Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 14 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 14 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Fleuve Noir 607

Ο Εξαφανισμένος Φάκελος (Fleuve Noir) του Ερίκ Ζονκά

Η Σολάνζ Αρνό, νοικοκυρά από τα εργατικά παρισινά προάστια, ζητά από τον έμπειρο αστυνομικό ντεντέκτιβ Φρανσουά Βισκοντί να εντοπίσει τον 16χρονο γιο της, Ντανί, που έφυγε το προηγούμενο πρωί για το σχολείο και δε γύρισε ποτέ. Ο Βισκοντί, μπάτσος ανορθόδοξος και πότης, μ’ ένα πρόσφατο διαζύγιο στην πλάτη, ξεκινά τις έρευνες, ενώ ταυτόχρονα «κυνηγά» τον δικό του έφηβο γιο, μπλεγμένο με διακίνηση ναρκωτικών. Για την υπόθεση της εξαφάνισης θα δείξει σύντομα ενδιαφέρον ο Γιαν Μπελέλ, γείτονας των Αρνό και πρώην καθηγητής του Ντανί. Ενδιαφέρον έντονο, σχεδόν εμμονικό, που θα τον καταστήσει βασικό ύποπτο στα μάτια του Βισκοντί…

Αστυνομικό μυστήριο που περιορίζεται στη φωτογένεια της μιζέριας και τον εντυπωσιασμό των twists, παίρνοντας τις σύνθετες παραμέτρους του –οικογενειακή δυσλειτουργία, εμμονοληψία, μισαλλοδοξία, κακοποίηση – εντελώς αψήφιστα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 2

alien resurrection 607

Alien: Η Αναγέννηση (Alien Resurrection) του Ζαν Πιέρ Ζενέ

Η Έλεν Ρίπλεϊ, 200 χρόνια μετά τον θάνατό της, έχει κλωνοποιηθεί και μια βασίλισσα Άλιεν έχει αφαιρεθεί χειρουργικά από το σώμα της. Ο οργανισμός United Systems Military ελπίζει να αναθρέψει τα Άλιεν ώστε να τα μελετήσει στο διαστημόπλοιο Αουρίγκα, χρησιμοποιώντας ως ξενιστές ανθρώπους που έχουν απαχθεί και σταλεί στο διαστημόπλοιο από μισθοφόρους. Τα Άλιεν καταφέρουν να αποδράσουν και η Ρίπλεϊ με τους μισθοφόρους θα προσπαθήσουν αν σωθούν και να καταστρέψουν το διαστημόπλοιο πριν αυτό φτάσει στον προορισμό του, στη γη.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

king otto 607

Βασιλιάς Οττο (King Otto) του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

Ο «Βασιλιάς Όττο» -με τίτλο που επανασυστήνει το όνομα κλείνοντας το μάτι στην βασιλεία του φιλέλληνα Όθωνα- είναι ένα διαφωτιστικό και εμπνευσμένο ντοκιμαντέρ - φόρος τιμής στον Όττο Ρεχάγκελ, τον θρυλικό προπονητή που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στον θρίαμβο του Euro 2004. Η ταινία ξετυλίγει ένα από τα μεγαλύτερα έπη στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού, την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 2004 από τη χώρα μας, στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη με εμπειρία στα αθλητικά ντοκιμαντέρ, η ταινία μας ξεναγεί στη διαδρομή που εκτόξευσε την Ελλάδα και μας θυμίζει το θαύμα που ένωσε ένα έθνος. Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο ‘Βασιλιάς’ Όττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία.

Ενα δονούμενο μέσα στην κατασκευαστική του γραμμικότητα ντοκιμαντέρ-υπενθύμιση της μεγαλύτερης διεθνούς ποδοσφαιρικής κατάκτησης του Έλληνα μέσα από την προσωπογραφία του Γερμανού που τη σχεδίασε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 15.25 στο Cosmote Cinema 2

harmonium

Harmonium (Fuchi nι Tatsu) του Κότζι Φουκάντα

Μια τριμελής οικογένεια που αποτελείται από ένα ζευγάρι και μια νεαρή κόρη ζουν μια ήρεμη καθημερινότητα. Η ηρεμία μερικές φορές διαταράσεται από τις ασκήσεις της νεαρής κόρης στο Αρμόνιο και πιο σπάνια, από την άφιξη ενός άντρα. Ψάχνοντας να ξεπληρώσει ένα χρέος και να καλύψει τον χαμένο χρόνο, ο νέος επισκέπτης είναι τόσο ένας καλεσμένος στο σπίτι όσο και εργαζόμενος στο εργαστήριο. Ξαφνικά, η κόλαση ξεσπά και κανένας δεν είναι αθώος.

Στην έκτη ταινία του, ο σκηνοθέτης, Κότζι Φουκάντα αποκαλύπτει τη διάλυση της παραδοσιακής ιαπωνικής οικογένειας, με τρόπο ακριβή και ενοχλητικό.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση ή αγορά στην διαδικτυακή πλατφόρμα της Strada Films ή στο viva.gr

wild duck main

Wild Duck του Γιάννη Σακαρίδη

Ο Δημήτρης, μηχανικός τηλεπικοινωνιών, κλείνει την επιχείρησή του λόγω χρεοκοπίας. Αναλαμβάνει να διαλευκάνει ένα σκάνδαλο υποκλοπών μαζί μ’ έναν πρώην συνάδελφο. Η λεπτομερής έρευνα στο σύστημα κινητής τηλεφωνίας, τούς οδηγεί σ’ ένα ύποπτο διαμέρισμα πολυκατοικίας. Σύντομα, μια άρρωστη ένοικος του επάνω ορόφου, αποσπά την προσοχή του Δημήτρη.

Στην πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, ο Γιάννης Σακαρίδης αφηγείται μια τρυφερή διαπροσωπική ιστορία με φόντο την Ελλάδα της κρίσης, έχοντας στο κέντρο της δύο συγκλονιστικές ερμηνείες από τον Αλέξανδρο Λογοθέτη και την Θέμιδα Μπαζάκα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς