Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Tinker Tailor Soldier Spy

Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι (Tinker Tailor Soldier Spy) του Τόμας Αλφρεντσον

Ο Τζορτζ Σμάιλι, πρώην υπάλληλος της υπηρεσίας πληροφοριών, αναλαμβάνει να ξετρυπώσει έναν «Τυφλοπόντικα» που έχει φωλιάσει στα ανώτερα κλιμάκια της βρετανικής αντικατασκοπείας και πουλάει μυστικά στη Σοβιετική Ένωση. Για να τον ανακαλύψει, ο Σμάιλι αρχίζει ένα δύσκολο σκακιστικό παιχνίδι με τον Κάρλα, τον Σοβιετικό ομόλογό του. Κινήσεις που στην αρχή φαντάζουν ασύνδετες μεταξύ τους, στο τέλος θα συγκλίνουν και θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του «Τυφλοπόντικα».

Βασισμένo στο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, το απόλυτα βρετανικό, σε ύφος και στιλ, θρίλερ μυστηρίου, έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας, φιγουράρει στα φετινά βραβεία και είναι υποψήφιo για τρία Οσκαρ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον Alpha.

the county 2

Η Λευκή Επανάσταση (The County) του Γκριμούρ Χακόναρσον

Η Ινγκα είναι συνηθισμένη να δουλεύει τη φάρμα της με τον άντρα της, τον Ρέινιρ, με τόσο κόπο και φόρτο που, αγαπημένοι μεν, δεν προλαβαίνουν καν να μιλήσουν μεταξύ τους, μένει μετέωρη όταν ο Ρέινιρ σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό. Η Ινγκα ξέρει ότι θα τη φροντίσει το Σωματείο των τοπικών κτηνοτρόφων, εκείνο στο οποίο ανήκουν εδώ και χρόνια, που έχει δικαίωμα στην αποκλειστική διάθεση των γαλακτοκομικών προϊόντων τους και αποκλειστικά εκείνο τους παρέχει υλικά και μηχανήματα, σε τιμές πολύ υψηλότερες απ' ό,τι θα έβρισκαν στο μακρινό Ρέικιαβικ. Οταν, ωστόσο, η Ινγκα αρχίζει να καταλαβαίνει με τι αντίτιμο προσφέρεται αυτή η βοήθεια, ξεκινά, μόνη γελαδάρισσα εναντίον όλων και με όπλο της το facebook (αλλά και μια καραμπίνα), να πολεμήσει εναντίον του Σωματείου και να διεκδικήσει τα δικαιώματα τα δικά της και της κοινότητας.

Ο πολυβραβευμένος Γκριμούρ Χακόναρσον που 6 χρόνια πριν μάς εντυπωσίασε με το «Δεσμοί Αίματος» («Rams», 2015), επιστρέφει με μια ακόμη ειλικρινή, ανθρώπινη ταινία τοποθετημένη στην επαρχία της Iσλανδίας. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ.

«Η Λευκή Επανάσταση» κάνει πανελλήνια πρεμιέρα σε streaming και είναι διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa στο Viva.gr.

toy story 3 main

Toy Story 3 του Λι Ανκριτς

Τα παιχνίδια δεν μεγαλώνουν. Αντίθετα από τους ανθρώπους καταλαβαίνουν τον χρόνο που περνάει μόνο από τη φυσική φθορά τους και κυρίως από εκείνη τη στιγμή όπου νιώθουν πως δεν είναι πλέον απαραίτητα. Ο,τι ακριβώς συμβαίνει στην αρχή της τρίτης συνέχειας του «Toy Story» στον Γούντι, τον Μπαζ, τον κύριο και την κυρία Πατατοκέφαλη και την υπόλοιπη παρέα των παιχνιδιών του Αντι, λίγο πριν αυτός φύγει για το κολέγιο. Η απόφαση έχει ληφθεί και η κούτα για το πατάρι είναι έτοιμη. Καταδικασμένα να αποσυρθούν για πάντα ως «άχρηστα παιδικά κειμήλια», τα παιχνίδια θα δεχτούν τη μοίρα τους με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι δέχονται τα γηρατειά. Μόνος επιζών, ο Γούντι, γίνεται ο «εκλεκτός» της καρδιάς του ιδιοκτήτη του. Πακεταρισμένος μαζί με τα πράγματα του κολεγίου, δέχεται κι αυτός τη μοίρα του να θυμίζει για πάντα στον Αντι τις μέρες που ήταν παιδί. Eνα αρχικά ευχάριστο γύρισμα της τύχης θα στείλει κατά λάθος τα παιχνίδια σε ένα παιδικό σταθμό, χαρίζοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία. Μόνο που εκεί, το «παιχνίδι» καθορίζεται από έναν σατανικό ροζ λούτρινο αρκούδο, τον Λότσο, ο οποίος βιώνει την δική του τραυματική εγκατάλειψη βασανίζοντας με τον χειρότερο τρόπο τους ήρωες.

