Buzz

Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Σε μια λίστα με 10 hot ειδήσεις, όλα όσα σημάδεψαν τις προηγούμενες μέρες, για ένα γρήγορο recap σε σινεμά, τηλεόραση και όλα τα συναφή.

Flix Team
Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

To σημαντικότερο κινηματογραφικό νέο της εβδομάδας και σχεδόν όλου του 2014 ήταν φυσικά η ακύρωση της εξόδου του «The Interview» στους κινηματογράφους. Η Sony Pictures, θύμα της μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεσης που έγινε ποτέ σε χολιγουντιανό στούντιο (και γενικότερα...), είδε έναν έναν τους κινηματογράφους που θα φιλοξενούσαν την πρεμιέρα της ταινίας με τον Σεθ Ρόγκεν και τον Τζέιμς Φράνκο να ακυρώνουν την προβολή της, τρομοκρατημένοι από τις απειλές των χάκερς πως η Αμερική θα ζήσει τη «νέα 11η Σεπτεμβρίου». Η απόφασή της να αποσύρει την ταινία ήρθε να συναντήσει τις αντιδράσεις της βιομηχανίας για το κακό προηγούμενο που δημιουργεί, αλλά και την αποδοκιμασία του ίδιου του Μπαράκ Ομπάμα που θεώρησε «λάθος» την αντίδραση της Sony, την ίδια στιγμή που το όλο θέμα βρίσκεται πλέον απλωμένο σε κυβερνητικό επίπεδο με τη Βόρεια Κορέα να συνεχίζει να αρνείται πως κρύβεται πίσω από το χακάρισμα της Sony και τις διεθνείς σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες να βρίσκονται ένα βήμα πριν τον... πόλεμο.

Την ίδια στιγμή που, διάολε, μέσα σε έναν ορυμαγδό απόρρητων πληροφοριών που διαρρέουν κάθημερινά, δεν βρέθηκε κανείς να «κλέψει» μια κόπια του «The Interview» για να μάθει ο πλανήτης τι είναι ακριβώς η πιο διάσημη - με διαφορά - ταινία του 2014. O Ρίτσαρντ Κόρλις που το έχει δει λέει πως είναι βλακεία, αλλά υπό το φως των νέων εξελίξεων μάλλον θα άλλαζε και ο ίδιος γνώμη.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό του χακαρίσματος των λογαριασμών της Sony Pictures μέχρι και σήμερα.

knight of cups2 607

Λίγο μετά την είδηση πως το «Knight of Cups», η νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ (αυτή με τη Νάταλι Πόρτμαν και τον Κρίστιαν Μπέιλ - όχι αυτό με τον Ράιαν Γκόσλινγκ και τον Μάικλ Φασμπέντερ) είναι έτοιμη για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, φυσικά στο Διαγωνιστικό Τμήμα, όπου ο Μάλικ είχε ξαναβρεθεί και βραβευθεί το 1999 με τη «Λεπτή Κόκκινη Γραμμή», είδαμε και το τρέιλερ του φιλμ που προκάλεσε τον αναμενόμενο πανικό στα social media. To meme «(Dark) Knight of Cups» - λόγω Κρίστιαν Μπέιλ - ομολογούμε ότι ήταν πετυχημένο...

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Knight of Cups» και μετρήστε λόγους που ανυπομονούμε για την νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ

Empty Socks 607

Στη Νορβηγία βρέθηκε μια μέχρι πρότινος χαμένη ταινία της Disney με τίτλο «Empty Socks» που χρονολογείται από το 1927. H αρχική διάρκεια του «Empty Socks», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Οσβαλντ, το Τυχερό Κουνέλι (μια πρώτη εκδοχή του Μίκι Μάους) ήταν 5.30 λεπτά, ενώ μέχρι σήμερα η μοναδική εικόνα που υπήρχε από την ταινία διαρκούσε μόλις 25 δευτερόλεπτα τα οποία φυλάσσονται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Η κόπια που βρέθηκε είναι σχεδόν ολόκληρη - με ένα πολύ μικρό μέρος μερικών δευτερολέπτων να λείπει - ψηφιοποιήθηκε και στάλθηκε στη Disney.

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της ανακάλυψης του «Empty Socks».

Jennifer Lawrence

Με τη σφραγίδα του ισχυρού, η Google έδωσε στη δημοσιότητα και τη δική της σφυγμομέτρηση για όσα συζητήθηκαν περισσότερο το 2014 στο χώρο του entertainment. Οι κατηγορίες; Ταινίες, ηθοποιοί, celebrities, τηλεοπτικές σειρές, τρέιλερ και τηλεοπτικά επεισόδια...

Διαβάστε αναλυτικά ό,τι αναζητήθηκε πιο πολύ στο Google το 2014.

Ida 607

Συνεχίζοντας τη σαρωτική της πορεία στην οδό των βραβείων, η «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι τιμήθηκε και με το Βραβείο Lux, που απένειμε στο σκηνοθέτη ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. To Flix βρέθηκε στο Στρασβούργο και μεταφέρει όλα όσα έγιναν στη φετινή απονομή του βραβείου Lux.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Πάβελ Παβλικόφσκι παραλαμβάνοντας το βραβείo Lux για την «Ida».

Jennifer Aniston topless Allure NEW 607

Η Τζένιφερ Ανιστον - φρέσκια από την επιτυχία που γνωρίζει φέτος με το «Cake» - βάζει τα πράγματα στη θέση τους για τη γυναικεία θέση απέναντι στις κριτικές περί γάμου, μητρότητας και καριέρας. Η 45χρονη ηθοποιός κατακεραυνώνει το κοινωνικό ταμπού στο πρόσφατο τεύχος του γυναικείου περιοδικού Allure, που θέλει τις γυναίκες που δεν επέλεξαν την μητρότητα να νιώθουν αποτυχημένες στον σκοπό τους στη ζωή.

Διαβάστε εδώ όλα όσα είπε η Τζένιφερ Ανιστον για το τι σημαίνει να είσαι ανύπαντρη και όχι μητέρα ηθοποιός.

Force Majeure 607

Η ειδική επιτροπή της Ακαδημίας απεφάνθη για τις ταινίες που θα διεκδικήσουν το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στην 85η απονομή που θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου του 2015. Αναμεσά στις εννιά που είναι οι φιναλίστ από τη μεγάλη λίστα των 83 φετινών ταινιών που υποβλήθηκαν απ' όλον τον κόσμο, βρίσκονται μερικά από τα φαβορί - και το πιο ισχυρό που δεν είναι αλλο από την «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι, αλλά και πρωτιά για τη Μαυριτανία που βρίσκεται για πρώτη φορά στη λίστα, αλλά όχι και οι «Δυο Μέρες, Μια Νύχτα» των Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν ή η «Χειμερία Νάρκη» του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν που όλοι περίμεναν πως θα έφταναν μέχρι την τελική πεντάδα.

Διαβάστε αναλυτικά ποιες είναι οι εννιά ταινίες που οδεύουν ολοταχώς προς το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Virna Lisi 607

Στα 78 της χρόνια αποχαιρέτησε αυτόν τον κόσμο η Ιταλίδα ντίβα Βίρνα Λίζι, μια καλλονή που διέσχισε το ευρωπαϊκό σινεμά και τη χολιγουντιανή βιομηχανία με την ίδια απαράμιλλη χάρη. Από τους πρώτους της ρόλους στη μεταπολεμική Ιταλία μέχρι το Χόλιγουντ και το θρυλικό εξώφυλλο του Esquire, δεν είναι καθόλου υπερβολή να πει κάποιος πως «δεν γεννιούνται πια γυναίκες σαν τη Βίρνα Λίζι».

Διαβάστε εδώ τον αποχαιρετισμό του Flix στη Βίρνα Λίζι.

downton abbey 607

Πώς θα έμοιαζε το «Downton Abbey» αν ο Λόρδος Κρόλεϊ του Χιου Μπόνβιλ δεν υπήρχε ποτέ; Αυτό αναλαμβάνει να του δείξει, ως Αγγελος η... Τζοάνα Λάμλεϊ και μάς ξεναγεί σ' ένα αβαείο όπου ο Λόρδος Χόλιγουντ του Τζορτζ Κλούνεϊ έχει παντρευτεί την Κόρα, όπου επικρατεί διαφθορά και τζόγος στα κάτω δωμάτια της υπηρεσίας, όπου ο Τζούλιαν Φέλοουζ υποδύεται... τον εαυτό του κι όπου ο Τζέρεμι Πίβεν καταφθάνει ως κύριος Σέλφριτζ να μοιράσει εσώρουχα στις κυρίες. Αυτοσαρκαστικό με χαρακτηριστικά βρετανικό χιούμορ, το ειδικό μίνι επεισόδιο του «Downton Abbey» είναι εδώ, για να μαζέψει συνεισφορές στο φιλανθρωπικό πρόγραμμα Text Santa.

Δείτε εδώ το μίνι-επεισόδιο του «Downton Abbey» που φέρνει με τον καλύτερο τρόπο τα Χριστούγεννα.

Philip Seymour Hoffman 607

Από τον Αλέν Ρενέ μέχρι τον Ρόμπιν Γουίλιαμς και από τον Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν μέχρι τον Μάικ Νίκολς, το 2014 πήρε μακριά μας χολιγουντιανούς μύθους, επαγγελματίες εν ενεργεία και κινηματογραφικούς ήρωες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Θυμηθείτε εδώ όλους όσους αποχαιρετήσαμε το 2014, αλλά δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ...