Buzz

Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Σε μια λίστα με 10 hot ειδήσεις, όλα όσα σημάδεψαν τις προηγούμενες μέρες, για ένα γρήγορο recap σε σινεμά, τηλεόραση και όλα τα συναφή.

Flix Team
Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

Hταν μία εβδομάδα με πλούσιο ενδιαφέρον, τόσο κινηματογραφικό, όσο και πολιτικό. Κι όμως, η είδηση που έγραψε περισσότερο στο κοινό ήταν η γυμνή φωτογράφηση της Μαριόν Κοτιγιάρ για το ρωσικό περιοδικό SNC - ένα κείμενο που διαβάστηκε, μοιράστηκε συζητήθηκε περισσότερο κι από το teaser του επερχόμενου «Star Wars», τη βράβευση με το Μετάλλιο Ελευθερίας της Μέριλ Στριπ, ή το πώς αντέδρασε ο κινηματογραφικό κόσμος απέναντι στην απαλλαγή του λευκού αστυνομικού που σκότωσε το 18χρονο αγόρι στο Φέργιουσαν από κάθε ευθύνη. Κάτι λέει αυτό και για εμάς που γράφουμε και για εσάς που διαβάζετε. Από την άλλη, ναι, όλοι αγαπάμε την υπερταλαντούχα, κομψή και πανέμορφη Μαριόν Κοτιγιάρ οπότε, σ' ένα showbiz σύμπαν αβάσταχτης ελαφρότητας, αν είναι κάποια να βγάζει (οικειοθελώς) τα ρούχα της, ας είναι αυτή. Θυμηθείτε όλη τη φωτογράφηση

Ο Πρόεδρος Ομπάμα τιμά την Μέριλ Στριπ κι εξομολογείται δημόσια τον έρωτά του «Αγαπώ την Μέριλ Στριπ. Ο σύζυγός της το ξέρει ότι την αγαπώ. Η Μισέλ το ξέρει ότι την αγαπώ. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει κανείς για αυτό...» Η διακύρηξη της αγάπης του Αμερικανού Προέδρου στην πιο σπουδαία εν ζωή ηθοποιό της χώρας του ήταν μία από τις πιο ειδήσεις που διαβάσαμε με χαμόγελο. Ολα συνέβησαν φυσικά στην τελετή απονομής όπου ο Ομπάμα βράβευσε την Στριπ και 17 ακόμα διακεκριμμένους αμερικανούς πολίτες με την ανώτατη τιμή, το Μετάλλιο Ελευθερίας. Διαβάστε τι ειπώθηκε και δείτε φωτογραφίες.

Meryl Streep Obama2

Υπόθεση Ferguson: Το Χόλιγουντ αντιδρά στην απαλλαγή του αστυνομικού για τη δολοφονία του 18χρονου αφροαμερικανού μαθητή Μάικλ Μπράουν Δε θα περάσει ούτε από δίκη ο 28χρονος αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον για, έστω, το τραγικό λάθος του: την εν ψυχρώ δολοφονία ενός άοπλου αφροαμερικανού. Το Φέργκιουσον φλέγεται, η Αμερική ξεσηκώνεται, το Χόλιγουντ παίρνει θέση. Διαβάστε όλες τις αντιδράσεις

Ferguson protest2 ferguson tweet5 ferguson spike lee

Αυτή θα είναι η ταινία που θα λατρέψουμε το 2015; Το πρώτο τρέιλερ για το «Far from the Madding Crowd» του Τόμας Βίντερμπεργκ δημιουργεί αναστάτωση! Ο Βίντερμπεργκ διασκευάζει ξανά για τον κινηματογράφο το «Far from the Madding Crowd» του Τόμας Χάρντι, πέντε δεκαετίες μετά το φιλμ του Τζον Σλέσινγκερ, επιλέγοντας για πρωταγωνίστριά του την Κάρι Μάλιγκαν για το ρόλο της Μπαθσίμπα Εβερντιν (στην ταινία του Σλέσινγκερ δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να ξεχάσει την Τζούλι Κρίστι) και προσφέροντάς της μια ερμηνεία που, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι οσκαρικός μονόδρομος.

Far from the Madding Crowd 607

True Detective 2: επιτέλους το ΗΒΟ επιβεβαιώνει την πρωταγωνίστρια Mετά από φήμες, ανατροπές και καθυστερήσεις ανακοινώθηκε επιτέλους ότι η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς θα είναι η πρωταγωνίστρια του δεύτερου κύκλου και το καστ ολοκληρώθηκε. Διαβάστε τα πάντα για το True Detective 2 εδώ.

True Detective 2 full cast

The Park is Open: Καλώς ήλθατε στο «Jurassic World» Στο «Jurassic World», ο αριθμός των επισκεπτών έχει αρχίσει να μειώνεται σημαντικά κι έτσι οι ιδιοκτήτες του πάρκου αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια καινούρια πιο εντυπωσιακή εμπειρία. Υπάρχει κανείς που έχει αμφιβολία ότι πρόκειται να πάει στραβά; Ουάου! Το trailer του «Jurassic World», της άτυπης συνέχειας των Jurassic Park ταινιών μάς έκανε να τρέχουμε!

jurassic world 607

... ενώ το αντίστοιχο της πιο πολυαναμενόμενης ταινίας ενός μακρινού μακρινού σύμπαντος του κοντινού μέλλοντός μας, μάς έβαλε σε σκέψεις. Πρώτο teaser-trailer του «Star Wars: The Force Awakens», μία ένα αναμέτρηση του σκότους με το φως, ένα αμφιλεγόμενο νέο φωτόσπαθο που έβαλε φωτιά στα social media και... η δύναμη ας είναι μαζί με τον Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, αλλιώς δεν τον βλέπουμε καλά.

star wars 607

Λαρς φον Τρίερ: «Τώρα που είμαι καθαρός, θα κάνω μόνο σκατοταινίες;» Mετά τα διαβόητα περιστατικά στις Κάννες το 2011, ο Λαρς Φον Τρίερ έδωσε για πρώτη φορά μία εκτεταμένη συνέντευξη, στη Δανέζικη εφημερίδα Politiken, και μίλησε ανοιχτά και για τα πάντα. Ειδικά για το αν οι εθισμοί μας είναι η αιτία κάθε σοβαρής έμπνευσης. «Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω άλλες ταινίες κι αυτό με προβληματίζει,» λέει ο Λαρς φον Τρίερ στην Politiken. «Δεν υπάρχει δημιουργική έκφραση καλλιτεχνικής αξίας που να διατυπώθηκε ποτέ από πρώην αλκοολικούς και πρώην ναρκομανείς. Ποιος θ’ ασχολούνταν ποτέ με τους Rolling Stones χωρίς τα ποτά, ή με τον Τζίμι Χέντριξ χωρίς την ηρωίνη;»

lars von trier Politiken interview 607

Best of 2014: Οι 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς από τα Cahiers Du Cinema Kι επιτέλους ξεκινούν οι λίστες. Το τέλος κάθε χρονιάς είναι η αρχή των ανασκοπήσεών της. Μετά το βρετανικό Sight & Sound που έδωσε στη δημοσιότητα την ετυμηγορία του για τις 20 καλύτερες ταινίες του 2014, τα Cahiers du Cinema ψηφίζουν τις καλύτερες ταινίες του 2014 και στην πρώτη θέση βάζουν μια μίνι τηλεοπτική σειρά! Διαβάστε αναλυτικά τη 10άδα των Cahiers εδώ.

Mommy 607

Κι ενώ ακόμα δεν έχουν έρθει τα Χριστούγεννα του 2014, ένα trailer μάς έκανε να ανυπομονούμε για τα Χριστούγεννα του 2015. Ξεκινώντας με ευθεία αναφορά στο κλασικό «A Charlie Brown Christmas» του 1965, μοιρασμένο ανάμεσα στη ρετρό νοσταλγία και την μοντέρνα εκδοχή μιας κλασικής ιστορίας, το πρώτο τρέιλερ για το «The Peanuts Movie» θα έκανε μέχρι και περήφανο τον Τσαρλς Σουλτζ. Δείτε το εδώ και μην ξεχνάτε να κάνετε μεγάλα όνειρ!

the-peanuts-movie-poster

Περισσότερα νέα με τον τρόπο του Flix εδώ