Buzz

Η Γκλεν Κλόουζ γράφει ένα ποίημα για τη Notre Dame

στα 10

Δείτε την να το απαγγέλει.

Η Γκλεν Κλόουζ γράφει ένα ποίημα για τη Notre Dame

Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Το σύμβολο του καθεδρικού ναού στην καρδιά της πόλης ήταν (και είναι) κάτι πολύ παραπάνω από θρησκευτικός τόπος λατρείας για τους κατοίκους της, αλλά κι όλους όσους αισθανόμαστε πολίτες αυτού του κόσμου, του κοινού μας πλανήτη. Οπως, μία καταστροφή του Παρθενώνα θα ήταν μία παγκόσμια ήττα του πολιτισμού, όχι μόνο δική μας.

Διαβάστε κι αυτό: Οι αξέχαστες κινηματογραφικές στιγμές της Παναγίας των Παρισίων

Αυτό θέλησε να πει η Γκλεν Κλόουζ, με το δικό της τρόπο.

Η Γκλεν Κλόουζ βρέθηκε στο Παρίσι πριν από 17 χρόνια για τα γυρίσματα του «The Divorce» του Τζέιμς Αϊβορι. Εκείνη την εποχή η ειδησιογραφία ήταν εστιασμένη στην ένταση της κρίσης μεταξύ του Πακιστάν και της Ινδίας και της απειλής ότι όλο αυτό θα ξεσπούσε σε πυρηνικό πόλεμο. Σ' ένα διάλειμμα των γυρισμάτων κατέφυγε στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Κι έγραψε τι ένιωσε - ένα ελεύθερο ποίημα απελπισίας για το πόσο όλοι στον πλανήτη είμαστε ενωμένοι με μία κοινή μοίρα.

Μετά την τραγική καταστροφή της εκκλησίας από την πυρκαγιά τρεις μέρες πριν, η Κλόουζ ένιωσε την ανάγκη να κάνει τη δική της κατάθεση, βρίσκοντας το γραπτό της και διαβάζοντάς το σ' ένα βίντεο που πόσταρ η ίδια στο λογαριασμό της στο Instagram.

Ακούστε την.

Διαβάστε περισσότερα: