Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 11 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη 11 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


the terminal 607

The Terminal του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ενας ανατολικοευρωπαίος τουρίστας ξεμένει σε ένα αεροδρόμιο της Αμερικής όταν η ανατροπή της κυβέρνησης στη χώρα του τον αφήνει χωρίς έγκυρα έγγραφα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να επιστρέψει, αλλά ούτε και να προχωρήσει, αναγκάζοντας τον να κάνει το αεροδρόμιο... σπίτι του.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open.

only lovers left alive 607

Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί του Τζιμ Τζάρμους

Ο Αδάμ και η Εύα είναι δύο ακόμα ερωτευμένα μεταξύ τους βαμπίρ. Συμπορεύονται εδώ και αιώνες, αλλά μπορούν να ζουν και χωριστά – εκείνος έχει καταφύγει στο μισοπεθαμένο βιομηχανικό Ντιτρόιτ όπου συνθέτει την μουσική του εμπνευσμένος από το vibe της τοπικής σκηνής, εκείνη στην μυστικιστική Ταγγέρη όπου συζητά για τέχνη με τον γέροντα βρικόλακα Κρίστοφερ Μάρλοου, τον ανώνυμο που έγραψε στην πραγματικότητα τα έργα του Σαίξπηρ. Η Εύα καταφέρνει να εκσυγχρονίζεται με την κάθε εποχή, να προσαρμόζεται και να εκτιμά την τεχνολογία, να ζει την κάθε νύχτα γαλήνια, συμφιλιωμένη με τις αλλαγές. Ο Αδάμ είναι καλλιτέχνης, πιο ευαίσθητος, ιδιοσυγκρασιακός, τον πληγώνει η ανεξέλεγκτη βία των πραγματικών ζόμπι (δηλαδή των ανθρώπων). Οι ίδιοι, αν και βαμπίρ, δεν αιματοκυλούν τον κόσμο γύρω τους (άλλωστε αυτό θα ήταν «τόσο μπανάλ και 15ου αιώνα»). Ζουν μοναχικά, προμηθεύονται αίμα από νοσοκομεία και μεσάζοντες, σέβονται τη φύση κι όλα τα πλάσματα που την κατοικούν. Οταν η κατάθλιψη του Αδάμ (έχει παραγγείλει μία ξύλινη σφαίρα για να βάλει τέλος στην αέναη ύπαρξή του) γίνει αντιληπτή από την Εύα, κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να τον βρει. Οσο είναι εκεί, η αγάπη της, η αισιοδοξία και το χιούμορ της θα ισορροπήσουν τον σύντροφό της, αλλά τους περιμένει μία έκπληξη: η μικρή της αδελφή, ένα άγριο νιάτο που εδώ και αιώνες αναστατώνει τις ζωές τους θα εμφανιστεί στο κατώφλι τους για να το κάνει άλλη μία φορά. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή στο ΕΡΤFlix.

The August Virgin 607

Η Παρθένος του Αυγούστου του Χόνας Τρουέμπα

Λίγο πριν τα 33α γενέθλιά της, μια συναισθηματικά μπερδεμένη γυναίκα επιλέγει, αντί να παραθερίσει τον Αύγουστο σε κάποιο θέρετρο, να παραμείνει στην πόλη. Η απόφασή της αυτή θα την οδηγήσει σε ένα ταξίδι εσωτερικής ανακάλυψης. Ενα αποκαλυπτικό ημερολόγιο μιας συναρπαστικής καθημερινότητας στην ταινία του Χόνας Τρουέμπα που κέρδισε ειδική μνεία της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι και αποτελεί το μικρό «θαύμα» που χρειάζεσαι για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.25 στο Cosmote Cinema 1 HD.

walk the line 607

Walk the Line του Τζέιμς Μάνγκολντ

Το χρονικό της ζωής του θρυλικού τραγουδιστή της κάντρι Τζόνι Κας, από τα παιδικά χρόνια στις καλλιέργειες του βαμβακιού ως την απόλυτη καταξίωσή του, και η σχέση του με τη συνάδελφό του Τζουν Κάρτερ. Η ταινία του Τζέιμς Μάνγκολντ με πρωταγωνιστές τους Χοακίν Φίνιξ και Ρις Γουίδερσπουν η οποία κέρδισε και το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της.

