Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Silent

Silent του Γιώργου Γκικαπέππα

Ηρωίδα είναι η Διδώ, μια σοπράνο που διαπιστώνει ότι δεν έχει πια φωνή, ότι η φωνή της, το όπλο της, δεν υπακούει στην εντολή της ν' ακουστεί. Σε μικρά κεφάλαια και καθώς η Διδώ αγωνίζεται να τιθασεύσει την ασυνείδητη άρνησή της να τραγουδήσει ή να μιλήσει, την επισκέπτονται οι δικοί της άνθρωποι, ο σύντροφός της (Ομηρος Πουλάκης), η ηθοποιός αδελφή της (Ηλέκτρα Νικολούζου), ο σκηνοθέτης πατέρας της (Μάνος Βακούσης), η συγγραφέας μητέρα της (Αννέζα Παπαδοπούλου) κι ο κάθε παράξενος διάλογος λειτουργεί με τρόπο σύνθετο. Ως εξομολόγηση εκείνου που ακούγεται, ως αποκάλυψη των συνθηκών ζωής μιας οικογένειας, ως αίτημα συγχώρεσης ή έκφραση θυμού, με τη Διδώ καθόλου λιγότερο μέρος του, γιατί, όπως πιστεύει η ταινία, δε χρειάζεται να φωνάζεις για ν' ακούγεσαι.

Τρία χρόνια μετά την «Πόλη των Παιδιών», ο Γιώργος Γκικαπέππας κάνει μια ταινία για όσα λέει η σιωπή, αναδεικνύοντας τη δύναμη του ταλέντου της πρωταγωνίστριάς του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

tomorrow i will cross

Αύριο Περνάω Απέναντι (Demain je Traverse) της Σεπιντέ Φαρσί

Η Μαρία - αστυνομικός, μάνα και μοναχοκόρη - ακροβατεί ανάμεσα στα οικονομικά της προβλήματα, την έφηβη κόρη της, την ηλικιωμένη μητέρα της και την κρίση που εξαιτίας της χάνει τη δουλειά της στην Αθήνα και πρέπει να δεχτεί μια θέση στο Νησί της Λέσβου. Ο νεαρός Γιουσόφ, πρόσφυγας από τη Συρία, φτάνει στο νησί και θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη. Θα βρεθούν στην Αθήνα όπου η Μαρία αναγκάστηκε να επιστρέψει για να ψάξει την κόρη της που εξαφανίστηκε. Τα πεπρωμένα τους διαστραυρώνονται στιγμιαία, σε μια φαινομενικά ειρηνική Ελλάδα. Αυτός που φαίνεται να είναι ο πιο ελεύθερος από τους δύο, μπορεί να μην είναι, τελικά.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.40 στην ΕΡΤ2

Αγέλη Προβάτων

Αγέλη Προβάτων του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Στην ελληνική περιφέρεια, στην Τρίπολη και τριγύρω, ζει ο Θανάσης, που μοιάζει να τα έχει όλα, τη δουλειά του, ένα δικό του φυτώριο, τη γυναικούλα του, την γκομενίτσα του. Αλλά ο Θανάσης χρωστάει σαράντα χιλιάρικα στον Στέλιο. Δεν είναι ο μόνος - γι' αυτό και σκέφτεται να συνασπιστεί με τους άλλους οφειλέτες, άντρες που γνωρίζει από παιδιά, και να διεκδικήσουν κούρεμα από τον τοκογλύφο. Την ίδια ώρα, ο Στέλιος έχει στείλει στο χωριό τους δυο παλικάρια του, τον νευρικό Σωτήρη και τον υπαρξιακό Παραδείση με την πατερίτσα να υποστηρίζει παλαιότερο «επαγγελματικό ατύχημα», για να εκβιάσουν την κατάσταση και να πάρουν τα λεφτά. Το σκηνικό έχει στηθεί.

To σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Δημήτρη Κανελλόπουλου. Βραβείο Ιρις Β' Ανδρικού Ρόλου στον Αρη Σερβετάλη. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

boogie nights 607

Ξέφρενες Νύχτες (Boogie Nights) του Πολ Τόμας Αντερσον

Ο Εντι Άνταμς είναι ένας νεαρός ηθοποιός τη δεκαετία του ‘70 που, όπως οι περισσότεροι στην ηλικία του, ψάχνει να βρει τον δρόμο του. Όλα θα γίνουν πιο καθαρά για αυτόν όταν θα γνωρίσει τον Τζακ Χόρνερ. Ο Τζακ είναι ένας ιδεαλιστής παραγωγός αισθησιακών ταινιών, που πάντα ονειρευόταν να αναδείξει τις ταινίες του σε μία μορφή τέχνης. Στο πρόσωπο του Έντι βρίσκει... τη μούσα του, καθώς με τα «προσόντα» του η επιτυχία είναι δεδομένη, δίνοντας έτσι στη βιομηχανία του πορνό έναν σταρ, που όμοιο του δεν έχουν ξαναδεί ποτέ. Σύντομα ο Έντι γίνεται πολύ διάσημος και ζει μια ζωή γεμάτη απολαύσεις. Η δόξα όμως έχει και το τίμημα της και ο Έντι σύντομα αρχίζει να κατρακυλά σε ένα κόσμο γεμάτο ναρκωτικά, βία και ανεξέλεγκτες καταχρήσεις. Θα τα καταφέρει να επιστρέψει στον παλιό του εαυτό πριν να είναι πολύ αργά;

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

hocus pocus 2

Hocus Pocus 2 της Αν Φλέτσερ

Αυτή τη φορά έχουν περάσει 29 χρόνια από τότε που κάποιος άναψε το κερί της Μαύρης Φλόγας (την πρώτη φορά χρειάστηκαν 300 χρόνια, οπότε το λες και μια βελτίωση) και ανέστησε τις μάγισσες του 17ου αιώνα, όπου αναζητούσαν εκδίκηση. Τώρα εναπόκειται σε τρεις μαθήτριες γυμνασίου να σταματήσουν τις λυσσαλέες αδερφές από το να προκαλέσουν ένα νέο όλεθρο στο Σάλεμ πριν ξημερώσει το Χάλογουιν.

Οι αδερφές Σάντερσον επιστρέφουν. Και διατηρούν τη μαγεία τους, τηρουμένων των αναλογιών και των εποχών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

miracle

Το Θαύμα (Miracle) του Μπόγκνταν Τζόρτζε Απέτρι

Μια νεαρή μοναχή, φεύγει κρυφά από το απομονωμένο μοναστήρι της για να φροντίσει ένα επείγον προσωπικό της ζήτημα. Η αινιγματική περιπλάνηση της ωστόσο δεν αποδίδει καρπούς. Επιστρέφοντας άπρακτη στο μοναστήρι, η μοίρα της επιφυλάσσει μια απροσδόκητη εξέλιξη. Ένας αστυνομικός επιθεωρητής ερευνά την τύχη της κοπέλας, ακολουθώντας τα ίχνη της διαδρομής της. Ο αποφασισμένος αστυνομικός θα ανακαλύψει θαυμαστά πράγματα – κυριολεκτικά…

Το νέο ρουμάνικο σινεμά ξανασυστήνεται μέσα από μια ταινία μυστηρίου. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

πάνω κάτω και πλαγίως

Πάνω Κάτω και Πλαγίως του Μιχάλη Κακογγιάνη

Μια παρωδία της ζωής στην μοντέρνα Αθήνα. Η ταινία επικεντρώνεται στη Μαρία, μια πλούσια χήρα, το γιο της Σταύρο και τις τρελές καταστάσεις στις οποίες μπλέκουν. Στην ταινία παρελαύνουν ταξιτζήδες, ναύτες σε άδεια, τραβεστί, τρομοκράτες και τραγουδιστές της όπερας σε μια γρήγορη αλληλουχία κωμικών συμβάντων.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children 607

Μις Πέρεγκριν Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children) του Τιμ Μπάρτον

Ενα μεγάλο, γοτθικό κτίσμα στις ακτές της Ουαλίας, στέκεται όρθιο σαν ένα άδειο κουφάρι, κατεστραμμένο από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς του Δεύτερου Παγκόσμιου. Τουλάχιστον έτσι μοιάζει όταν ο έφηβος Τζέικ και ο πατέρας του το επισκέπτονται, στο σήμερα. Οταν όμως ο Τζέικ πηγαίνει εκεί μόνος του για μια ριψοκίνδυνη αλλά επιτακτική εξερεύνηση, το κτίσμα ξαναπαίρνει ζωή: ο χρόνος επιστρέφει στις 3 Σεπτεμβρίου του 1943 και το ιδιόμορφο οικοτροφείο, με τον πλούσιο κήπο, γεμίζει από παιδιά. Παράξενα παιδιά, το καθένα με διαφορετικές υπερφυσικές ικανότητες, που ζουν κάτω από την επίβλεψη της αλλόκοτης και συναρπαστικής Μις Πέρεγκριν, με τα μαύρα ρούχα και την πίπα. Ολα μοιάζουν ακριβώς όπως τα περιέγραψε στον Τζέικ ο αγαπημένος του παππούς πριν βρεθεί μυστηριωδώς δολοφονημένος: τακτικός επισκέπτης του σπιτιού πριν καταταγεί στην αεροπορία στον πόλεμο. Οταν βραδιάζει και πλησιάζει η ώρα του βομβαρδισμού, η Μις Πέρεγκριν σταματά το χρόνο, ξαναγυρίζει το ρολόι της στο πρωί και η μέρα ξαναξετυλίγεται, με ασφάλεια και χαρά.

Μόνο ο Τιμ Μπάρτον θα μπορούσε να διασκευάσει το best-seller του Ράνσομ Ριγκς, αφιερωμένο σε όλους όσους νιώθουν διαφορετικοί. Αλλά θα μπορούσε και καλύτερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Cosmote Cinema 1


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς