Buzz

Η Γκλεν Κλόουζ αναρωτιέται ακόμα πώς η Γκουίνεθ Πάλτροου κέρδισε Οσκαρ για το «Ερωτευμένος Σαίξπηρ»

στα 10

Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια, αλλά η Γκλεν Κλόουζ ακόμα δεν μπορεί να βγάλει κάποιο νόημα από την απόφαση αυτή της Ακαδημίας.

Η Γκλεν Κλόουζ αναρωτιέται ακόμα πώς η Γκουίνεθ Πάλτροου κέρδισε Οσκαρ για το «Ερωτευμένος Σαίξπηρ»

Η Γκλεν Κλόουζ δεν είναι άγνωστη στα Οσκαρ. Αν κι έχει κερδίσει εφτά υποψηφιότητες, με την τελευταία της να είναι πέρσι για την ερμηνεία στην ταινία του Μπιορν Ρούνγκε «Η Σύζυγος», δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιο βραβείο Οσκαρ. Και γι’ αυτό ίσως νιώθει ακόμα κάπως περίεργα για την νίκη της Γκουίνεθ Πάλτροου το 1999 για την ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», σε παραγωγή μάλιστα του Χάρβεϊ Γουαινστιν, το οποίο μάλιστα αναδείχτηκε και ο μεγάλος νικητής της βραδιάς φεύγοντας με 7 Οσκαρ, ανάμεσά τους κι αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Μιλώντας στο ABC News για να προωθήσει την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί «Το Τραγούδι του Χιλμπίλη», ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει πως κατάφερε η Πάλτροου να κερδίσει τις τέσσερις συνυποψήφιές της. «Θυμάμαι την χρονιά που η Γκουίνεθ Πάλτροου κέρδισε το βραβείο από εκείνη την εκπληκτική ηθοποιό στο ‘Central Station’ και σκέφτηκα ‘Τι;’ Δεν βγάζει νόημα.»

Διαβάστε ακόμα: Η Γκλεν Κλόουζ γράφει ένα ποίημα για τη Notre Dame

shakespeare in love 607

Η ηθοποιός εκείνη ήταν η Φερνάντα Μοντενέγκρο, με την ταινία της να είναι και υποψήφια για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης. Μαζί τους, εκείνη την χρονιά, υποψήφιες ήταν και οι Μέριλ Στριπ για το «One True Thing», Κέιτ Μπλάνσετ για το «Ελισάβετ» και η Εμιλι Γουάτσον για το «Χίλαρι και Τζάκι».

Πάντως αρκετοί θέλουν την Κλόουζ να είναι όχι μόνο υποψήφια φέτος για το «Τραγούδι του Χιλμπίλη» αλλά και να το κερδίζει ως μια αναγνώριση για την συνολική της καριέρα. Το μόνο κακό είναι ότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι για μια αρκετά καλή ερμηνεία σε μια αρκετά κακή ταινία. Από την άλλη όμως αν κάποια αξίζει ένα Οσκαρ φέτος είναι η Γκλεν Κλόουζ.

«Το Τραγούδι του Χιλμπίλη», σε σκηνοθεσία του Ρον Χάουαρντ, προβάλλεται ήδη στο Netflix.

Διαβάστε ακόμα: