Buzz

Ο Τέρι Γκίλιαμ ζητά συγνώμη που... είναι νεκρός.

στα 10

Σύμφωνα με το Variety o σκηνοθέτης πέθανε χθες. Για λίγη ώρα, όσο έμεινε στον αέρα ένα άρθρο με -κατά λάθος δημοσιευμένη- νεκρολογία του.

Ο Τέρι Γκίλιαμ ζητά συγνώμη που... είναι νεκρός.

Ο κίνδυνος του να έχεις έτοιμες τις νεκρολογίες ανθρώπων που θεωρείς ότι είναι σε κρίσιμη ηλικία για να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια, όταν είσαι ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά site κι έντυπα, είναι πως πάντα κάποιος μπορεί να πατήσει κατά λάθος το λάθος κουμπί.

Αυτό ακριβώς συνέβη χτες στο Variety, το οποίο δημοσίευσε -έστω για λίγη ώρα- την αναγγελία του θανάτου του Τέρι Γκίλιαμ, για να δημοσιεύσει μια συγνώμη και διόρθωση λίγο μετά.

variety gilliam obituaty 607

Ο ίδιος ο Τέρι Γκίλιαμ από την πάντα απολαυστική του σελίδα στο facebook, διασκέδασε με το λάθος που θα μπορούσε να βρει άνετα τη θέση του σε ένα σκετς των Monty Python, δηλώνοντας: «Ζητάω συγνώμη που είμαι νεκρός. Ειδικά από όσους έχουν αγοράσει ήδη εισιτήριο για τις επερχόμενες ομιλίες μου, αλλά το Variety ανακοίνωσε ήδη τον χαμό μου. Μην πιστεύετε την διόρθωσή και την συγνώμη τους».

Διαβάστε ακόμη: Ο Τέρι Γκίλιαμ μιλάει στο Flix: «Αν δεν γελάς θα πεθάνεις γρήγορα»

Το ποστ του συνοδευόταν από ένα ακόμη πιο απολαυστικό φωτό-μοντάζ με τον Τέρι Γκίλιαμ στο νεκροκρέβατο του και μια μαυροφορεμένη γυναίκα στο πλευρό του, η οποία κρατά ένα πλακάτ που γράφει: «Ηταν μόνο 30 χρονών! Οι κακές κριτικές από το Variety τον γέρασαν». Ποιός είπε ότι δεν μπορείς να έχεις χιούμορ ακόμη και με τον θάνατό σου;

terry gilliam is not dead 607

Εν τω μεταξύ, ο Γκίλιαμ ετοιμάζεται να γινει 75 ετών σε λίγους μήνες και για να γιορτάσει τα γενέθλιά του ετοιμάζεται για την έκδοση των «προ-μεταθάντιων απομνημονευμάτων» του, τα οποία θα έχουν τον τίτλο «Gilliamesque».

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ για το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου.


Διαβάστε ακόμη: Φτου μη βασκαθεί, ο Τέρι Γκίλιαμ φαίνεται ότι θα ξεκινήσει τον Δον Κιχώτη του