Φτάνοντας την τέχνη του animation σε ύψη που κανείς δεν είχε φανταστεί μέχρι σήμερα, η Pixar παραδίδει μια από τις πιο σκοτεινές, σπαραξικάρδιες και αυτόματα κλασικές ιστορίες ενηλικίωσης του σύγχρονου σινεμά. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 20.00 στον Alpha.

gothika

Gothika του Ματιέ Κασοβίτς

Η ψυχίατρος Μιράντα Γκρέι, ειδικευμένη στην παθολογία των εγκληματιών, ξυπνάει μέσα σ' έναν αληθινό εφιάλτη: βρίσκεται έγκλειστη στο ίδρυμα όπου εργάζεται και κατηγορείται για τον φόνο του άντρα της, ενώ δεν θυμάται τίποτα. Προσπαθώντας να ξαναβρεί την μνήμη της και να αποδείξει την αθωότητά της, θα γίνει υποχείριο ενός εκδικητικού πνεύματος και θα αγγίξει την παράνοια. Ενας συνάδελφος γιατρός και μία εύθραυστή τρόφιμος πλαισιώνουν τη δραματική δοκιμασία της.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Mega.

Ford v Ferrari

Κόντρα σε Ολα (Le Mans '66) του Τζέιμς Μάνγκολντ

Αμερική, αρχές δεκαετίας του '60. Ο εγγονός του ιδρυτή της Ford, ο Χένρι Φορντ ο 2ος, επιχειρεί ένα άνοιγμα στην ευρωπαϊκή αγορά. Μία προσπάθειά του να αγοράσει τη Ferrari οδηγεί σε προδοσία σε όφελος ανταγωνιστή του και τότε εκείνος ορκίζεται να τιμωρήσει τον Ενζο Φεράρι, κερδίζοντάς τον στο δικό του γήπεδο: τον διάσημο ετήσιο αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν στη Γαλλία. Για να γίνει κάτι τέτοιο, φυσικά, η Ford δεν πρέπει απλώς να κατασκευάσει ένα υπερσύγχρονο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Αλλά να εφεύρει και να κατέβει στους αγώνες με κάτι καλύτερο από τα δοκιμασμένα, με παράδοση χρόνων, τεχνολογικά άρτια, αγωνιστικά μοντέλα της Ferrari. Ολο αυτό είναι αδιανόητο. Μόνο ένας τρελός θα το επιχειρούσε. Στην περίπτωσή μας, δύο τρελοί. Ο Τεξανός Κάρολ Σέλμπι, πρώην οδηγός Formula 1 και νυν φιλόδοξος σχεδιαστής αυτοκινήτων κι ο Βρετανός μηχανικός και επαγγελματίας οδηγός Κεν Μάιλς - γνωστός τόσο για τον οξύθυμο χαρακτήρα του, όσο και για το πείσμα, το ένστικτο και το ασυναγώνιστο του ταλέντο στο τιμόνι. Μαζί, κατασκευάζουν το GT40, το μεγάλο στοίχημα της Ford, όμως τίποτα δεν έγινε απλά κι εύκολα. Η προετοιμασία, οι αποτυχίες, η επιμονή, το ρίσκο τεστάρουν τη βαθιά φιλία των δύο αντρών και συγκρούονται με το κυνικό πρόσωπο της αμερικανικής επχειρηματικότητας (τον Φορντ τζούνιορ δεν τον ενδιαφέρει το όραμα, αλλά η μπίζνα). Ολοι όμως καταλήγουν στον ίδιο κοινό προορισμό: το σημείο εκκίνησης του Le Mans 66, ενός αγώνα που έγραψε ιστορία.

Επιτέλους: ένα δείγμα απολαυστικού, παραδοσιακού σινεμά. Η «μεσαία» ταινία που λείπει τόσο στην εποχή μας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1.

radioactive main

Μαρία Κιουρί: Η Γυναίκα που Aλλαξε τον Κόσμο (Radioactive) της Μαρζάν Σατραπί

Παρίσι, 1893. Η Μαρί γνωρίζει τον συνάδελφο επιστήμονα Πιερ Κιουρί, και η γνωριμία καταλήγει σε γάμο. Οι δυο τους μεγαλώνουν δύο κόρες, και ενώνουν τις γνώσεις τους, με κίνδυνο της ζωής τους, για να αλλάξουν για πάντα το πρόσωπο της επιστήμης. H κινηματογραφική (ραδι)ενέργεια της Μαρζάν Σατραπί μοιάζει απούσα από αυτή την τυπική και μάλλον επίπεδη βιογραφία, που ηλεκτρίζεται μόνο από την ερμηνεία της Ρόζαμουντ Πάικ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 20.05 στο Nova Cinema 2.

μίκης

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο ERTFLIX

Συγκεντρωμένες εκπομπές από διαφορετικές εποχές από τα αρχεία της ΕΡΤ, τις βρίσκετε όλες εδώ. Συνεντεύξεις, συναυλίες, αφιερώματα, αρχειακά διαμάντια (όπως η εκπομπή «Καλλιτεχνικό Καφενείο» και το «Μονόγραμμα»), ένα ολόκληρο σύμπαν που συστήνει, υπενθυμίζει, κρατάει ζωντανό το πνεύμα του σπουδαίου καλλιτέχνη και Ελληνα.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.