Buzz

Ο Τέρι Γκίλιαμ δεν το βάζει κάτω

στα 10

Και τηλεοπτικές σειρές θα ξεκινήσει και τον «Δον Κιχώτη» του θα γυρίσει - γιατί ο Τέρι Γκίλιαμ δεν είναι πρωτάρης στις δυσκολίες, αντίθετα, he always looks on the bright side of life!

Ο Τέρι Γκίλιαμ δεν το βάζει κάτω

Μπορεί ανά δίμηνο τα πάντα να δείχνουν να γκρεμίζονται στην καριέρα του Τέρι Γκίλιαμ, αλλά να που πάλι εδώ είμαστε, να συζητάμε πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του «The Man Who Killed Don Quixote»! Ο Γκίλιαμ έδωσε μια εκτεταμένη συνέντευξη στο Front Row του BBC Radio 4 (ακούστε την ολόκληρη εδώ), όπου εξήγησε πως η ταινία εξακολουθεί να προετοιμάζεται για γύρισμα, με έναρξη τον Απρίλιο του 2016. «Περίμενα τώρα ένα χρόνο,» εξηγεί ο Γκίλιαμ «και υπάρχουν πράγματα που πηγαίνουν στραβά, το πιο τραγικό συνέβη πριν δυο μήνες, ο Τζον Χερτ διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας. Προσπάθησα να το περάσω με κάποιον τρόπο από το σύστημα, αλλά έχει υπάρξει ήδη μια φορά που ο 'Δον Κιχώτης' χρειάστηκε να φύγει από το γύρισμα με ασθενοφόρο-ελικόπτερο και η ασφαλιστική εταιρεία δε θα μου το επιτρέψει δεύτερη φορά. Υποτίθεται ότι θα ξεκινήσουμε γύρισμα τον ερχόμενο Απρίλιο, είναι σα να βρίσκομαι μέσα σε έργο του Μπέκετ κι απλώς να περιμένω τον Γκοντό. Περιμένω το καστ, περιμένω τα χρήματα, περιμένω την οργάνωση, περιμένω έναν πρωταγωνιστή. Κι αυτό είναι το χειρότερο πράγμα με τις ταινίες. Δεν είμαι καλός στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό.»

Διαβάστε ακόμη: Ο Τέρι Γκίλιαμ ζητά συγνώμη που... είναι νεκρός.

Ωστόσο, ο Γκίλιαμ, μετά και τη συμφωνία του με την Amazon, προετοιμάζεται παράλληλα για δυο τηλεοπτικά projects. Από τη μια για την τηλεοπτική μεταφορά του «Time Bandits», της αξεπέραστης ταινίας του τού 1981 που φυσικά προσφέρεται για τηλεοπτικά ταξίδια στο χρόνο, από την άλλη για το σενάριο που είχε γράψει, μαζί με τον Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενέζ, αμέσως μετά το «Fisher King», το «The Defective Detective», την ιστορία ενός ντετέκτιβ που διερευνά την εξαφάνιση μιας κοπέλας σε μια χώρα που υπάρχει μόνο στα παραμύθια, το οποίο εδώ και χρόνια αναζητά το πλαίσιο για να πραγματοποιηθεί και τώρα, μάλλον, το βρήκε!

Διαβάστε ακόμη: