Buzz

Ο Τζόνι Ντεπ κυνηγάει ανεμόμυλους...

στα 10

Εχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που ο Τέρι Γκίλιαμ εγκατέλειψε το «The Man Who Killed Don Quixote». Τώρα ο Τζόνι Ντεπ, που στην ταινία του Γκίλιαμ έπαιζε τον Σάντσο Πάντσα ετοιμάζεται να κάνει τον δικό του Δον Κιχώτη για λογαριασμό της Disney...

Ο Τζόνι Ντεπ κυνηγάει ανεμόμυλους...

Η ιστορία του «Τhe Man Who Killed Don Quixote» είναι μια από τις πιο πικρές που έζησε στην καριέρα του ο Τέρι Γκίλιαμ. Ονειρο ζωής, η μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Θερβάντες στον κινηματογράφου, με Δον Κιχώτη τον Ζαν Ροσφόρ και Σάντσο Πάντσα τον Τζόνι Ντεπ, έμελλε να διακοπεί μετά από οικονομικά προβλήματα παραγωγής και ένα χρόνιο τραυματισμό του Ροσφόρ.

Ο,τι έμεινε από εκείνη την ταινία ήταν ένα σχεδόν αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ πάνω στις χαμένες φιλοδοξίες με τίτλο «Lost in la Mancha» των Κιθ Φούλτο και Λούις Πέπε που το 2002 ξετύλιξε όλη την περιπέτεια του Γκίλιαμ, συνδυάζοντας υλικό από τα γυρίσματα που είχαν προλάβει να γίνουν και υπέροχα animation στην παράδοση των Μόντι Πάιθον.

2 Ο Τζόνι Ντεπ ως Σάντσο Πάντσα στο «Τhe Man Who Killed Don Quixote»

Επιστροφή στο τώρα και στην απόφαση του Τέρι Γκίλιαμ, μόλις πρόσφατα, να διεκδικήσει τα δικαιώματα της ταινίας και να προχωρήσει το πρότζεκτ αυτή τη φορά με τον Ρόμπερτ Ντιβάλ στο ρόλο του Δον Κιχώτη και τον Γιουαν ΜακΓκρέγκορ στο ρόλο του Σάντσο Πάντσα. Μέχρι εκεί. Γιατί ο Τέρι Γκίλιαμ, βρίσκεται αυτήν την εποχή στα γυρίσματα της καινούριας του ταινίας με τίτλο «The Zero Theorem» (διαβάστε περισσότερα εδώ) και απώτερο σκοπό να είναι ο «Δον Κιχώτης» το επόμενο ακριβώς φιλμικό του σχέδιο.

Να, όμως, που ένας φίλος από τα παλιά του κόβει τον αέρα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Τζόνι Ντεπ, ο οποίος - ανακοινώθηκε μόλις - πως ετοιμάζει μια δική του εκδοχή «μοντέρνα» εκδοχή του «Δον Κιχώτη» με παραγωγό εταιρία τη Disney, σεναριογράφο τον Στιβ Πινκ και τον Τζεφ Μόρις και πολύ πιθανή την ενσάρκωση του κύριου ρόλου από τον ίδιο.

Περιμένοντας νεότερα, θυμίζουμε πως ο Ντεπ έχει ήδη πολλή δουλειά πριν ανέβει στο άλογο του Δον Κιχώτη: ένα πέμπτο «Πειρατές της Καραϊβικής», το ριμέικ του «Thin Man», το «Transcendence» του Γουόλι Πφίστερ και το «Night Stalker» του Εντγκαρ Ράιτ και την προώθηση του (έτοιμου) «Lone Ranger».

Διαβάστε περισσότερα εδώ για τον Τζόνι Ντεπ.