Buzz

Φτου μη βασκαθεί, ο Τέρι Γκίλιαμ φαίνεται ότι θα ξεκινήσει τον Δον Κιχώτη του

στα 10

Σύμφωνοι, γράφουμε ένα αντίστοιχο κείμενο κάθε χρόνο. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα δείχνουν παραπάνω από σίγουρα για το πιο άπιαστο κινηματογραφικό ονειρο της ιστορίας.

Φτου μη βασκαθεί, ο Τέρι Γκίλιαμ φαίνεται ότι θα ξεκινήσει τον Δον Κιχώτη του

Ηταν 2.000 όταν ο Τέρι Γκίλιαμ ξεκίνησε τα γυρίσματα του «The Man Who Killed Don Quixote», τότε με τον Ζαν Ροσφόρ και τον Τζόνι Ντεπ, σε ένα από τα πιο θρυλικά περιστατικά κακοτυχίας που κόστισαν τη διακοπή της ταινίας και οδήγησαν σ' ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ («Lost in La Mancha»), που καταγράφει τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν ανάμεσα στον ίδιο τον Γκίλιαμ και τους προσωπικούς του... ανεμόμυλους. Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Τέρι Γκίλιαμ δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί να κάνει τον Δον Κιχώτη του πραγματικότητα. Στο ενδιάμεσο ο Ζαν Ροσφόρ αποχώρησε από το πρότζεκτ, αντικαταστάθηκε από τον Ρόμπερτ Ντιβάλ, ο Γκίλιαμ ξεκίνησε τρεις φορές την παραγωγή, πάντοτε με τον Τζόνι Ντεπ στο καστ, στη συνέχεια τον αντικατέστησε με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και το σχέδιο ναυαγούσε κάθε φορά μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τέρι Γκίλιαμ μιλάει στο Flix: «Αν δεν γελάς θα πεθάνεις γρήγορα»

γκίλιαμ 607

Διαβάστε ακόμα: Κι ο Τζιμ Τζάρμους υπογράφει με την Amazon!

Τώρα όμως που η Amazon Studios έκανε τη συμφωνία της με τον Τέρι Γκίλιαμ, ώστε εκείνος να παρέχει στη νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο, η ταινία «The Man Who Killed Don Quixote» συμπεριλαμβάνεται στο συμβόλαιο. Κι ό,τι πει η Amazon, το κάνει (ίσως). Με τη νέα της μορφή, η ταινία θα έχει ως πρωταγωνιστή στο ρόλο του Δον Κιχώτη τον Τζον Χερτ και στον «δεύτερο ανδρικό ρόλο», προφανώς αυτον του Σάντσο Πάντσα, τον Τζακ Ο' Κόνελ. Οπως προσδιορίζει η συμφωνία, η ταινία θα βγει πρώτα σε μικρό κύκλωμα κινηματογραφικών αιθουσών και, στη συνέχεια, θα προβάλλεται streaming από το Amazon. Κατά τα λεγόμενα, στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται κι ένα ακόμα πρότζεκτ του Γκίλιαμ που βρίσκεται χρόνια στην αναμονή, το «The Defective Detective» σε σενάριο που συνυπογράφει (όπως και το «The Fisher King») με τον Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενέζ και το οποίο τώρα πιθανότατα θα μεταμορφωθεί σε μίνι-σειρά. Οπως κι αν έρθουν, καλοδεχούμενα.

Διαβάστε ακόμη: