Buzz

Η Μάρτα Κάουφμαν απολογείται για την λάθος εκπροσώπηση των τρανσέξουαλ στο «Friends»

στα 10

Η συνδημιουργός των «Friends» μιλά για τον χαρακτήρα της Κάθλιν Τέρνερ στην σειρά, όπου έπαιζε τον τρανς γονιό του Τσάντλερ Μπιγκ.

Η Μάρτα Κάουφμαν απολογείται για την λάθος εκπροσώπηση των τρανσέξουαλ στο «Friends»

Η Μάρτα Κάουφμαν, η δημιουργός των «Friends», ενός από τα πιο επιτυχημένα sitcoms όλων των εποχών, φαίνεται πως έχει αρκετές τύψεις για την συγκεκριμένη σειρά. Παλιότερα είχε παραδεχθεί δεν είχε κάνει τις σωστότερες επιλογές για την εκπροσώπηση της διαφορετικότητας στην σειρά, λέγοντας χαρακτηριστικά «σίγουρα δεν θα ήμασταν όλοι λευκοί».

Τώρα, σε μια πρόσφατη συνέντευξή της, μίλησε και για ένα ακόμα τεράστιο λάθος στην σειρά για το οποίο αισθάνεται πολύ άσχημα: την αναφορά στον τρανς γονιό του Τσάντλερ Μπιγκ, την οποίο έπαιζε η Κάθλιν Τέρνερ, ως άντρα. «Το να την αναφέρω ως ο πατέρας του Τσάντλερ Μπινγκ, εφόσον ήταν τρανς γυναίκα, ήταν λάθος. Οι αντωνυμίες δεν ήταν ακόμα κάτι που καταλάβαινα. Επομένως, δεν αναφερθήκαμε σε αυτόν τον χαρακτήρα ως “αυτή”. Ηταν λάθος μου.»

Διαβάστε ακόμα: Friends: The Reunion | «The One That Made us Laugh & Cry»

friends kathleen turner

Παρόλα αυτά όμως η Κάουφμαν ανέφερε πως είχε δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για το καστ και το συνεργείο της και δεν ανεχόταν τρανσοφοβικά σχόλια. «Μου αρέσει πολύ να δημιουργώ ένα περιβάλλον όπου έχουμε ένα χαρούμενο σετ και ένα χαρούμενο συνεργείο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να νιώθουν όλοι ότι βρίσκονται σε ένα ασφαλές μέρος. Απέλυσα επί τόπου έναν τύπο επειδή έκανε πλάκα με μια τρανς στο τμήμα της κάμερας. Αυτό απλά δεν μπορεί να συμβεί».

Η Κάθλιν Τέρνερ είχε δηλώσει παλιότερα στους Gay Times για τον ρόλο της πως κανείς δεν τον πήρε τότε ως κοινωνική κριτική και παραδέχτηκε πως η σειρά δεν μεγάλωσε καλά όσο αφορά την εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. «Ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισαν ήταν “θα ήθελες να είσαι η πρώτη γυναίκα που θα υποδυθεί έναν άντρα που υποδύεται μια γυναίκα;” Είπα ναι, επειδή δεν υπήρχαν πολλοί drag/τρανς άνθρωποι στην τηλεόραση εκείνη την εποχή. Εγινε φαινόμενο, αλλά κανείς δεν το πήρε ποτέ στα σοβαρά ως κοινωνικό σχόλιο».