Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 4 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 4 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


City of Lies 607

«Ψεύτικη Πόλη» (City of Lies, 2018) του Μπραντ Φέρμαν

Ο αστυνομικός Ράσελ Πουλ έχει περάσει χρόνια προσπαθώντας να λύσει την υπόθεσή δολοφονίας των The Notorious B.I.G. και Tupac Shakur. Δύο δεκαετίες μετά, η έρευνα παραμένει ανοιχτή. Ένας δημοσιογράφος απελπισμένος να σώσει τη φήμη και την καριέρα του, είναι αποφασισμένος να μάθει το γιατί. Αναζητώντας την αλήθεια, οι δύο τους συνεργάζονται και αποκαλύπτουν έναν αυξανόμενο ιστό θεσμικής διαφθοράς και ψεμάτων. Πρωταγωνιστούν οι Τζόνι Ντεπ και Φόρεστ Γουιτάκερ. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και δείτε το trailer εδώ.

Πρεμιέρα σήμερα στην on demand υπηρεσία της Vodafone

Welcome to me 607

«Welcome to me» (2014) της Σίρα Πίβεν

Μία 40χρονη γυναίκα με νευρώσεις και εμμονές διασημότητας κερδίζει το λαχείο και να ξοδεύει όλα τα χρήματα στην παραγωγή ενός ριάλιτι talk show, το οποίο ακολουθεί τη ζωή της. Η υπέροχη Κρίστεν Γουίγκ σε μια πικρή σάτιρα των καιρών μας. Παραγωγή έχει κάνει η εταιρία των Γουιλ Φέρελ και Ανταμ ΜακΚέι «Gary Sanchez Productions», ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σίρα Πίβεν, σύζυγος του ΜακΚέι. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Προβάλλεται απόψε στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

the nice guys 607

«The Nice Guys» (2016) του Σέιν Μπλακ

Λος Αντζελες, 1977. Ο βαρύς κι ασήκωτος νεοϋρκέζος Τζάκσον Χίλι εργάζεται ως μπράβος - ιδιώτες τον προσλαμβάνουν για να σπέρνει το φόβο στους εχθρούς τους με τη σιδερογροθιά του. Ο χήρος και πατέρας μίας 13χρονης Χόλαντ Μαρτς είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ - πληρώνεται για να βρίσκει χαμένους συγγενείς και να επιλύει περίεργες υποθέσεις. Οταν η Misty Mountain, μία σταρ της βιομηχανίας πορνό σκοτώνεται κάτω από μυστήριες συνθήκες και μία ακόμα κοπέλα εξαφανίζεται (κι αναζητείται από πολλούς σκοτεινούς τύπους με όπλα), το αταίριαστο δίδυμο θα συναντηθεί και θα αποφασίσει να συνεργαστεί. Πρέπει να βρουν την Αναμπελ και την άκρη του νήματος ανάμεσα στα λαμπερά sex, drugs and... Earth Wind and Fire πάρτι στους Χολιγουντιανούς λόφους, τις χίπικες πολιτικές διαδηλώσεις για την μόλυνση της ατμόσφαιρας στα σκαλιά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ημίγυμνες καλονές, σκληρά αρσενικά, άπλετο αλκοόλ, ντουμάνια καπνού από τα τσιγάρα. Πρέπει να βρουν δικαιοσύνη στην προ-politically-correct εποχή του αμερικανικού ονείρου.

Απολαύστε Ράσελ Κρόου & Ράιαν Γκόσλινγκ. Η χημεία τους λειτουργεί και το κέφι με το οποίο βουτάνε στους αυτοσαρκαστικούς ρόλους τους, είναι γοητευτικό. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Προβάλλεται απόψε τα μεσάνυχτα στο Star

Wonderstruck 607

«Το Δωμάτιο των Θαυμάτων» (Wonderstruck, 2018) του Τοντ Χέινς

Το 1927, η Ρόουζ, το μοναχικό κωφό κοριτσάκι που ξέρει ήδη ότι στη ζωή της δεν έχει αγαπηθεί αρκετά, πηγαίνει ως τη Νέα Υόρκη, για να δει από κοντά την αγαπημένη της σταρ του βωβού σινεμά και του θεάτρου, Λίλιαν Μέιχιου: το γιατί την αναζητά με τέτοιο πείσμα αποκαλύπτεται σταδιακά και αφοπλιστικά. Πενήντα χρόνια αργότερα, το 1977, ο μικρός Μπεν, που έχει χάσει τη μητέρα του και, από ένα ατύχημα, την ακοή του, ταξιδεύει κι εκείνος με το λεωφορείο στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας τον πατέρα του για τον οποίο δεν γνωρίζει παρά ένα στοιχείο. Δυο παιδιά χωρίς συμπαραστάτες, προσγειώνονται σ' έναν άλλο πλανήτη. Είτε είναι η ασπρόμαυρη, στιλιζαρισμένη, πανέμορφη Νέα Υόρκη λίγο πριν το κραχ, είτε είναι η ιδρωμένη, βρώμικη, Νέα Υόρκη του '70 με το μαύρο groove, είναι για τα δυο παιδιά ένας μαγικός τόπος, γεμάτος εκπλήξεις και γοητεία, το μοναδικό μέρος όπου μπορούν να ονειρευτούν και να κυνηγήσουν αυτό που έχουν ανάγκη.

Ο Τοντ Χέινς διασκευάζει το βιβλίο του Μπράιαν Σέλζνικ, υπεύθυνου για τις «Περιπέτειες του Χιούγκο Καμπρέ» που ενέπνευσαν πριν λίγα χρόνια τον Μάρτιν Σκορσέζε και κάνει, απρόσμενα, μια ταινία παιδική - χωρίς ν' αναιρεί πως η παιδική σκέψη συμπυκνώνει τους πιο σημαντικούς ενήλικους προβληματισμούς. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Cinobo

Μαγεία στο Σεληνόφως 607

«Μαγεία στο Σεληνόφως» (Magic in the Moonlight, 2014) του Γούντι Αλεν

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’20 και το καλοκαίρι στη Γαλλική Ριβιέρα είναι «καυτό». Ενας Εγγλέζος μάγος ξαφνικά καταφθάνει, όχι ως ένας απλός παραθεριστής, αλλά ως ο άνθρωπος που του έχει ανατεθεί να διεισδύσει και να διαλευκάνει μια απάτη και να ξεσκεπάσει μια νεαρή Αμερικανίδα που έχει ξετρελάνει την αριστοκρατία με τις πνευματικές της δυνάμεις.

Ακαταμάχητα όμορφο, γοητευτικά ελαφρύ, σαν ένα πάντα ευπρόσδεκτο τρικ ενός μεγάλου μάγου, το 45ο φιλμ του Γούντι Αλεν δεν θα αλλάξει όλα όσα πιστεύετε στη ζωή για τη λογική και το παράλογο, αλλά για όση ώρα διαρκεί δεν θα μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από πάνω του... Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Προβάλλεται σήμερα στις 18.15 στο Novacinema 2 HD

the horse whisperer 607

«Ο Γητευτής των Αλόγων» (The Horse Whisperer, 1998) του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Eνας μεσήλικας "γητευτής αλόγων" στη Μοντάνα επιστρατεύεται για να γιατρέψει το άλογο μίας έφηβης με τα δικά της προβλήματα. Η μητέρα της, μία δυναμική νεοϋορκέζα δημοσιογράφος την έχει φέρει σε αυτή τη φάρμα στη μέση του πουθενά για να τα αντιμετωπίσουν, ενώ ο πατέρας της έχει μείνει πίσω. Ο γητευτής θα λειτουργήσει ως θεραπευτής για όλους, όχι μόνο το τραυματισμένο άλογο. Οταν όμως ερωτευτούν με την παντρεμένη μητέρα, τα τραύματα αυτής της σχέσης δε θα επουλωθούν τόσο απλά.

Η υπέροχη και κλασική πλέον ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ (με μία από τις πρώτες εμφανίσεις της Σκάρλετ Τζοχάνσον στο ρόλο της έφηβης κόρης) είχε κερδίσει δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας), ενώ στα Οσκαρ μόνο μία: του τραγουδιού («A Soft Place to Fall» που χορεύουν στην αλησμόνητη σκηνή το παράνομο ζευγάρι.

Προβάλλεται απόψε στις 00.30 στον Alpha

Στο Κάμπινγκ 607

«Στο Κάμπινγκ» (1989) σε σενάριο Κώστα Γκάτζιου & σκηνοθεσία Ανδρέα Θωμόπουλου

Σειρά 13 επεισοδίων που περιγράφει τις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους πελάτες ενός κάμπινγκ στην Πελοπόννησο (έχει γυριστεί σε κάμπινγκ της παραλίας του Δρεπάνου Αργολίδας). Κεντρικά πρόσωπα είναι ο ιδιοκτήτης Τάκης και ο Μήτσος, που ήρθε απ' το χωριό Αραχναίο για να αναλάβει τη φροντίδα των αλόγων που νοίκιασε ο πατέρας του στον Τάκη για το καλοκαίρι («Σχολή ιππασίας» στο κάμπινγκ). Ο Μήτσος θα ζήσει έναν έρωτα με την Γερμανίδα Σαμάνθα, που θα τελειώσει μαζί με το καλοκαίρι.

Καταπληκτικό καστ με τον Νίκο Καλογερόπουλο (σε διπλό ρόλο) και τον Τάκη Μόσχο να κλέβουν την παράσταση.

Η θρυλική σειρά της ΕΡΤ (έκανε πρεμιέρα στις 7 Μαΐου του 1989) διαθέσιμη στην πλατφορμα της ERTFLIX για binge-watching!

Mitchells 607

«Oι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών» (The Mitchells vs the Machines, 2021) του Μάικ Ριάντα

Η Κέιτι Μίτσελ από μικρή ένιωθε πως δεν ταιριάζει με κανέναν, ούτε καν με την ίδια την οικογένειά της και όνειρό της ήταν πάντα να πάει σε σχολή κινηματογράφου. Οταν το όνειρό της γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και ετοιμάζεται να φύγει για το πανεπιστήμιο, ο πατέρας της συνειδητοποιεί το πόσο πολύ έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Ετσι αποφασίζει να πάρει όλη την οικογένεια μαζί σε ένα ταξίδι για να συνοδεύσουν την Κέιτι στη σχολή, με σκοπό να τα ξαναβρούν. Μόνο που μια εξέγερση από ρομπότ τους χαλάει τα σχέδια, κάνοντάς τους την τελευταία οικογένεια πάνω στη Γη και τους μόνος που μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα.

Σε ένα animation από τους δημιουργούς του «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν», που δεν κατεβάζει ρυθμούς από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, βάζοντας υποψηφιότητα για τα Οσκαρ του 2022. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς