Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Mary Poppins returns 607

Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει (Mary Poppins Returns) του Ρομπ Μάρσαλ

Εμπνευσμένη από την ηρωίδα της Π.Λ. Τράβερς, η ταινία εκτυλίσσεται λίγες δεκαετίες μετά την ιστορία της πρώτης, το 1930, όταν η Αγγλία υποφέρει από το μεγάλο οικονομικό κραχ. Τα παιδιά της οικογένειας Μπανκς έχουν πια μεγαλώσει: η Τζέιν, ακολουθώντας τα βήματα της σουφραζέτας μαμάς της, είναι μια δυναμική, ανύπαντρη, όμορφη κοπέλα, οργανωμένη στον ακτιβισμό για τη φροντίδα των άπορων. Ο Μάικλ έχει πρόσφατα χάσει τη γυναίκα του, έχει εγκαταλείψει τη ζωγραφική του κι είναι ταμίας στην τράπεζα όπου εργαζόταν ο μπαμπάς του, αγωνιζόμενος να μεγαλώσει τα τρία του παιδιά. Σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η πιο αλλόκοτη και πιο αγαπημένη νταντά στον κόσμο, η Μαίρη Πόπινς, αποφασίζει να επιστρέψει για να προσφέρει για μια ακόμα φορά τη βοήθειά της, μαζί μ' ένα κουταλάκι ζάχαρη. Την υποδέχεται και την ακολουθεί με ενθουσιασμό, ο φανοκόρος Τζακ με το ποδήλατό του.

Η επιστροφή της Μαίρη Πόπινς, με την Εμιλι Μπλαντ στο θρυλικό ρόλο της Τζούλι Αντριους, είναι σκόπιμα τόσο ίδια με την παλιά, που χάνει στη σύγκριση. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον Alpha.

Mission: Impossible – Fallout 607

Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση (Mission: Impossible - Fallout) του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

Ο πράκτορας Ίθαν Χαντ γίνεται στόχος του Συνδικάτου, μιας υψηλά εκπαιδευμένης οργάνωσης δολοφόνων, που σκοτώνουν μετά από διαταγή. Το Συνδικάτο έχει στόχο του τη διάλυση της υπηρεσίας τους, αλλά ο Ίθαν Χαντ και οι συνεργάτες του θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το αποτρέψουν! Ο Τομ Κρουζ συνεχίζει να αμολιέται παντού –και πειστικά. Μεταξύ πολλών άλλων, κρέμεται από ελικόπτερο, οδηγεί ελικόπτερο, «γίνεται» ελικόπτερο. Η «Πτώση»; Ποια «Πτώση»; Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Σκαϊ.

misbehaviour 607

Miss Απειθαρχία (Misbehaviour) της Φιλίπα Λόουθορπ

Λονδίνο, 1970. Τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος» πραγματοποιούνται στο Λονδίνο με παρουσιαστή τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Πρόκειται για τον διαγωνισμό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Με το επιχείρημα ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το ανερχόμενο Κίνημα για τη Γυναικεία Χειραφέτηση κέρδισε εν μία νυκτί τα φώτα της δημοσιότητας, εισβάλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση. Oταν ο διαγωνισμός συνεχίστηκε, το αναπάντεχο αποτέλεσμά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μέσα σε λίγες ώρες, το παγκόσμιο κοινό είδε την πατριαρχία να χάνει έδαφος.

Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, ειπωμένη με μαχητικότητα, γούστο, χιούμορ και συναίσθημα, η ταινία της Φιλίπα Λόουθορπ του «The Crown», είναι απολαυστική και πάντα απαραίτητη. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 20.10 στο Cosmote Cinema 2.

Κιέριον

Κιέριον του Δήμου Θέου

Η ταινία αναφέρεται στη γνωστή «υπόθεση Πολκ», γύρω από τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζωρτζ Πολκ, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για να πάρει συνέντευξη από τον Μάρκο Βαφειάδη και κατά μυστηριώδη τρόπο βρέθηκε δολοφονημένος, αλλά και στον τότε πρόσφατο πόλεμο των έξι ημερών. Στην ταινία, ένας δημοκρατικός δημοσιογράφος, ο Αίμος Βαγενάς, συλλαμβάνεται με την κατηγορία της συμμετοχής στη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου, με τον οποίο ήταν φίλοι. Η ενοχή του δεν αποδεικνύεται και αφήνεται προσωρινά ελεύθερος. Με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα αρχίζει να ερευνά την υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε, όμως αντιλαμβάνεται ότι οι αρχές επιδιώκουν τη συγκάλυψη της αλήθειας και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Η ταινία, με επιδράσεις από τον Γκοντάρ, αποτελεί και την πρώτη απεικόνιση του φοιτητικού κινήματος αλλά και των αυταρχικών μεθόδων της αστυνομίας.

Η ταινία προβάλλεται δωρεάν online στο site της Ταινιοθήκης στα πλαίσια του αφιερώματος Ελλάδα-Γαλλία: Κινηματογραφικές συναντήσεις στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Μίκης

Μίκης Θεοδωράκης – Η Αυτοβιογραφία

Η σειρά «Μίκης Θεοδωράκης – Η Αυτοβιογραφία» φέρει την υπογραφή των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη κι ακολουθεί τη χρονολογική σειρά της πορείας του Μίκη Θεοδωράκη, αποκαλύπτοντας το διαχρονικό του έργο και το πάθος με το οποίο «υπηρέτησε» τη ζωή και τη μουσική. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο ντοκουμέντο για τον άγρυπνο στοχαστή, τον αγωνιστή καλλιτέχνη και δημιουργό, του οποίου η φήμη ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.

Η σειρά ντοκιμαντέρ είναι ολόκληρη διαθέσιμη στη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Στον ίδιο προορισμό οι τηλεθεατές θα βρουν και τα ντοκιμαντέρ «Μίκης Θεοδωράκης - Συνθέτης», «Το σπίτι είχε τη δική του ιστορία» και «Μια επανάσταση αρχίζει».


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.