Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 2 Μαρτίου

στα 10

Το Flix προτείνει τι να δείτε σήμερα στο σπίτι.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 2 Μαρτίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς



Ενα Τρελό Τρελό Ξενοδοχείο

O Μπάζιλ (Τζον Κλιζ) είναι ένας σκληρά εργαζόμενος υπεύθυνος ξενοδοχείου, του οποίου η ζωή πολιορκείται από… νεκρούς επισκέπτες, επιθεωρητές και εκκεντρικούς τουρίστες. Ο μεγαλύτερός του πονοκέφαλος και «πηγή των δεινών» του, είναι η γοητευτική σύζυγός του, Σίμπιλ (Προυνέλα Σκέιλς). Μαζί διευθύνουν το ξενοδοχείο «Fawlty Towers», με λίγη βοήθεια από τη μονίμως ατάραχη Πόλι (Κόνι Μπουθ) και σχεδόν μηδαμινή συμβολή από τον Μανουέλ (Άντριου Σακς), τον εκπαιδευόμενο σερβιτόρο από τη Βαρκελώνη, που είναι το ίδιο τρελός με το αφεντικό του. Ολοι αγαπούν το «Fawlty Towers», εκτός από τους άτυχους επισκέπτες του.
Η εμβληματική βρετανική σειρά που βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας των 100 σπουδαιότερων βρετανικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, όπως δημοσιεύτηκε από το British Film Institute το 2019, κέρδισε δύο βραβεία BAFTA καλύτερου sitcom, το 1976 και το 1980, και χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο βρετανικό sitcom όλων των εποχών από το έγκυρο τηλεοπτικό περιοδικό Radio Times και από πάνελ κωμικών.

11 από τα επεισόδια του «Fawlty Towers» είναι διαθέσιμα στο ERTFlix


Jackie του Πάμπλο Λαραΐν

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο Τζον Φ. Κένεντι δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Τζάκι Κένεντι ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο της μικρά παιδιά, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Η Τζάκι συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομία του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία. Eνα απρόσμενα σύνθετο πορτρέτο, μια καλοδεχούμενα «πειραγμένη» βιογραφία, μια σύνθετη εξερεύνηση του πόσο μπορεί τελικά κάποιος να ορίσει την εικόνα που θα κληροδοτήσει στη συλλογική μνήμη. Η Νάταλι Πόρτμαν μπορεί να είναι η Τζάκι, όμως ευτυχώς η «Jackie» είναι ξεκάθαρα μια ταινία της δημιουργικής τρέλας του Πάμπλο Λαραΐν. Υποψηφιότητα Α' Γυναικείου Ρόλου για τη Νάταλι Πόρτμαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Jackie».

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2


The Flight Attendant

Η Κασάντρα Μπόουντεν είναι αεροσυνοδός - λίγο κατεστραμένη, δεινή ψεύτης, με μια αδυναμία στο αλκοόλ και στα one night stands. Μετά από μια καυτή βραδιά (και πώς να μην είναι, όταν το έτερο ήμισυ έχει τη μορφή του αξεπέραστα σέξι Μικέλ Χάουσμαν του «Game of Thrones» και του «The Haunting of Hill House»), η Κάσι θα ξυπνήσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της, με ένα πτώμα δίπλα της. Οταν αποφασίσει να μην ειδοποιήσει την αστυνομία, αλλά να γυρίσει στο σπίτι της, στη Νέα Υόρκη, η έρευνα του FBI θα την κάνει ν' αναρωτιέται αν θα μπορούσε η ίδια να είναι, τελικά, η δολοφόνος. Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Τηλεοπτική Σειρά - Κωμωδία για την Κέιλι Κουόκο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Flight Attendant».

Το «The Flight Attendant» προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV.


Καλοκαίρι με τη Μόνικα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Η Μόνικα, μια νεαρή κοπέλα γνωρίζεται με τον Χάρι σε ένα καφέ και ερωτεύονται. Εκείνη ονειρεύεται να αποδράσει από τη μιζέρια του σπιτιού της και τον μόνιμα μεθυσμένο πατέρα της. Εκείνος ζει με τον άρρωστο πατέρα του. Τα δύο νεαρά παιδιά αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους τις μίζερες ζωές τους και τα σπίτια τους και παίρνουν μια βάρκα για να περάσουν κάποιες ρομαντικές βραδιές κάτω από τα αστέρια. Τελικά οι δύο νέοι, ο Χάρι και η Μόνικα, θα παντρευτούν. Καρπός του έρωτας τους θα είναι ένα παιδί, αλλά η Μόνικα δε θα αντέξει τη συμβατική οικογενειακή ζωή, η ευδαιμονία του ζευγαριού χάνεται και μοιραία η Μόνικα θα εγκαταλείψει τον Χάρι. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Ινγκμαρ Μπέργκμαν που έκανε σταρ την Χάριετ Αντερσον, προκλητική για την εποχή της, διαχρονική για την κινηματογραφική της ελευθερία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Καλοκαίρι με τη Μόνικα».

Η ταινία προβάλλεται στις 18.05 στο COSMOTE CINEMA 2HD


Παράνομοι του Τζον Χίλκοουτ

Την εποχή της ποτοαπαγόρευσης η οικογένεια Μπόντουραντ, η μεγαλύτεροι λαθρέμποροι αλκοόλ στην επαρχία της Αμερικής θέλει και μπορεί να ονομάζεται «Οι Αθικτοι». Τίποτα δεν τους αγγίζει, ζουν με τη δική τους ηθική και δικαιοσύνη. Ο μεγάλος, ο Φόρεστ, έχει λίγα λόγια, κι αφήνει ακόμα λιγότερα περιθώρια να τον προδώσεις. Ο μεσαίος είναι αδίστακτος, αλλά υπάκουος στον πρωτότοκο. Μόνο ο μικρός ήταν από παιδί συνεσταλμένος. Δεν μπορεί να τραβήξει την σκανδάλη και προσπαθεί να μην τραβάει και την προσοχή. Οταν όμως η πόλη θελήσει να εισβάλει στο μερίδιο της επαρχίας (μέσω φυσικά της πιο διεφθαρμένης από όλες τις μαφίες, αυτής των αστυνομικών), ο μικρός θα αποτελέσει τον πιο αδύναμο κρίκο. Θα αναγκαστεί να ανδρωθεί απότομα, απερίσκεπτα και τυχοδιωκτικά. Σε σενάριο του Νικ Κέιβ και με πρωταγωνιστικό δίδυμο τους Σάια Λα Μπεφ και Τομ Χάρντι, ο σκηνοθέτης του «Proposition» και του «The Road» συνθέτει ένα αιματοβαμμένο, ωμό γκανγκστερικό έπος, ανατινάζοντας τα προσχήματα για το πώς μπήκαν τα θεμέλια της Γης της Επαγγελίας. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Παράνομοι».

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 02.00


Personal Shopper του Ολιβιέ Ασαγιάς

Η Μορίν της Κρίστεν Στιούαρτ στην ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς είναι μια Αμερικανίδα στο Παρίσι, που δουλεύει ως personal shopper για την Κίρα, μια κακομαθημένη σταρ. Κουβαλά τα ρούχα και τα κοσμήματα που δανείζεται για τις εμφανίσεις της στο σπίτι και τα επιστρέφει πίσω στους οίκους απ΄ όπου τα παίρνει. Στο ενδιάμεσο, επισκέπτεται το σπίτι που ζούσε κάποτε, μια έπαυλη στα προάστια προσπαθώντας να επικοινωνήσει με το πνεύμα του νεκρού δίδυμου αδελφού της. Ο Λούις ήταν κι εκείνος μέντιουμ κι έπασχε από την ίδια σπάνια καρδιακή δυσμορφία με την Μορίν, η οποία σ΄εκέινον απέβη απρόσμενα μοιραία. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών για την αγγλόφωνη ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς με την ερμηνεία - έκπληξη της Κρίστεν Στιούαρτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται σε online streaming από τη StraDa Films


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς