Buzz

Περπατήστε στο East Village μαζί με τον Τζιμ Τζάρμους!

στα 10

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στο East Village της Νέας Υόρκης και στα ακουστικά του Mp3 Player σας ακούτε τον Τζιμ Τζάρμους να σας ξεναγεί στο πιο μυθικό σημείο της πόλης, εκεί όπου κάθε δρόμος, κάθε στενό, κάθε βήμα κουβαλάει ένα μύθο γραμμένο από τους ποιητές που έζησαν εκεί αφήνοντας το East Village για πάντα στην ιστορία...

Περπατήστε στο East Village μαζί με τον Τζιμ Τζάρμους!
O Γουίλιαμ Μπάροουζ και ο Τζακ Κέρουακ φωτογραφημένοι από τον Αλεν Γκίνσμπεργκ στο διαμέρισμα του στο East Village το 1952

Ο τίτλος της ξενάγησης είναι «Passing Stranger - The East Village Poetry Walk» και είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεστε. Και κάτι παραπάνω...

Με αφηγητή τον Τζιμ Τζάρμους, ο ποιητής Πάικ Μαλινόφσκι δημιούργησε τον απόλυτο χάρτη για να «ξεκλειδώσετε» τα μυστικά της πιο μυθικής περιοχής της Νέας Υόρκης. Μια διαδρομή 95 λεπτών που διασχίζει την ιστορία της ποίησης έτσι όπως αυτή γράφτηκε από τους ποιητές που έζησαν και έδρασαν στο East Village από τα 50s μέχρι και σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Αλεν Γκίνσμπεργκ, Κένεθ Κοξ και Φρανκ Ο' Χάρα.

Η διαδρομή που εκτείνεται από τη Bowery Street στα δυτικά μέχρι την Τρίτη Λεωφόρο στα ανατολικά και από την Bleecker Street στα νότια μέχρι τους 12 Δρόμους στο Βορρά, σταματάει στο διαμέρισμα του Γ.Χ. Οντεν, στο κτίριο που έζησε ο Γκίνσμπεργκ, στο κλαμπ ποίησης Bowery περιγράφοντας το κάθε σημείο με ένα συνδυασμό ιστορικών πληροφοριών, συνεντεύξεων και αρχειακού υλικού.

Με μουσική υπόκρουση κομμάτια του μεγάλου της avant-garde σκηνής, Τζον Ζορν, στην ξενάγηση ακούγονται ποιήματα του Κένεθ Κοχ, του Φρανκ Ο' Χάρα, του Γουολτ Γουίτμαν, του Τζακ Κέρουακ, του Αβραάμ Λίνκολν και άλλων, μεταφέροντας χωρίς πολλή προσπάθεια το άρωμα μιας ολόκληρης περιοχής που μοιάζει να έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Ακόμη κι αν δεν βρίσκεστε στο East Village, η αίσθηση είναι τόσο ζωντανή κάνοντας αυτή την ιδιότυπη ξενάγηση ένα ηχητικό αρχείο που μοιάζει σαν να βρίσκεσαι εκεί, πίσω στο χρόνο και μπροστά σε όσα γέννησαν όλα όσα για τα οποία θα αγαπάμε πάντα τη Νέα Υόρκη.

Το Σαββατοκύριακο 10 με 11 Μαρτίου, το πρότζεκτ «Passing Stranger» θα εκτίθεται στην Audio Visual Arts Gallery του East Village ως multimedia installation.

Ακούστε παρακάτω όλη τη ξενάγηση και δείτε στο gallery έναν χάρτη της διαδρομής.