Buzz

O Ζεράρ Ντεπαρντιέ νιώθει παρεξηγημένος, είναι καθαρός, δεν μετανιώνει για τίποτα!

στα 10

Σε μια από τις πιο «ειλικρινείς» συνεντεύξεις του εδώ και καιρό, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μιλάει για τη μεγάλη παρεξήγηση γύρω από το όνομά του, τον αλκοολισμό, την απόφασή του να γίνει Ρώσος πολίτης και τα κιλά του.

O Ζεράρ Ντεπαρντιέ νιώθει παρεξηγημένος, είναι καθαρός, δεν μετανιώνει για τίποτα!

«Κάθε φορά που ταξιδεύω, ο κόσμος το μόνο που γνωρίζει για μένα είναι ότι κατούρησα σε ένα αεροπλάνο, ότι είμαι Ρώσος και ότι υπέγραψα ένα γράμμα διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό της Γαλλίας. Είναι πολύπλοκο να είσαι ειλικρινής και ευαίσθητος. Δεν είμαι πάντα ειλικρινής, αλλά είμαι όταν νιώθω οργή. Παραδέχομαι ότι πολλές φορές φτάνω στα άκρα. Δεν θέλω ο κόσμος να με αγαπάει 100%.»

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μοιάζει πλέον να επιθυμεί να «καθαρίσει» το ονομά του από τα συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα που τα τελευταία χρόνια τον έχουν στιγματίσει.

Η απόφασή του να πολιτογραφηθεί Ρώσος, διαμαρτυρόμενος για το φορολογικό σύστημα της Γαλλίας, η παραδοχή πως πίνει σαν να μην υπάρχει αύριο, εκείνο το ντροπιαστικό κατούρημα στην πτήση της Ryanair και τα κιλά του, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που ο Γάλλος σταρ θέλει να αφήσει πίσω του, σε μια από τις πιο ειλικρινείς συνεντεύξεις που έδωσε ποτέ στο ραδιόφωνο του France Inter, με αφορμή την έξοδο στη Γαλλία της ταινίας «Valley of Love» του Γκιγιόμ Νικλού, που μόλις πριν λίγες εβδομάδες έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 68ο Φεστιβάλ Καννών.

Διαβάστε ακόμη: To βρώμικο παρελθόν και το ακόμη πιο βρώμικο παρόν του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Gerard Depardieu 607 Στο 68ο Φεστιβάλ Καννών

«Δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω να ακούω για το πόσα πολεμικά αεροπλάνα πουλήθηκαν στη Γαλλία. Γι' αυτό ζω σε μια χώρα, της οποίας δεν μιλώ τη γλώσσα. Οι συναντήσεις των G7 αφορούν μόνο το ποιος πουλάει όπλα σε ποιον. Δεν εναντιώθηκα ποτέ στο γεγονός πως πρέπει να πληρώνω το 75% των κερδών μου σε φόρους, αλλά στο που ακριβώς ξοδεύονται αυτά τα χρήματα. Υπήρξα σκληρός όχι απέναντι στη Γαλλία, αλλά στους Γάλλους πολιτικούς, όποιοι κι αν είναι αυτοί κάθε φορά.»

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ συμφώνησε με την Κατρίν Ντενέβ πως δεν υπάρχουν πια σταρς στο σινεμά και πως ποτέ δεν ένιωσε πως ήταν ένας από αυτούς. ενώ μίλησε και για τον αλκοολισμό του αλλά και το μέγεθός του που σχολιάστηκε πολύ με αφορμή το «Valley of Love» στο οποίο εμφανίζεται σχεδόν ολόγυμνος, κάνοντας τον διευθυντή του Φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό, να δηλώσει το μυθικό: «Κάποιοι έχουν χαρίσει στο σινεμά την τέχνη τους, ο Ζεράρ έχει χαρίσει το σώμα του.»

«Δεν πίνω συνεχώς αλκοόλ, παρά τη φήμη που με συνοδεύει. Ζω για τη ζωή και το να ζω με κάνει αλκοολικό. Αυτή τη στιγμή κάνω μια τελείως ασκητική ζωή. Οσο για το "μέγεθός μου", δεν νιώθω παχύσαρκος. Στα γυρίσματα του "Valley of Love" επισκέφθηκα τα σούπερ μάρκετ της Νεβάδα - αγαπώ τα σούπερ μάρκετ - και εκεί υπάρχουν διάδρομοι διπλού μεγέθους από αυτούς που βρίσκεις στην Ευρώπη, γιατί τα καροτσάκια είναι διπλά σε μέγεθος και οι παχύσαρκοι είναι πιο μεγάλοι και από τα καροτσάκια.»

«Ο Λουσιάν Φρόιντ έκανε τους υπερμεγέθεις μεγαλύτερους σε ηλικία άντρες και γυναίκες να δείχνουν όμορφοι. Σήμερα, βλέπουμε γυναίκες που έχουν πάνω τους μόνο κόκκαλα και μερικές φορές αυτό είναι όμορφο - όταν είναι νέες. Οχι όταν έχεις πια μεγαλώσει.»

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2015: Η Ιζαμπέλ Ιπέρ κι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αγαπιούνται

Gerard Depardieu 607 Σε σκηνή από το «Valley of Love»

Συνεχίζοντας μια πορεία στο σινεμά, όπως κανενός άλλου (και με υπέροχους ρόλους όπως, για παράδειγμα, στο «Welcome to New York» του Εϊμπελ Φεράρα αλλά και στο «Valley of Love» του Γκιγιόμ Νικλού), οταν ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ρωτήθηκε για ποια πράγματα μετανιώνει, ήταν κάθετος: «Οχι, όχι, όχι, όχι, όχι... δεν μετανιώνω για τίποτα. Δεν υπάρχει νόημα. Ο,τι έγινε, έγινε. Κάποιοι ζουν με αυτό, εγώ ζω με αυτό.»

Διαβάστε ακόμη: