Buzz

Οταν ο Φρανσουά Τριφό συνάντησε τον Αλφρεντ Χίτσκοκ

στα 10

Στην επέτειο των 80 χρόνων από τη γέννηση του, το Google αφιέρωσε στον μεγάλο Γάλλο σκηνοθέτη τρία συλλεκτικά google doodles. Το Flix σας προκαλεί να ακούσετε και τις ατέλειωτες ώρες που ο Τριφό συνομιλεί με τον Χίτσκοκ στην πιο διάσημη κινηματογραφική συνέντευξη που δόθηκε ποτέ...

Οταν ο Φρανσουά Τριφό συνάντησε τον Αλφρεντ Χίτσκοκ
Φρανσουά Τριφό και Αλφρεντ Χίτσκοκ: συνάντηση γιγάντων!

Με έναν περίεργο τρόπο οτιδήποτε χρειάζεται να γνωρίζεις τόσο για τον Αλφρεντ Χίτσκοκ, όσο και για τον Φρανσουά Τριφό βρίσκεται σε ένα και μόνο βιβλίο. Σε αυτό που εκδόθηκε το 1967 μετά από τη συνέντευξη - ποταμό που έδωσε ο μετρ του τρόμου στον νεαρό ακόμη τότε Γάλλο σκηνοθέτη το 1962 στο γραφείο του Χίτσκοκ στο στούντιο της Universal.

Ανάμεσα στους δύο άντρες υπήρχε μόνο μια διερμηνέας(ο Τριφό δεν ήταν πολύ σίγουρος για τα αγγλικά του) και το ανεξάντλητο πάθος τους για το σινεμά. Το αποτέλεσμα ήταν το σημαντικότερο ίσως κινηματογραφικό βιβλίο που κυκλοφόρησε ποτέ. Μια φαινομενικά εξονυχιστική «ανάγνωση» του έργου του Χίτσκοκ ταινία με την ταινία που μέσα της θα έκρυβε μαθήματα κινηματογράφου, μαθήματα φιλοσοφίας και κυρίως μαθήματα ζωής.

Χωρισμένο στα ίδια κεφάλαια του βιβλίου, ένα μέρος από το ηχητικό ντοκουμέντο που μεταφέρει την εμπειρία εκείνης της μυθικής συνέντευξης μπορείτε να το ακούσετε εδώ, αποτίνοντας τον δικό σας φόρο τιμής σε έναν σκηνοθέτη που περισσότερο και από τις γυναίκες αγάπησε το σινεμά.

Στο gallery παρακάτω δείτε τα τρία google doodles που αφιέρωσε το Google.com στη σημερινή ημέρα, εμπνευσμένα από τα «400 Χτυπήματα», το «Ζιλ και Τζιμ» και το «Τελευταίο Μετρό».

Το σύνολο των κασετών που αποτέλεσαν την πηγή του «Hitchcock: A Definitive Study of Alfred Hitchcock» (ο αγγλικός τίτλος του βιβλίου) μπορείτε να το βρείτε εδώ