Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 25 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 25 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


mare of easttown 607

«Mare of Easttown»

Η Μερ Σίαν (Κέιτ Γουίνσλετ) είναι αστυνομικός στο Ισταουν, μια μικρή πόλη της Πενσιλβάνια. Δεν υπάρχει όμως τίποτα ηρωικό ή γοητευτικό στη δουλειά και τη ζωή της. Μόνο πίκρα, απογοήτευση και βάλτωμα. Ο γιος της έχει αυτοκτονήσει και μαζί με την έφηβη κόρη της (την ερμηνεύει η Ανγκούρι Ράις του «Nice Guys») και την ηλικιωμένη μητέρα της (συγκλονιστική Τζιν Σμαρτ), προσπαθούν να μεγαλώσουν το αγοράκι που άφησε πίσω. Ο πρώην άντρας της αρραβωνιάζεται και νοικιάζει ένα σπίτι που συνορεύει με το δικό της. Ταυτόχρονα, η περιοχή κλονίζεται από εξαφανίσεις έφηβων κοριτσιών, ενώ το μυστήριο κορυφώνεται με τη δολοφονία μίας συμμαθήτριας της κόρης της. Σε μια πόλη όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, όλοι έχουν τα ένοχα μυστικά τους. Μόνος αντιπερισπασμός στην γκρίζα πραγματικότητα της Μερ, ένας γοητευτικός συγγραφέας (Γκάι Πιρς) που κάνει την εμφάνισή του για να διδάξει στο τοπικό πανεπιστήμιο.

Η Κέιτ Γουίνσλετ δημιουργεί έναν υπέροχο, αληθινό (και γι' αυτό πολλές φορές αντιπαθή), χαρακτήρα, επιμένοντας στην ειλικρινή αντιπροσώπευση των μεσήλικων γυναικών μιας επαρχίας: επέβαλε και καθιέρωσε στο γύρισμα να μην έχει καμιά επιμέλεια σε μακιγιάζ και μαλλιά, ενώ τα ρούχα όλων είναι δεύτερο χέρι από τα τοπικά μαγαζιά. Κι αν αυτό είναι απλώς το περιτύλιγμα, η Γουίνσλετ τολμά με κάθε επεισόδιο να μάς πείθει για την απογοήτευση της μέσης ηλικίας, για την υποκρισία του αμερικανικού (κι όχι μόνο) ονείρου και για το πώς αυτό πεθαίνει, κάθε μέρα, σε μικρές πόλεις στην ξεχασμένη Αμερική.

Τα 6 από τα 7 επεισόδια του «Mare of Easttown» είναι διαθέσιμα on demand στο Vodafone TV, προλάβετε να τα δείτε πριν το φινάλε στις 30 Μαΐου.

meet the fockers 607

«Πεθερικά της Συμφοράς» («Meet the Fockers») του Τζέι Ρόουτς

Ο Γκρεγκ και η Παμ ετοιμάζονται να παντρευτούν. Εκκρεμότητα η γνωριμία των γονιών τους. Οι new age Φόκερ θα συναντήσουν τους στρατιωτικής πειθαρχίας Μπερνς κι από τη σύγκρουση δεν θα γλιτώσει κανείς. Εάν η μέρα σας χρειάζεται μια κωμωδία εγκύηση, είναι αυτή. Γύρω από το τραπέζι, κάθονται οι Μπεν Στίλερ, Τέρι Πόλο, Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μπλάιθ Ντάνερ.

Η ταινία προβάλλεται στο Open στις 21.00

made in italy 607

«Made in Italy» του Τζέιμς Ντ'Αρσι

Μια ρομαντική δραμεντί της οποίας ο κεντρικός άξονας στρέφεται κυρίως γύρω από τη σχέση μεταξύ ενός πατέρα, του Ρόμπερτ, ζωγράφου που έχει αποσυρθεί και του γιου του, του Τζακ, ο οποίος δεν μπορεί να δεχτεί με τίποτα τον πρόσφατο χωρισμό του, καθώς είναι συν-ιδιοκτήτης με την πρώην του μιας γκαλερί στο κέντρο του Λονδίνου. H σχέση των δύο αντρών, όμως, μοιάζει να είναι το ίδιο ετοιμόρροπη με το, εδώ και αρκετά χρόνια εγκαταλελειμμένο και μισογκρεμισμένο, εξοχικό τους στην Τοσκάνη, το οποίο πηγαίνουν να ανακαινίσουν, με σκοπό να το πουλήσουν. Ο ηθοποιός Τζέιμς Ντ’Aρσι κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ταξιδεύοντάς μας στην Τοσκάνη για να αφηγηθεί μία ιστορία αγάπης, απώλειας και ενηλικίωσης. Με (πραγματικούς) πατέρα και γιο τον Λίαμ Νίσον και τον Μάικλ Ρίτσαρντσον και έμφαση στην... Τοσκάνη. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 2 στις 18.20.

schitt's creek 607

Schitt’s Creek All Seasons

Μπορεί η απολαυστική κωμική (μόνο; προσθέστε τρυφερή, αγωνιώδη, σατιρική, ακόμα και μελαγχολική για... πολύ σύντομες στιγμές), σειρά ν' απογειώθηκε φέτος που σάρωσε τα βραβεία ΕΜΜΥ - συνολικά εννέα βραβεία, ανάμεσά τους κι αυτό της Καλύτερης Κωμικής Σειράς - αλλά δεν υπάρχει θεατής που να την ξεκίνησε και να μην την αγάπησε κεραυνοβόλα, ανεβάζοντας κατακόρυφα τη δημοτικότητά της, από το 2015, όταν πρωτοξεκίνησε. Αυτή είναι η ιστορία της οικογένειας Ρόουζ που έχει μάθει να ζει πλουσιοπάροχα, χάρη στην επιτυχημένη αλυσίδα βιντεοκλάμπ του μπαμπά Τζόνι. Οταν, ωστόσο, η επιχείρηση χρεωκοπεί, οι Ρόουζ αναγκάζονται να μετοικίσουν στο Σιτ'ς Κρικ, μια μικρή επαρχιακή πόλη που σε μια «παρορμητική αγορά» ο Τζόνι είχε αγοράσει για το γιο του!

Τώρα και οι 6 κύκλοι του «Schitt's Creek» είναι διαθέσιμοι στην on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Foxtrot 607

«Foxtrot» του Σάμουελ Μάοζ

Μια μητέρα κι ένας πατέρας συγκρούονται κατά μέτωπο μεταξύ τους, με τις Αρχές και με το σύμπαν, όταν μαθαίνουν ότι, πιθανόν, κάτι πήγε πολύ στραβά με τον γιο τους που εκτίει τη στρατιωτική θητεία του. H ταινία του Σάμουελ Μάοζ μετά το «Λίβανο», ένα ακόμη παράδοξο δράμα για το μεγάλο μυστήριο που λέγεται ζωή. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 74ο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix και μάθετε γιατί του έβαλε 4 αστεράκια.

Η ταινία προβάλλεται στην ERTflix.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.