Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 12 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 12 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


[Σημείωση: Λόγω της έκτακτης τηλεοπτικής κάλυψης των πυρκαγιών, ενδέχεται το πρόγραμμα της τηλεόρασης να διαμορφωθεί διαφορετικά από το προγραμματισμένο.]

Seven

7even του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ο Ντετέκτιβ Σόμερσετ είναι ένας ευγενικός και καλλιεργημένος ντετέκτιβ που βρίσκεται κοντά στην ημέρα συνταξιοδότησής του. Μόλις μια βδομάδα πριν αποσυρθεί έπειτα από μια μακρά καριέρα σε μία γκρίζα πόλη και έχοντας δει πολλή ασχήμια ερευνώντας για χρόνια φόνους, καταφθάνει στο τμήμα ο ντετέκτιβ Μιλς, ο κάπως αλαζονικός αλλά και άπειρος ακόμη αντικαταστάτης του. Η διαφορετικότητα στην προσωπικότητά τους είναι εμφανής από την αρχή, με τον παρορμητικό Μιλς να ενοχλείται από την απόμακρη στάση και την αναλυτική σκέψη του Σόμερσετ. Την επομένη, στην πρώτη τους αποστολή μαζί, οι δύο ντετέκτιβ ανακαλύπτουν νεκρό ένα φρικτά παχύσαρκο άνδρα, με το πρόσωπο χωμένο σε ένα πιάτο με φαγητό, δεμένο στα πόδια και τους καρπούς με σύρμα. Ο ιατροδίκαστής αποφαίνεται πως ο άνδρας εξαναγκάστηκε να φάει μια τεράστια ποσότητα φαγητού προτού πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία. Κατόπιν ο Σόμερσετ ζητά από τον αρχηγό της αστυνομίας να τους απαλλάξει από την υπόθεση, εξαγριώνοντας το συνεργάτη του. Ο αρχηγός διαφωνεί και αναθέτει την υπόθεση αποκλειστικά στο Σόμερσετ. Γρήγορα οι δύο άντρες θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν serial-killer που σκοτώνει πατώντας πάνω στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, σε ένα γρίφο που θα τους αλλάξει τη ζωή για πάντα.

Το αριστούργημα του Ντέιβιντ Φίντσερ με τους Μόργκαν Φρίμαν και Μπραντ Πιτ, μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του '90 και ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ που γυρίστηκαν ποτέ.

Η ταινία παίζει στο STAR στις 00.45.

betty

Betty

Η σειρά της Κρίσταλ Μόζελ καταγράφει ρεαλιστικά τη ζωή, τις ελπίδες, τις απογοητεύσεις, τα όνειρα και το πέρασμα στην ενηλικίωση μιας ομάδας κοριτσιών που νιώθουν ελεύθερα μόνο πάνω στα σκέιτμπορντ τους. Ολα ξεκίνησαν όταν στο μετρό της Νέας Υόρκης συνάντησε κορίτσια που μιλούσαν ελεύθερα για την περίοδό τους, κρατώντας στα χέρια τους τα σκέιτμπορντ τους. Τα πλησίασε, τους μίλησε, ρώτησε αν υπάρχουν κι άλλα κορίτσια σαν αυτές και μπήκε στην «οικογένειά» τους. Το αποτέλεσμα ήταν το «Skate Kitchen», ένα υβρίδιο ντοκιμαντέρ.και μυθοπλασίας που έκανε την πρεμιέρα του και αυτό στο Φεστιβάλ του Σάντανς και ουσιαστικά έγινε ο καθρέφτης της ζωής των κοριτσιών, μια άλλη οπτική πάνω στη σύγχρονη κουλτούρα του skate, ένα ανανεωτικό βλέμμα στην εφηβεία την εποχή της επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων των φύλων, του (αμερικανικού) ονείρου, της βίαιης ενηλικίωσης. Το «Skate Kitchen» ήταν η μήτρα για το «Betty», την τηλεοπτική σειρά της HBO που έδωσε την ευκαίρα στη Μόζελ να επεκτείνει τη χαρτογράφηση του άγνωστου στους πολλούς, γοητευτικού κόσμου των κοριτσιών μέσα σε έξι επεισόδια, με το χαρακτηριστικό ρεαλιστικό στιλ της, μια νέα γραφή στο σινεμά τεκμηρίωσης που προκρίνει την αλήθεια ως τη μόνη κινητήριο δύναμη. Οπως και στο «Wolfpack» και το «Skate Kitchen», οι ήρωες του «Betty» είναι ταυτόχρονα ήρωες και σκηνοθέτες της ιστορίας τους: τα κορίτσια δεν υποδύονται αλλά είναι ο εαυτός τους μέσα στο καυτό καλοκαίρι της Νέας Υόρκης και την ίδια στιγμή όλα όσα σκέφτονται, κάνουν και ονειρεύονται ζωντανεύουν σε ένα roller coaster που τρέχει με τους ρυθμούς του skate. Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Betty».

Ο πρώτος και ο δεύτερος κύκλος του «Betty» προβάλλονται αποκλειστικά στο Vodafone TV.

as good as it gets

Καλύτερα Δεν Γίνεται (As Good As it Gets) του Τζέιμς Λ. Μπρουκς

Ο Μέλβιν Γιούνταλ είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας και ζει στη Νέα Υόρκη. Υποφέρει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που μαζί με την αντικοινωνική του συμπεριφορά, εκνευρίζει τους γείτονές του και όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί του. Τρώει πρωινό στο ίδιο τραπέζι, στο ίδιο εστιατόριο κάθε μέρα χρησιμοποιώντας πλαστικά μαχαιροπίρουνα τα οποία φέρνει μαζί του εξαιτίας της μικροβιοφοβίας του. Η μόνη σερβιτόρα που τον ανέχεται είναι η Κάρολ Κόνελι. Μια μέρα, ο γείτονάς του Σάιμον Μπίσοπ, ένας ομοφυλόφιλος ζωγράφος, δέχεται επίθεση. Ο Μέλβιν αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία του, τον σκύλο του Βερντέλ όσο καιρό ο Σάιμον θα νοσηλεύεται. Αν και στην αρχή βρίσκει το σκύλο ανυπόφορο, στη συνέχεια δένεται μαζί του και ταυτόχρονα παίρνει όλο και περισσότερη προσοχή από την Κάρολ. Όταν η Κάρολ αποφασίζει να πάρει μια δουλειά που να βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι της ώστε να περνάει περισσότερη ώρα με το γιο της που πάσχει από άσθμα, ο Μέλβιν κανονίζει να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα του γιου της. Φοβούμενη ότι η Κάρολ χρωστάει στον Μέλβιν κάτι, παίρνει το τραίνο με προορισμό το διαμέρισμά του στη μέση της νύχτας για να του ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κοιμηθεί μαζί του.

Επτά υποψηφιότητες για Οσκαρ, δίκαια Οσκαρ στον Τζακ Νίκολσον και την Ελεν Χαντ, μια αγνή feelgood ταινία για όλα όσα μας κάνουν καλύτερους...

Η ταινία προβάλλεται στον ΑΝΤ1 στις 22.00.

the dead don't die 607

Οι Νεκροί Δεν Πεθαίνουν (The Dead Don't Die) του Τζιμ Τζάρμους

Στη «μικρή αμερικανική πόλη», που λέγεται Centerville κι άρα εκπροσωπεί το έθνος, τρεις αστυνομικοί έχουν ν' αντιμετωπίσουν, για πρώτη φορά, μια πραγματική απειλή. Δυο άντρες, ο Κλιφ του Μπιλ Μάρεϊ και ο Ρόνι του Ανταμ Ντράιβερ και μια κοπέλα, η Μίντι της Κλόι Σεβινί, εκπροσωπούν την Τάξη, φορούν γυαλιά γιατί είναι πολύ σοβαροί και διατυπώνουν με ανέκφραστα πρόσωπα την έκπληξή τους γι' αυτό που έτυχε στον τόπο τους. Αυτό που «έτυχε» είναι ότι, η υπερβολική εκμετάλλευση της γης την κάνει να ξερνά απέθαντους. Τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα κι άρα όπου βρουν ζωντανή σάρκα επιτίθενται. Περπατούν σαν... ζόμπι κι επαναλαμβάνουν, το καθένα, από μία λέξη, το αγαπημένο τους πράγμα στη ζωή, όλα καταναλωτικά αγαθά: coke, fashion. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Technoboss

Technoboss του Ζουάου Νικολάου

Ο Λουίς Ροβίσκου είναι ένας ηλικιωμένος διαζευγμένος άνδρας που απεχθάνεται τη βαρετή δουλειά του. Στο τελευταίο επαγγελματικό ταξίδι του, ο δρόμος τον οδηγεί στον πορτογαλικό νότο, όπου μια παλιά ερωτική φλόγα αναζωπυρώνεται, ενώ η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία γίνεται ολοένα πιο δυσδιάκριτη. Εικόνες παραλόγου τον κατακλύζουν· τοπία μεταμορφώνονται σε πίνακες και άνθρωποι τραγουδούν από το πουθενά, καθρεφτίζοντας τη δική του εσωτερική αλλαγή. Ο Ροβίσκου βγαίνει από το τέλμα της μοναξιάς και της πικρίας, συνειδητοποιώντας ότι η συντροφικότητα και η δεκτικότητα μπορεί και να οδηγούν στην ευτυχία. Μια φρέσκια, δροσερή και κωμική ματιά στην ανηφόρα της τρίτης ηλικίας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Spamflix

Ακροβάτες του Κήπου

Οι Ακροβάτες του Κήπου, του Χρήστου Δήμα

Καλοκαίρι του 1974 στην Ελευσίνα. Ο Ααρών, ο Στέλιος, ο Άκης, ο Γαλανός και ο Βέροιος είναι μια παρέα παιδιών γύρω στα 11. Είναι οι Ακροβάτες του Κήπου. Τα σχολεία είναι κλειστά. Τα παιδιά περνούν το χρόνο τους με παιχνίδια, μικροδουλειές, βόλτες με τα ποδήλατα. Το παιχνίδι είναι η ίδια τους η ζωή. Σ’ αυτό διοχετεύουν τη σωματική τους ενέργεια και όλη τη φαντασία. Η παρέα παίζει και εξασκείται σε μια μεγάλη Δεξαμενή ύδρευσης. Σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτή τη γειτονιά, ο Ααρών ζει το σημαντικότερο καλοκαίρι της ζωής του. Το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία. Στα μάτια των «Ακροβατών του Κήπου» τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία συγχέονται δραματικά αλλά και κωμικά. Οι αισθήσεις δεν έχουν χαλιναγωγηθεί από τη λογική. Τα παιδιά είναι παιδιά. Μεγαλώνουν, μαθαίνουν τη ζωή, προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν τον εαυτό τους λίγο πριν μπουν στον κόσμο των μεγάλων. Τον κόσμο με τις αρχαίες προκαταλήψεις, τα πάθη και τη μοίρα… Το υπέροχο, νοσταλγικό, τρυφερό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χρήστου Δήμα, με πρωταγωνιστές τους Γιώτα Φέστα, Θέμιδα Μπαζάκα, Χρήστο Νομικό, Ερση Μαλικένζου, Βάνα Ραμπότα, Αθηνά Παππά, Γιώργο Μαρίνο, Νένα Μεντή, Μηνά Χατζησάββα, Μιχάλη Ευριπιώτη, Γιώργο Παππά, Μίλτο Σωτηριάδη, Στάθη Βράχα, Θέμη Μητρόπουλο, Δημήτρης Θωμά.

Η ταινία είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στην iPLATFORMA και στο Viva.gr

Souvenir

The Souvenir της Τζοάνα Χογκ

Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 80 στο Λονδίνο και η Τζούλι, κόρη καλής οικογενείας, σπουδάζει σινεμά κι ονειρεύεται να κάνει μια ταινία για την ιστορία ενός παιδιού που φοβάται ότι η μητέρα του θα πεθάνει -με φόντο την υπό κατάρρευση οικονομία της πόλης του Σάντερλαντ, που είδε τα κάποτε ανθηρά ναυπηγεία της να κλείνουν, θύματα της οικονομικής πολιτικής της Μάργκαρετ Θάτσερ. Ομως η καλοβαλμένη, posh πραγματικότητα της ζωής της θα πάρει μια απρόσμενη στροφή μετά την γνωριμία της με τον πάντα καλοντυμένο, καθώς πρέπει Αντονι. Μεγαλύτερός της, με εξαιρετικές σπουδές, με δουλειά στο υπουργείο εξωτερικών, εκλεπτυσμένα γούστα και αγάπη για την κλασική μουσική, μοιάζει αψεγάδιαστος, αλλά κρύβει ένα μυστικό που θα σημαδέψει την κοινή τους ζωή και την μεταξύ τους σχέση.

Σαν ενθύμιο μιας εποχής και μιας στιγμής στο χρόνο, το «The Souvenir», με πρωταγωνίστριες την Τίλντα Σουίντον και την κόρη της Oνορ Σουίντον Μπέρν, είναι μια υπέροχα κομψή ταινία για τη δημιουργία, την ενηλικίωση, τον πρώτο έρωτα, την απογοήτευση, κυριολεκτικά επί προσωπικού. Διαβάστε την κριτική του Flix

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.