Industry

Συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με το Torino Film Lab

στα 10

Τη συνεργασία του με ένα από τα πιο διάσημα εργαστήρια ανάπτυξης κινηματογραφικών πρότζεκτ στον κόσμο ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Flix Team
Συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με το Torino Film Lab

Μπορεί το Κέντρο Κινηματογράφου να κλυδωνίζεται από απολύσεις, αποχωρήσεις και λοιπά «γνωστά» κακώς κείμενα που κατατρέχουν την ύπαρξή του, σχεδόν από καταβολής του, ωστόσο συνεχίζει τις συνεργασίες του εντός και εκτός συνόρων.

Πιο πρόσφατη, αυτή με το Torino Film Lab, ένα από τα πιο διάσημα εκπαιδευτικά κινματογραφικά εργαστήρια παγκοσμίως, το οποίο υποστηρίζει νέους κινηματογραφιστές απ' όλον τον κόσμο.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου εδώ:


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ TORINO FILM LAB ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), επιθυμώντας να ενισχύσει περαιτέρω τις εξωστρεφείς πρακτικές ως προς την ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου, με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Torino Film Lab, ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα κινηματογραφικά εργαστήρια, παγκοσμίως.

Το Torino Film Lab ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 και έκτοτε διακρίνεται για τη συνεχή και συνεπή υποστήριξη που δείχνει σε νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο, θέτοντας μάλιστα στο επίκεντρο κινηματογραφιστές οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας της πρώτης ή/και δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας τους. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητές του έχουν να κάνουν με την κατάρτιση, την ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση και τη διανομή κινηματογραφικών έργων.

Ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Torino Film Lab είναι το ScriptLab, η πρώτη φάση του οποίου θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο (19-26/3/2018) στην Ελλάδα, εγκαινιάζοντας έτσι και επίσημα τη συνεργασία του εργαστηρίου με το ΕΚΚ.

Στο ScriptLab 2018 θα επιλεγεί τουλάχιστον ένα project από την Ελλάδα. Οι δημιουργοί των επιλεγμένων projects θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από υψηλού επιπέδου εκπαίδευση πάνω στην ανάπτυξη σεναρίου, καθώς και να διευρύνουν τις διασυνδέσεις και τη δικτύωσή τους με άλλους επαγγελματίες του χώρου σε ένα ιδιαίτερα εξωστρεφές περιβάλλον, αφού το Torino Film Lab διακρίνεται για την έμφαση που δίνει στην πολιτισμική ποικιλία των projects που συμμετέχουν σε αυτό.

Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί των projects που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν: α) σε 3 εβδομαδιαία residential workshops και 2 online sessions, και β) στο co-production forum TFL Meeting Event, προκειμένου να λάβουν επιπλέον εκπαίδευση σε δεξιότητες pitching.

Ένα από τα ελληνικά projects που θα επιλεγούν, θα απαλλαχθεί από το κόστος των διδάκτρων. Ακόμη δύο ελληνικά projects –εκτός από όσα επιλεγούν για το ScriptLab 2018– θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μια εμπεριστατωμένη γνώμη πάνω στο σενάριό τους, σε συνάντηση διάρκειας μιάμισης ώρας για κάθε project, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εργαστηρίου.

Στις δράσεις του Torino Film Lab συμπεριλαμβάνονται επίσης δύο ανοιχτές διαλέξεις πάνω στην ανάπτυξη σεναρίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και θα δώσουν την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους έλληνες κινηματογραφιστές να εμβαθύνουν στο θέμα αυτό. Επίσης η ελληνική κινηματογραφική κοινότητα θα έχει τη δυνατότητα επαφής και διασύνδεσης με την ευρύτερη δυναμική κοινότητα καταξιωμένων εκπαιδευτικών και guests του κινηματογράφου με τους οποίους συνεργάζεται το Torino Film Lab.

Υπενθυμίζουμε σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, ότι οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως την 1η Δεκεμβρίου 2017, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.torinofilmlab.it/programmes//programmes/p2-scriptlab

Οι έλληνες υποψήφιοι καλούνται να ενημερώσουν σχετικά και τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του ΕΚΚ στο email production@gfc.gr (τηλ. 210 3678538), με την ένδειξη στο θέμα του email «Συμμετοχή στο Torino Film Lab 2018».

Τα projects που θα συμμετάσχουν στο ScriptLab 2018 θα επιλεγούν από το Torino Film Lab.

Torino Film Lab


Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στο χώρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ: