Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 15 Απριλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 15 Απριλίου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


the place beyond the pines 607

«Στο Τέλος του Δρόμου» («The Place Beyond the Pines») του Ντέρεκ Σιανφράνς

Ο Λουκ είναι ένα αίνιγμα. Το δάκρυ-τατουάζ κάτω από το αριστερό του μάτι είναι η αρχή μίας ιστορίας που δε θα μας διηγηθεί ποτέ. Είναι χαραγμένη ανεξίτηλα στο λαιμό, στο στήθος, στην πλάτη, στα χέρια του. Χειροποίητα, πρόχειρα, σχεδόν παιδικά ορνιθοσκαλίσματα καλύπτουν το δέρμα του, αλλά και το δέρμα του alter ego του: της μηχανής του. Η αστάθειά της είναι η μόνη σταθερή αξία στη ζωή του. Η ελευθερία που του προσφέρει, η ικανοποίηση ότι σε κάτι έχει έλεγχο, ταυτότητα και δαιμονισμένο ταλέντο. Ο Λουκ είναι επαγγελματίας μοτοσικλετιστής επιδείξεων σε τέντες πανηγυριών που προσφέρουν στην αμερικανική επαρχία «Το Γύρο του Θανάτου». Ο Ντέρεκ Σιανφράνς επιχειρεί να στήσει ένα σύνθετο, all american classic για την ανδρική ενηλικίωση, στην ταινία όπου ο Ράιαν Γκόσλινγκ συνάντησε την Εβα Μέντες. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 22.15

σιωπηλός δρόμος 607

«Σιωπηλός Δρόμος» του Βαρδή Μαρινάκη

Γραμμένη από τους Πέτρο Καλκόβαλη και Μελίνα Τσαμπάνη των «Αγριων Μελισσών», η ιστορία στέφεται γύρω από την απαγωγή εννέα παιδιών ενός σχολικού πούλμαν, μαζί με τον οδηγό και τη συνοδό. Η τραγωδία θα φέρει στην επιφάνεια τραύματα, μυστικά κι εγκλήματα του παρελθόντος, που συνδέουν τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας Καρούζου, προυχόντων της περιοχής Βαθύ Αττικής. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη νέα σειρά του Mega, «Σιωπηλός Δρόμος».

Δείτε τα δύο πρώτα επεισόδια του «Σιωπηλού Δρόμου» στο webTV του Mega, πριν το νέο που έρχεται το βράδυ της Κυριακής.

Μελίνα 607

«Η Μελίνα ξαναβρίσκει την Ελλάδα στο Παρίσι» (1968) του Ροβήρου Μανθούλη

Η Μελίνα Μερκούρη έρχεται από το Μπρόντγουεϊ κι εγκαθίσταται στο Παρίσι. Εδώ βρίσκει μια κασέτα με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που έχει ηχογραφήσει κρυφά στην Ελλάδα. Η Μελίνα στο διαμέρισμά της με τους μουσικούς κάνει πρόβα τα τραγούδια και τα μεταφράζει στα γαλλικά.

Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ προβάλλεται στο αφιέρωμα «Μια Τρίτη Ματιά» στον Ροβήρο Μανθούλη που πήρε παράταση με το βλέμμα στην επέτειο της 21ης Απριλίου.

Brokeback Mountain 607

«Brokeback Mountain» του Ανγκ Λι

Ο Ενις κι ο Τζακ είναι καουμπόηδες, φροντίζουν τα κοπάδια, μοναχικά, σιωπηλά. Οι κοινωνικές νόρμες και, στην πορεία, οι γάμοι και των δυο, δεν θα εμποδίσουν να γεννηθεί ανάμεσά τους ένας μεγάλος, απαγορευμένος ακόμα, έρωτας. Το πρώτο mainstream γκέι ρομάντζο, η αξέχαστη ταινία, βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ανι Πράουλ, με πρωταγωνιστές τους Τζέικ Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ, εξακολουθεί να βλέπεται με αγωνία, πάθος και συγκρατημένο δάκρυ.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2 στις 22.00

My Octopus Teacher 607

«Ο Δάσκαλός μου το Χταπόδι» («My Octopus Teacher», 2020) των Πίπα Ερλις και Τζέιμς Ριντ

Την 26η μέρα από τις περίπου 365 που ο Κρεγκ Φόστερ βουτούσε καθημερινά στο παγωμένο νερό του Ατλαντικού στο Ακρωτήρι των Καταιγίδων στο νοτιότερο άκρο της Αφρικής για να συναντήσει ένα θηλυκό χταπόδι, αυτό έδειξε τα πρώτα σημάδια «εμπιστοσύνης» στον άνθρωπο και θέλοντας να δείξει τα συναισθήματά του άπλωσε ένα πλοκάμι πάνω στο χέρι του δύτη, «διαβάζοντάς» τον με τις χιλιάδες βεντούζες τους, όλες με ξεχωριστό αισθητήριο η καθε μία, όπως μαθαίνουμε έκπληκτοι από το ντοκιμαντέρ των Πίπα Ερλις και Τζέιμς Ριντ. Η ταινία μόλις κέρδισε το BAFTA Ντοκιμαντέρ και είναι το φαβορί και για το Οσκαρ Ντοκιμαντέρ! . Το ντοκιμαντέρ των Πίπα Ερλις και Τζέιμς Ριντ υπενθυμίζει πως το μεγαλύτερο σχολείο για όλα τα ανθρώπινα ερωτήματα κρύβεται στη φύση. Διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη του Flix για το δυνατό, απρόσμενο ντοκιμαντέρ εδώ.

Το ντοκιμαντέρ «Ο Δάσκαλός μου το Χταπόδι» είναι διαθέσιμο στο Netflix