ αναγνώρισε την ερμηνεία μου στο ‘Birdman’. Δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να δουλέψεις σε μια τέτοια ταινία, ή με μια ομάδα ηθοποιών με τόσο ταλέντο και έμπνευση όσο αυτή εδώ κι είμαι τόσο ευγνώμων στο σκηνοθέτη μας, Αλεχάντρο Ινιάριτου, για τη δυνατότητα που μου έδωσε.

wild 607

Ρις Γουίδερσπουν / Α’ Γυναικείος / Wild

Νιώθω εξαιρετικά ευγνώμων που η ταινία αναγνωρίζεται μ’ αυτόν τον τρόπο. Το ‘Wild’ είναι πραγματικά δικό μου παιδί και ήταν, από την αρχή, ένα πρότζεκτ αγάπης. Η Σέριλ Στρέιντ ήταν τόσο γενναία που μετέφερε σε λέξεις το ταξίδι της ζωής της και χαίρομαι που αυτή η αναγνώριση θα ωθήσει, ελπίζω κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την ταινία.

big eyes 607

Εϊμι Ανταμς / Α’ Γυναικείος / Big Eyes

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους Ξένους Ανταποκριτές του Χόλιγουντ γι’ αυτήν την τιμή. Είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι υποψήφια για μια ταινία που πραγματικά ευχαριστήθηκα να κάνω κι είμαι τόσο περήφανη που υπήρξα μέρος του οράματος του Τιμ Μπάρτον στην αφήγηση της ιστορίας της Μάργκαρετ Κιν, μαζί με τον Κριστόφ.

Κριστόφ Βαλτς / Α’ Ανδρικός / Big Eyes

Είμαι καταχαρούμενος μ’ αυτά τα φανταστικά νέα. Το ότι δούλεψα με τον Τιμ και την Εϊμι σ’ αυτήν την πολύ ιδιαίτερη ταινία ήταν ήδη σαν ένα βραβείο. Ευχαριστώ Κυρίες και Κύριοι της HFPA γι’ αυτή τη μοναδική τιμή και αναγνώριση.

theory of everything 607

Εντι Ρέντμεϊν / Α’ Ανδρικός / The Theory of Everything

Την ώρα που έλαβα το τηλεφώνημα προσπαθούσα να κάνω όλα τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια μου. Είμαι παραπάνω από ενθουσιασμένος που βρίσκομαι υποψήφιος δίπλα σ’ αυτό το εντυπωσιακό κουαρτέτο ηθοποιών. Το γεγονός ότι η Φελίσιτι, ο Γιόχαν και η ταινία είναι επίσης υποψήφιοι σημαίνει τα πάντα για μένα. Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στην HFPA – και στον Καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ για την προσωπική υποστήριξη και τη βοήθειά του στο να μοιραστώ την ιστορία του με τον κόσμο.

Φελίσιτι Τζόουνς / Α’ Γυναικείος / The Theory of Everything

Είμαι ενθουσιασμένη με τα νέα. Είναι εκπληκτικό συναίσθημα ν’ αναγνωρίζομαι γι’ αυτήν την ταινία, ανάμεσα σε τόσους υπέροχους ηθοποιούς – ένα τεράστιο προνόμιο. Οι μεγαλύτερες ευχαριστίες μου στην HFPA και στην Τζέιν Χόκινγκ που με εμπιστεύτηκε να ενσαρκώσω τη συγκινητική, γεμάτη έμπνευση ιστορία της ζωής της.

hundred foot journey 607

Ελεν Μίρεν / Α’ Γυναικείος / Ενα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά

Merci a les Couilles D'or. C'est Vachement chouette! (Ευχαριστώ τις Χρυσές Σφαίρες. Είναι σούπερ τέλειο! - στα γαλλικά, μια κι ενσαρκώνει μια Γαλλίδα σεφ)

into the woods 607

Εμιλι Μπλαντ / Α’ Γυναικείος / Into the Woods

Ευχαριστώ τη HFPA που αγκάλιασε τη Γυναίκα του Φούρναρη και αναγνώρισε αυτή την ταινία, στην οποία είμαι τόσο περήφανη που συμμετείχα. Αυτός ο ρόλος μ’ έκανε να διευρύνω τον εαυτό μου ως ηθοποιό και να μαζέψω όλο μου το κουράγιο για να τραγουδήσω. Αξιζε απολύτως η συμμετοχή στην πανέμορφη και συγκινητική ταινία του Ρομπ Μάρσαλ, που σημαίνει πολλά για μένα.

annie 607

Κουαβένζανεϊ Γουόλις / Α’ Γυναικείος / Annie

Είμαι ενθουσιασμένη με την υποψηφιότητα. Ηταν τιμή να παίξω ένα ρόλο που σημαίνει τόσα για πολύ κόσμο κι είναι τέλειο που μπορέσαμε να προσφέρουμε αυτή τη σπουδαία ιστορία σε μια νέα γενιά παιδιών. Διασκέδασα τόσο στα γυρίσματα του ‘Annie’ με το καλύτερο καστ και συνεργείο και χαίρομαι που η πρώτη μου υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα είναι γι’ αυτήν την ταινία.

leviathan 607

Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ / Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία / Λεβιάθαν

Η σημερινή υποψηφιότητα του ‘Λεβιάθαν’ για Χρυσή Σφαίρα είναι ένα πραγματικά σημαντικό γεγονός για όλους μας. Αυτή η διάκριση από τα αξιότιμα μέλη της HFPA είναι λόγος γιορτής. Η τελική απόφαση σ’ αυτόν το διαγωνισμό εναπόκειται στα χέρια της Μοίρας κι ελπίζω η Μοίρα να εκτιμήσει την ταινία μας.

imitation game 607

Κίρα Νάιτλι / Β’ Γυναικείος / The Immitation Game

Ημουν τόσο τυχερή που υποδύθηκα την Τζόαν Κλαρκ, μια απίστευτη γυναίκα που αψήφησε τις συμβάσεις και συμμετείχε σε μια σπουδαία ιστορική στιγμή. Ευχαριστώ τη HFPA γι’ αυτήν την τιμή και για την αναγνώριση της ταινίας μας. Ανυπομονώ να το γιορτάσω με όλους.

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς / Α’ Ανδρικός / The Immitation Game

Μόλις βγήκα από το στούντιο όπου έπαιζα τον Ριχάρδο τον 3ο κι έμαθα αυτά τα απίστευτα νέα. Γουάου… Είμαι τόσο ενθουσιασμένος. Το ίδιο και για την αναγνώριση που έλαβε η ταινία μ’ αυτές τις υποψηφιότητες. Είναι συναρπαστικό και μια μεγάλη ανταμοιβή το να συμμετέχεις σε μια τέτοια μοναδική συλλογή εξαίσιων ερμηνειών. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ.

Η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ (HFPA) ανακοίνωσε χθες τις υποψηφιότητες για την 72η Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών - δείτε την αναλυτική λίστα και τα σχόλια του Flix εδώ