Industry

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ιδρύει δημόσια σχολή κινηματογράφου

στα 10

Mε τη βοήθεια διάσημων συναδέλφων του, ο Κλούνεϊ ιδρύει μία σχολή που θα δίνει την ευκαιρία σε όλους για κινηματογραφικές σπουδές.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ιδρύει δημόσια σχολή κινηματογράφου

O Tζορτζ Κλούνεϊ, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την ακτιβιστική του δράση, ενώνει δυνάμεις με τους Κέρι Γουάσινγκτον, Μίντι Κέιλινγκ, Ντον Τσιντλ και Εύα Λονγκόρια στην ίδρυση μίας δημόσιας κινηματογραφικής σχολής που έχει ως στόχο να ενισχύσει τη διαφορετικότητα (κοινωνική, φυλετική, οικονομική) στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Με τη συνεργασία του Εκπαιδευτικού Οργανισμού του Λος Αντζελες (την ένωση των σχολείων της πόλης), η σχολή (που θα δέχεται μαθητές που ακόμα βρίσκονται παράλληλα και στο Λύκειο) θα είναι δωρεάν - ώστε να καταρρίπτονται όλα τα προνόμια, που μέχρι στιγμής, θέλουν πολύ υψηλά δίδακτρα για την παρακολούθηση κινηματογραφικών προγραμμάτων.

Διαβάστε κι αυτό: Αυτός ο κόσμος έχει ανάγκη τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Clooney film school

Το πρόγραμμα μαθημάτων έχει κατατεθεί κι έχει περάσει τα στάνταρτς της Πολιτείας της Καλιφόρνια και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και θα δέχεται μαθητές από την πρώτη Λυκείου.

«Ο σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τη διαφορετικότητα στην αγορά - ξεκινώντας από νωρίς.» δήλωσε ο Κλούνεϊ. «Αυτό σημαίνει να υπάρχει ένα πρόγραμμα που θα μαθαίνει στους μαθητές Λυκείου την τέχνη και την τεχνική κινηματογράφισης, μοντάζ, ειδικών εφέ, ώστε όλοι να αποκτήσουν την ευκαιρία να βρουν εργασία στην κινηματογραφική βιομηχανία. Αυτό το πρόγραμμα θα τους προσφέρει και δυνατότητα πρακτικής άσκησης μετά, και μία πόρτα στην αγορά. Εχει σκοπό να δείξει ότι όλοι μαζί θα βρούμε λύσεις...»

«Ο συνδυασμός εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης θα ανοίξει το δρόμο για νέες καριέρες. Εχουμε τη συλλογική δύναμη να αναβαθμίσουμε το σύστημα εκπαίδευσης για όλους, δημιουργώντας μια θετική αλλαγή κι ένα καλύτερο μέλλον...»

Διαβάστε περισσότερα: