Industry

Ο Τζιμ Τζάρμους υπογράφει με την Amazon

στα 10

Η ταλαιπωρία της εύρεσης πόρων, εκτός χολιγουντιανών στούντιο, οδήγησε τον Τζιμ Τζάρμους στις νέες διόδους χρηματοδότησης. Ξεκινά γυρίσματα με υποστήριξη και υπογραφή της Amazon.

Ο Τζιμ Τζάρμους υπογράφει με την Amazon

Ο Τζιμ Τζάρμους είναι από τους ελάχιστους εναπομείναντες κινηματογραφιστές που δε θέλουν να ενδώσουν στην πρακτική ευκολία της υποστήριξης των στούντιο. Το έχει εξηγήσει πολλές φορές: δε θέλει να ενδώσει στο να έχουν άλλοι το final cut και να είναι ιδιοκτήτες (πνευματικά και φυσικά) των ταινιών του. Αυτό τον δυσκόλεψε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το «Μόνο Οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί», που όπως ο ίδιος ομολόγησε στο προπέρσινο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «δε θα τέλειωναν ποτέ, χωρίς την παρέμβαση του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου της Faliro House».

Διαβάστε επίσης: Alive and Kicking. O Τζιμ Τζάρμους μιλάει στο Flix

jim jarmusch 607

Οι νέες εξελίξεις στον τρόπο θέασης έχουν δώσει όμως ακόμα περισσότερες λύσεις στους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές. Το Netflix έχει ανοίξει το δρόμο και πρόσφατα ακολούθησε και η Amazon, με πρότζεκτς όπως αυτά του Σπάικ Λι («Chiraq») και του Ζαν-Πιερ Ζενέ («Casanova»).

Σύμφωνα με το Deadline, ο Τζιμ Τζάρμους ξεκινά γυρίσματα της νέας του ταινίας με την πλήρη υποστήριξη της Amazon. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλές λεπτομέρειες για αυτό το πρότζεκτ. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι αφορά έναν οδηγό λεωφορείου και έναν ποιητή στο Νιου Τζέρσι του σήμερα και πως το σενάριο γράφτηκε στα χρόνια που περιμένε να ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση του «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί».

«Το σενάριο έχει ολοκληρωθεί και όλα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω πολύ γι' αυτό. Είμαι λίγο προληπτικός, αλλά μπορώ να πω πως τοποθετείται στο Πάτερσον του Νιου Τζέρσι. Δεν ξέρω αν είναι περισσότερο κωμωδία απ' όλες τις ταινίες που έχω κάνει αλλά σίγουρα έχει μέσα της αρκετά αστεία πράγματα.»

Απολαύστε επίσης: Ο Νίκος Πετρουλάκης ομολογεί «I Scream For Jim!»

jim jarmusch 607 2

Ο προληπτικός Τζάρμους όμως έχει δώσει μία αναπάντεχη λεπτομέρεια που αφορά το σάουντρακ: «Είμαι στα πρώτα στάδια έρευνας. Ψάχνω την πιθανότητα να ντυθεί η ταινία εξολοκλήρου με σκορ ηλεκτρονικής μουσικής, κάτι που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Κάτι με τράβηξε προς την ηλεκτρονική μουσική. Την αγαπώ, δεν ξέρω γιατί δεν την έχω χρησιμοποιήσει στ' αλήθεια κινηματογραφικά....»

«Ο ήχος που ψάχνω θα είναι κάτι ανάμεσα σε Cluster και Μπράιαν Ινο. Ή, δεν ξέρω αν τους γνωρίζετε, τους Fuck Buttons. Μου αρέσει και το Detroit House, όπως κι άλλες ηλεκτρονικές παραλλαγές του, όμως δε θέλω έντονο ρυθμό - θέλω κάτι πιο ατμοσφαρικό, ίσως καθόλου ρυθμικό. Δεν είμαι σίγουρος ακόμα...»

jim jarmusch 607 3

Να θυμίσουμε ότι ο Τζάρμους επίσης έχει στα σκαριά ένα «ημί-ντοκιμαντέρ» για τον Ιγκι Ποπ και τους The Stooges που ο ίδιος περιγράφει ως «ένα μικρό ποιητικό δοκίμιο» και μία όπερα (!) για τον φυσικό και εφευρέτη Νίκολα Τέσλα, έναν από τους ανθρώπους που ο Τζάρμους έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν τον θαυμασμό που του τρέφει.

Διαβάστε επίσης: Ο Τζιμ Τζάρμους μιλά για τον Νίκολα Τέσλα

Να προσθέσουμε επίσης ότι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν και τον Τέρι Γκίλιαμ (άραγε για τον πολυπαθή Δον Κιχώτη του;) να υπογράφει με την Amazon. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα νεότερα!

Διαβάστε ακόμα: