Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 26 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 26 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


En Mai, Fais Ce Qu'il Te Plait

Μάιος 1940: Η Μεγάλη Φυγή (En Mai, Fais Ce Qu'il Te Plait) του Κριστιάν Καριόν

Στις 10 Μαΐου 1940, τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλλουν στο Βέλγιο και τη Γαλλία μέσω των Αρδεννών.Φοβισμένοι από την προέλαση του εχθρού, οι κάτοικοι του μικρού χωριού Λεμπυκιέρ στο Πα-ντε-Καλαί αποφασίζουν, έπειτα από συστάσεις της νομαρχίας, να εγκαταλείψουν τα πάντα και να φύγουν προς τα ανατολικά, στη Διέππη. Ανάμεσά τους είναι ο Πωλ, ο δήμαρχος του χωριού. Ηγείται της ομάδας, επιδιώκοντας να διατηρήσει κάποια τάξη στην πορεία τους. Η Σουζάν, η νεαρή δασκάλα του χωριού, έχει πάρει υπό την προστασία της τον Μαξ, ένα 8χρονο αγόρι, που είχε εγκατασταθεί στο χωριό λίγο καιρό πριν με τον πατέρα του Χανς, αντιφρονούντα αυτοεξόριστο Γερμανό. Το παιδί είναι μόνο του επειδή ο Χανς, δηλώνοντας ψεύτικη ταυτότητα, είχε συλληφθεί ως πράκτορας μετά την κήρυξη του πολέμου και βρισκόταν στη φυλακή στο Αράς. Καθώς οι Γερμανοί πλησιάζουν, οι έγκλειστοι απελευθερώνονται από τη φυλακή και ο Χανς καταφέρνει να φύγει από την πόλη, μαζί με έναν Σκωτσέζο αξιωματικό, τον Πέρσι, του οποίου ολόκληρη η μονάδα σκοτώθηκε από γερμανικά πυρά. Αυτοί τα δύο θα ταξιδέψουν μαζί. Μέσα από μηνύματα που σημειώνει ο μικρός Μαξ στον πίνακα του σχολείου, αρχικά του χωριού τους και στη συνέχεια των μικρών χωριών που διαβαίνουν, ο Χανς ακολουθεί τα ίχνη της ομάδας.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Jurassic World Fallen Kindgom

Jurassic World: Το Βασίλειο Επεσε (Jurassic World: Fallen Kingdom) του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Eχουν περάσει τρία χρόνια αφότου το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε από τους δεινοσαύρους που το έσκασαν από τα κλουβιά τους, σπέρνοντας τον τρόμο. Η νήσος Νούμπλαρ έχει τώρα εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα. Oταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Oουεν και η Κλερ ηγούνται μιας προσπάθειας να διασώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από το επερχόμενο καταστροφικό συμβάν. Ο Oουεν θέλει να βρει την Μπλε, την επικεφαλής ράπτορα, που ακόμα αγνοείται στην άγρια φύση, και η Κλερ έχοντας αποκτήσει σεβασμό για αυτά τα πλάσματα, βάζει σκοπό της ζωής της να τα σώσει. Φτάνοντας στο νησί κι ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, η σταυροφορία διάσωσης αποκαλύπτεται πως συνιστά μια συνωμοσία που απειλεί να οδηγήσει τον πλανήτη μας πίσω στους προϊστορικούς χρόνους.

Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα («The Impossible», «7 Λεπτά μετά τα Μεσάνυχτα») συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Κόλιν Τρέβοροου, σε ένα χορταστικό blockbuster που μοιράζεται με αξιοθαύμαστη αίσθηση δικαιοσύνης ανάμεσα στο entertainment και το καλλιτεχνικό όραμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

race 607

Ο Ανθρωπος που Ταπείνωσε τον Χίτλερ (Race) του Στίβεν Χόπκινς

Η ταινία συναντά τον Οουενς (ο Στέφαν Τζέιμς σε μια στιβαρή, αν κι όχι ιδιαίτερα μαγνητική ερμηνεία), όταν αφήνει τη μικρή, βαθειά ρατσιστική πόλη του στο Οχάιο για να πάει στο πανεπιστήμιο, όντας εκπληκτικός σπρίντερ, ο μόνος τρόπος να σπουδάσει τότε ένας άπορος νεαρός μαύρος. Και ακολουθεί την ιστορία του, σα δρόμο μετ' εμποδίων, καθώς ο Οουενς καλείται να υπερβεί τις τρανταχτές φυλετικές διακρίσεις στην Αμερική, να ανταπεξέλθει στην απαιτητική προπόνηση όπου τον υποβάλλει ο προπονητής του (θαυμάσιος ο Τζέισον Σουντέικις ως Λάρι Σνάιντερ), να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο - γιατί ο μαύρος αθλητής έχει διπλάσιες προκλήσεις να ξεπεράσει - να κρατήσει την αγάπη της γυναίκας του παρότι την απατά. Και, στην πορεία, να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του '36 στο Βερολίνου, εκείνους που ο Αδόλφος Χίτλερ θέλησε να αξιοποιήσει μόνο ως προπαγάνδα κι ως αποθέωση της Αρίας φυλής και, με τις νίκες του, ν' αναγκάσει κι αυτόν ακόμα τον Φύρερ ν' αποχωρήσει από το στάδιο ηττημένος.

Βιογραφία του Τζέσι Οουενς, του Αφροαμερικανού δρομέα που θριάμβευσε στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου το 1936, τόσο κλασική που φέρει και μια μυρωδιά βαπόνα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

staircase

The Staircase

Η νέα μίνι σειρά 8 επεισοδίων του HBO Max, που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στο Vodafone TV, ακολουθεί μία από τις πιο πολύκροτες, περίεργες και γεμάτες ανατροπές αληθινές ιστορίες που απασχόλησαν την αμερικανική κοινή γνώμη. Τον Δεκέμβριο του 2001, ο Αμερικανός συγγραφέας Μάικλ Πίτερσον κάλεσε ένα βράδυ τα επείγοντα περιστατικά. Ηταν σε αμόκ. Ζητούσε βοήθεια: η σύζυγός του, Καθλίν, ήταν αναίσθητη και αιμόφυρτη, αλλά ανέπνεε ακόμα. Είχε πέσει 10-20 σκαλιά στην εσωτερική σκάλα του σπιτιού τους κι εκείνος τη βρήκε στο πάτωμα, σοβαρά τραυματισμένη. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, η γυναίκα είχε ξεψυχήσει. Το ζευγάρι βρισκόταν στον κήπο, απολαμβάνοντας το κρασί τους. Η γυναίκα μπήκε πρώτη στο σπίτι για να τσεκάρει τα μέιλ της και να ετοιμαστεί για ένα επαγγελματικό ραντεβού που είχε το πρωί της επόμενης μέρα, ενώ ο Πίτερσον έμεινε για λίγη ακόμα ώρα έξω, αλλά όταν αποφάσισε να πάει για ύπνο, ήρθε αντιμέτωπος με το τραγικό θέαμα...

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία κι ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα που κόβει την ανάσα, η νέα μίνι σειρά του HBO Max αναθέτει στον Κόλιν Φερθ το ρόλο ενός συγγραφέα που σκότωσε τη γυναίκα του. Ή μήπως, τελικά, ήταν αθώος; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη On Demand (Box Sets -- Αποκλειστικές Σειρές) για συνδρομητές με ή χωρίς αποκωδικοποιητή στο Vodafone TV

τελευταίο ταξίδι

Τελευταίο Ταξίδι του Αρη Χατζηστεφάνου

Εξήντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα σε δυο ταξίδια, που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία πριν και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τα οποία καθόρισαν τη σκέψη του και τελικά στοίχισαν τη ζωή του. Οι εικόνες από τη σύγχρονη και την παλιά Ιαπωνία εμπλουτίζονται με anime, video games και ιαπωνικά manga.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου ξεπερνά τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας κείμενο του Καζαντζάκη, αφήγηση των Γιάννη Αγγελάκα και Ολιας Λαζαρίδου και ποπ εικόνες της σύγχρονης Ιαπωνίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο για ενοικίαση στο ελληνικό κοινό μέχρι το τέλος Μάϊου


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.