Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 18 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 18 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


only lovers left alive 607

«Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» («Only Lovers Left Alive») του Τζιμ Τζάρμους

Ο Αδάμ και η Εύα είναι δύο ακόμα ερωτευμένα μεταξύ τους βαμπίρ. Συμπορεύονται εδώ και αιώνες, αλλά μπορούν να ζουν και χωριστά – εκείνος έχει καταφύγει στο μισοπεθαμένο βιομηχανικό Ντιτρόιτ όπου συνθέτει την μουσική του εμπνευσμένος από το vibe της τοπικής σκηνής, εκείνη στην μυστικιστική Ταγγέρη όπου συζητά για τέχνη με τον γέροντα βρικόλακα Κρίστοφερ Μάρλοου, τον ανώνυμο που έγραψε στην πραγματικότητα τα έργα του Σέξπιρ. Η Εύα καταφέρνει να εκσυγχρονίζεται με την κάθε εποχή, να προσαρμόζεται και να εκτιμά την τεχνολογία, να ζει την κάθε νύχτα γαλήνια, συμφιλιωμένη με τις αλλαγές. Ο Αδάμ είναι καλλιτέχνης, πιο ευαίσθητος, ιδιοσυγκρασιακός, τον πληγώνει η ανεξέλεγκτη βία των πραγματικών ζόμπι (δηλαδή των ανθρώπων). Οι ίδιοι, αν και βαμπίρ, δεν αιματοκυλούν τον κόσμο γύρω τους (άλλωστε αυτό θα ήταν «τόσο μπανάλ και 15ου αιώνα»). Ζουν μοναχικά, προμηθεύονται αίμα από νοσοκομεία και μεσάζοντες, σέβονται τη φύση κι όλα τα πλάσματα που την κατοικούν. H υπέροχη ταινία του Τζιμ Τζάρμους, με τους Τίλντα Σουίντον, Τομ Χίντλστον και Τζον Χερτ, πατάει εξαιρετικά πάνω στην vampire genre μόδα, για να αφηγηθεί μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Διαβάστε την κριτική του Flix για το «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στην ΕΡΤ2 στις 22.00

the road 607

«Ο Δρόμος» («The Road») του Τζον Χίλκοουτ

Στο κοντινό μέλλον, ένας πατέρας διασχίζει με το γιο του την κατεστραμμένη πια Αμερική. Τίποτα δεν υπάρχει στο ερημωμένο τοπίο, εκτός από στάχτη και ερείπια. Το κρύο είναι τρομερό ενώ ο πάντα σκοτεινός ουρανός όταν χιονίζει τα καλύπτει όλα με ένα γκρίζο πέπλο. Πατέρας και γιος θέλουν να φτάσουν στην ακτή, χωρίς να γνωρίζουν τι θα συναντήσουν όταν και αν τα καταφέρουν. Μαζί τους έχουν ένα όπλο, για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τις συμμορίες, που παραμονεύουν παντού, τα ρούχα που φοράνε, ένα καροτσάκι με τροφή και ο ένας τον άλλον... Διασκευή του μυθιστορήματος του Κόρμακ ΜακΚάρθι, από το 2009, με πρωταγωνιστές τους Βίγκο Μόρτενσεν, Σαρλίζ Θερόν, Γκάι Πιρς, Ρόμπερτ Ντιβάλ.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 22.00

the swallows of kabul 607

«Τα Χελιδόνια της Καμπούλ» των Ζαμπού Μπρετμάν & Ελεά Γκομπέ-Μεβεγιέκ

Τέλη δεκαετίας του 90, Καμπούλ, Αφγανιστάν. Η κυριαρχία των Ταλιμπάν έχει ισοπεδώσει την πόλη - κυριολεκτικά και ηθικά. Το πανεπιστήμιο έχει βομβαρδιστεί, οι βιβλιοθήκες καταστραφεί, η μουσική και οι τέχνες απαγορευτεί. Οι γυναίκες υποχρεώνονται να φορούν μπούρκα και να μένουν σπίτι, ή, αν χρειάζεται να κυκλοφορήσουν, να συνοδεύονται από τον άντρα-κηδεμόνα τους. Οι γυναίκες, ως σώμα και πνεύμα, έχουν «εξαφανιστεί». Το μόνο που κυκλοφορεί ελεύθερα είναι η βία. Χειροποίητο 2D animation με σημαντικό πολιτικό σχόλιο, που μπορεί να μην ξεφεύγει εντελώς από τα κλισέ, αλλά συγκινεί και προβληματίζει. Επίσημη συμμετοχή στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών και υποψήφιο στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Sessions 607

«Μαθήματα Ενηλικίωσης» («The Sessions») του Μπεν Λιούιν

Ο δημοσιογράφος και ποιητής Μαρκ Ο' Μπράιαν έχει ζήσει όλη του τη ζωή καθηλωμένος στο φορείο και το οξυγονούχο σκάφανδρό του. Χτυπημένος από παιδί από πολιομυελίτιδα, ο 38χρονος τετραπληγικός άντρας είναι αναγκασμένος να αφήνεται στις φροντίδες των εκάστοτε νοσοκόμων του, εγκλωβισμένος σ' ένα σώμα που δεν υπακούει. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν νιώθει, δεν ζητά, δεν ποθεί. Λίγο πριν κλείσει τα 40, ο Μαρκ αποφασίζει ότι δεν θέλει πλέον να είναι παρθένος. Θέλει να κάνει σεξ, βαρέθηκε να εκσπερματώνει τυχαία, άβολα και ντροπιασμένα - κάθε φορά που κυνικά χέρια τον πιάνουν για να τον αλλάξουν ή να τον κάνουν μπάνιο. Με ειλικρίνεια, ανθρωπιά και εύστοχο χιούμορ το κοινωνικό δράμα του Μπεν Λιούιν αφηγείται μία αληθινή ιστορία για το σεξ κι αν αυτό έχει να κάνει (μόνο) με το σώμα μας. Το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο των Ελεν Χαντ και Τζον Χοκς απογυμνώνονται από ρούχα και μανιέρες και κλέβουν την παράσταση. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Σκάι στις 23.00

el angel 607

«Ο Αγγελος» («The Angel») του Λουίς Ορτέγκα

Ο Κάρλος Ρομπλέδο Πουχ είναι ένας από τους διασημότερους εγκληματίες της Αργεντινής, ο οποίος ακόμη και σήμερα βρίσκεται στη φυλακή, περισσότερα από 45 χρόνια μετά, για μια σειρά από εγκλήματα που περιλαμβάνουν ληστείες, φόνους, απαγωγή και βιασμούς μετά φόνων. Ξεκινώντας της καριέρα του σε εξαιρετικά νεαρή ηλικία και προικισμένος με ένα εξαιρετικά όμορφο πρόσωπο, συνελήφθη σε ηλικία 20 ετών και χαρακτηρίστηκε από τον τύπο «Μαύρος Αγγελος» ή «Αγγελος του Θανάτου».

Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ στην παραγωγή, η ταινία του Αργεντίνου Λουίς Ορτέγκα κάνει το έγκλημα μια φωτογενή υπόθεση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

H ταινία είναι διαθέσιμη από τη StraDa Films, μέσω της iPlatforma και της Viva.gr.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.