Η ταινία προβάλλεται στις 16.15 στο Cosmote Cinema 2 HD.

the mitchells

Oι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών του Μάικ Ριάντα

Η Κέιτι Μίτσελ από μικρή ένιωθε πως δεν ταιριάζει με κανέναν, ούτε καν με την ίδια την οικογένειά της και όνειρό της ήταν πάντα να πάει σε σχολή κινηματογράφου. Οταν το όνειρό της γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και ετοιμάζεται να φύγει για το πανεπιστήμιο, ο πατέρας της συνειδητοποιεί πόσο πολύ έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Ετσι αποφασίζει να πάρει όλη την οικογένεια μαζί σε ένα ταξίδι για να συνοδεύσουν την Κέιτι στη σχολή, με σκοπό να τα ξαναβρούν. Μόνο που μια εξέγερση από ρομπότ τους χαλάει τα σχέδια, κάνοντάς τους την τελευταία οικογένεια πάνω στη Γη και τους μόνος που μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα. Σε ένα animation από τους δημιουργούς του «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν», που δεν κατεβάζει ρυθμούς από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, βάζοντας υποψηφιότητα για τα Οσκαρ του 2022. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους

Caught in the Net

Παγίδα στο Διαδίκτυο των Βιτ Κλουσάκ και Μπαρμπόρα Χαλούποβα

Τρεις γυναίκες ηθοποιοί, τρία παιδικά δωμάτια, 10 μέρες, 2.458 σεξουαλικοί παραβάτες. Ένα πείραμα που ρίχνει αναγκαίο φως στο θέμα της αποπλάνησης παιδιών στο ίντερνετ. Τρεις ενήλικες ηθοποιοί που όμως μοιάζουν πολύ νεαρές καλούνται να προσποιηθούν τις δωδεκάχρονες σε ψεύτικα προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε στούντιο πιστά αντίγραφα παιδικών δωματίων, συνομιλούν μέσω τσατ και Skype με άντρες όλων των ηλικιών που τις έχουν αναζητήσει κι έχουν επικοινωνήσει μαζί τους διαδικτυακά. Η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών αυτών απαιτούν από τα κορίτσια σεξουαλικά βίντεο και τις στέλνουν φωτογραφίες με τα πέη τους ή συνδέσμους με πορνογραφικό υλικό. Κάποιοι επιχειρούν ακόμη και να τις εκβιάσουν. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Διαθέσιμο στο Cinobo.

michelle pfeiffer french exit 607

French Exit του Αζαζελ Τζέικομπς

«Το σχέδιό μου ήταν να πεθάνω πριν τελειώσουν τα λεφτά μου» λέει η εξηντάχρονη, άφραγκη πλέον κοσμική κυρία του Μανχάταν Φράνσις Πράις, αλλά το σχέδιό της δεν πήγε όπως τα υπολόγιζε. Ο σύζυγός της Φράνκλιν έχει πεθάνει εδώ και 12 χρόνια και με τα χρήματα της κληρονομιάς του να έχει πλέον εξανεμιστεί, ξεπουλά τα τελευταία της υπάρχοντα για να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ανώνυμη σε ένα δανεικό διαμέρισμα στο Παρίσι. Στην νέα της περιπέτεια την ακολουθεί ο γιος της Μάλκομ που δεν έχει ιδέα που πηγαίνει η ζωή του και μια γάτα που την λένε Μικρό Φρανκ και η οποία μπορεί -ή και όχι- να είναι η μετενσάρκωση του μακαρίτη άντρα της. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα Πάτρικ ΝτεΓουίτ, η ταινία που χάρισε στη Μισέλ Φάιφερ μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη On Demand με ελληνικούς υπότιτλους από τις 8 Μαΐου στο Vodafone TV


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς