Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 10 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 10 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


τελευταίο ταξίδι

Τελευταίο Ταξίδι του Αρη Χατζηστεφάνου

Εξήντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα σε δυο ταξίδια, που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία πριν και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τα οποία καθόρισαν τη σκέψη του και τελικά στοίχισαν τη ζωή του. Οι εικόνες από τη σύγχρονη και την παλιά Ιαπωνία εμπλουτίζονται με anime, video games και ιαπωνικά manga.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου ξεπερνά τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας κείμενο του Καζαντζάκη, αφήγηση των Γιάννη Αγγελάκα και Ολιας Λαζαρίδου και ποπ εικόνες της σύγχρονης Ιαπωνίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο για ενοικίαση στο ελληνικό κοινό μέχρι το τέλος Μάϊου

a quiet place part II main

Eνα Hσυχο Μέρος 2 (A Quiet Place Part II) του Τζον Κρασίνσκι

Σ' έναν μετα-αποκαλυπτικό, δυστοπικό κόσμο, ο παραμικρός ήχος σκοτώνει. Αν τολμήσεις κάτι παραπάνω από ψίθυρο, εξωγήινα σαρκοβόρα τέρατα εμφανίζονται και σε κατασπαράζουν. Εκεί αφήσαμε την ιστορία επιβίωσης της οικογένειας Αμποτ, με τον πατέρα, Λι Αμποτ, να θυσιάζεται στην συγκινητική τελευταία σκηνή, για τη γυναίκα του, Εβελυν και τα παιδιά τους - την Ρέιγκαν, την κωφή κόρη τους, τον Μάρκους, τον πιτσιρικά γιο τους και το νεογέννητο μωρό τους. Κι εκεί θα ξαναπιάσουμε το νήμα: η οικογένεια πρέπει να εγκαταλείψει το κατεστραμμένο μετά την επίθεση των τεράτων σπίτι τους και να βρει νέο καταφύγιο.

Μπορεί να λείπει το στοιχείο της έκπληξης πλέον, αλλά ο Τζον Κραζίνσκι επιστρέφει στον κόσμο της σιωπής με ιδέες, κι αποδεικνύεται σκηνοθέτης με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο Cosmote Cinema 2

spring blossom 16 printemps 607

16 Φορές Ανοιξη (Seize Printemps) της Σουζάν Λεντόν

Η ιστορία μιας έφηβης, της 16χρονης Σουζάν, μαθήτριας, που ζει ζωή χαρισάμενη στο όμορφο διαμέρισμά της στη γοητευτική γειτονιά του Παρισιού με τους γεμάτους κατανόηση, χιούμορ και τρυφερότητα γονείς της, κι όμως νιώθει ennui. Γι' αυτό κι ερωτεύεται, τρανταχτά, για πρώτη φορά, τον 35χρονο ηθοποιό που κάθε μέρα βλέπει να κάνει πρόβες σ' ένα θέατρο, στη διαδρομή της από το σχολείο στο σπίτι.

To σκηνοθετικό ντεμπούτο της 20χρονης Σουζάν Λεντόν, κόρης του Βενσάν, σε μια ταινία ακαταμάχητης και μαζί εκνευριστικής αθωότητας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

από το μπαλκόνι main

Από το Μπαλκόνι του Αρη Καπλανίδη

Η μεσόκοπη κυρία Λίνα, εγκατεστημένη στο μπαλκόνι της, παρεμβαίνει σε οτιδήποτε συμβαίνει στη γειτονιά. Περαστικοί, αλλά και γείτονες από τα απέναντι διαμερίσματα νιώθουν το βλέμμα της καρφωμένο επάνω τους, ενώ η ίδια είναι έτοιμη να τους πετάξει επίδεσμο, αν συμβεί κάποιο ατύχημα, να δώσει συμβουλές παρκαρίσματος και να ειδοποιήσει την αστυνομία εντοπίζοντας μια διάρρηξη. Κάποιοι την αντιμετωπίζουν με απορία και θαυμασμό, όμως οι περισσότεροι νιώθουν ενοχλημένοι. Ώσπου, η Λίνα χάνει τον γιο της σε αυτοκινητικό δυστύχημα και δεν ξαναβγαίνει στο μπαλκόνι. Όλοι διαπιστώνουν ότι, τώρα πια, τίποτα στη γειτονιά δεν είναι όπως παλιά.

Το πολυβραβευμένο μικρού μήκους animation του Αρη Καπλανίδη. Δώδεκα λεπτά, ένας ολόκληρος κόσμος, ένα συνεχόμενο χαμόγελο και μια στιγμή μελαγχολικής ενδοσκόπησης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη το ΕΡΤFlix

lobster 607

Ο Αστακός (The Lobster) του Γιώργου Λάνθιμου

Στο κοντινό μέλλον και σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όσοι χωρίζουν και μένουν μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν ερωτικό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο Δάσος. Ο Ντέιβιντ επιλέγει -αν δεν τα καταφέρει- να γίνει αστακός. Ωστόσο, δεν αντέχει τη διαμονή στο Ξενοδοχείο αυτό και δραπετεύει. Πηγαίνει στο Δάσος και γίνεται μέλος των Μοναχικών, στους οποίους απαγορεύεται να έχουν ερωτικούς συντρόφους. Εκείνος όμως ερωτεύεται μια γυναίκα και οι δυο τους προσπαθούν να μη γίνουν αντιληπτοί από τους υπόλοιπους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.