Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


με χωρίς γυναίκες

Με Χωρίς Γυναίκες του Βαγγέλη Σεϊτανίδη

Δύο σαραντάρηδες ξεκινούν ένα ταξίδι δρόμου για να αναζητήσουν την «ωραία του σχολείου» τους, που οι φήμες θέλουν να έχει γίνει μοναχή κάπου στην Ηλεία. Στην ουσία, ψάχνουν τον παλιό τους εαυτό, τα χαμένα όνειρα, τη χαμένη χαρά. Είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο «Κουστώ» είναι ένας 40άρης που έβαλε λουκέτο στη βιοτεχνία που κληρονόμησε από τον πατέρα του όταν ήταν μικρός, παρατώντας τις δικές του φιλοδοξίες να γίνει ωκεανολόγος. Ο Ρίκος είναι τυπικός νεοέλληνας: οικογενειάρχης, πατέρας αλλά κι αμετανόητος χαβαλές, μπήχτης – λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και οι γκόμενες. Ομως και καλός φίλος: όταν βλέπει τον κολλητό του να περνάει κρίση μετά τη χρεοκωπία του, εγκαταλείπει τα πάντα για ένα τριήμερο για να φύγουν μαζί αυτό το ταξίδι. Και λένε όσα δεν είχαν πει μια ολόκληρη ζωή...

Ο Βαγγέλης Σεϊτανίδης επιστρέφει με μία buddy movie, μία ανδρική κομεντί, ένα ταξίδι δρόμου με προορισμό την καθυστερημένη (και κινηματογραφική) ενηλικίωση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στην ΕΡΤ 2

Crouching Tiger, Hidden Dragon 607

Τίγρης Και Δράκος (Crouching Tiger, Hidden Dragon) του Ανγκ Λι

Ο θρυλικός πολεμιστής Λι Μου Μπάι και η όμορφη πολεμίστρια Γιου Σου Λιέν ,βασανίζονται από την ανείπωτη και ανεκπλήρωτη αγάπη. Εκείνος είναι αήττητος, εκείνη είναι η πιο διάσημη γυναίκα πολεμίστρια. Και οι δύο έχουν αγωνιστεί με αυτοθυσία για το δίκαιο του λαού τους. Ο Λι Μου Μπάι εμπιστεύεται στη Γου το αρχαίο σπαθί του, το μυθικό Green Destiny, και τής ζητάει να το παραδώσει ως δώρο στον σεβαστό Σερ Τε στο Πεκίνο. Εκείνη δεν θέλει να φύγει χωρίς εκείνον, αλλά δέχεται να το κάνει. Από την άλλη, η νεαρή και πεισματάρα αριστοκράτισσα Ζεν καταφθάνει, ύστερα από πολλά χρόνια παραμονής στις δυτικές επαρχίες, στο επιβλητικό Πεκίνο μαζί με τη γκουβερνάντα της. Η εκπληκτική πόλη αποτελεί μια νέα αρένα για κοινωνικές κατακτήσεις και η μητέρα της Ζεν επιθυμεί να την παντρέψει με έναν πλούσιο άνδρα. Όταν κάποιος κλέβει το σπαθί με τις πανάρχαιες δυνάμεις, η έρευνα της Γου την οδηγεί στα χνάρια της Ζεν.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στον ΑΝΤ1

Coco 607

Coco των Λι Ανκριτς, Εϊντριαν Μολίνα

Στη Σάντα Σισίλια του Μεξικού, ο Μιγκουέλ ζει με το όνειρο να γίνει βιρτουόζος μουσικός, παρά το γεγονός ότι για έναν μυστηριώδη λόγο η οικογένειά του έχει απαγορεύσει τη μουσική στο σπίτι εδώ και πολλά χρόνια. Στην προσπάθειά του, λοιπόν, να ακολουθήσει το μουσικό είδωλό του, τον Ερνέστο ντε λα Κρουζ και να αποδείξει το δικό του ταλέντο, κάποια τυχαία και αλλόκοτα γεγονότα, θα τον οδηγήσουν στην φαντασμαγορική και πολύχρωμη Χώρα των Προγόνων. Όταν μάλιστα στο δρόμο του βρεθεί ο Χέκτορ, ένας γοητευτικός απατεώνας που υπόσχεται να τον βοηθήσει, όλη η αλήθεια για την οικογενειακή του ιστορία έρχεται στο φως με τον πιο αναπάντεχο όσο και μελωδικό τρόπο.

To νέο παραμύθι της Pixar - ένα instant classic φιλμ κινουμένων σχεδίων για το θάνατο, που σφύζει από ζωή! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.30 στον Alpha

rocketman 607

Rocketman του Ντέξτερ Φλέτσερ

Η ζωή και η πορεία μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλ Ντουάιτ, ενός μικρού ντροπαλού πιανίστα σε έναν από τους πιο εμβληματικούς μουσικούς με παγκόσμια απήχηση με το όνομα Έλτον Τζον. Από την απόρριψη των γονιών του ως την λατρεία του κοινού, από τη σχέση του με τον μουσικό μάνατζερ, Τζον Ρέιντ, ως την προσωπική πτώση και επάνοδο, ένας ανηφορικός δρόμος με όχημα το μουσικό ταλέντο του ανάμεσα σε δύσκολα εμπόδια, ουσίες, επιτυχίες και στιγμές δόξας.

Μια «εγκεκριμένη» βιογραφία γίνεται ανυψωτικό μιούζικαλ αλλά και ειλικρινής ψυχανάλυση του glam performer κι εκτοξεύει το ταλέντο του Τάρον Ετζερτον. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Open

finch

Finch του Μιγκέλ Σάποτσνικ

Τοποθετημένο στο μέλλον, σε μια εποχή όταν το στρώμα του όζοντος έχει γίνει σαν «ελβετικό τυρί» (γεμάτο τρύπες) και όπου η ηλιακή ακτινοβολία καίει το δέρμα και σκοτώνει κάθε ζωή, το «Finch», μας συστήνει στον μοναδικό ανθρώπινο ήρωά του,που περιπλανιέται με ένα πρωτόλειο ρομπότ σε μια ερημωμένη πόλη αναζητώντας τροφή σε άδεια σουπερμάρκετ. Ο Φιντς του Τομ Χανκς, είναι ένας από τους λίγους επιζώντες σε αυτόν τον κόσμο που σαρώνεται από αμμοθύελλες και τυφώνες και υποφέρει από την ακτινοβολία των ηλιακών εκλάμψεων. Οχυρωμένος σε ένα ερευνητικό κέντρο που έχει πάψει εδώ και καιρό να λειτουργεί, ο Φιντς πεθαίνει κι αυτός όπως κι ο κόσμος γύρω του, αλλά δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την ζωή, πριν εξασφαλίσει συντροφιά για τον σκύλο του, Γκουντγίαρ, ένα αξιαγάπητο τετράποδο που είναι η μόνη συντροφιά και παρηγοριά του. Και έτσι χτίζει ένα ρομπότ στο οποίο θα «φορτώσει» όλη την απαραίτητη γνώση και όλο το συναίσθημα για να φροντίσει τον τετράποδο φίλο του. Ομως λίγο πριν το λογισμικό του ανθρωποειδούς του, φορτώσει πλήρως, μια σαρωτική καταιγίδα θα απειλήσει το καταφύγιο του κι ο Φιντς, οι μηχανικοί του σύντροφοι και ο Γκουντγίαρ, θα αναγκαστούν να τραπούν σε φυγή, βγαίνοντας στον δρόμο με ένα γιγαντιαίο φορτηγό κατευθυνόμενοι προς το Σαν Φρανσίσκο αναζητώντας ασφάλεια.

Μπορεί μια post apocalyptic ταινία να είναι γλυκιά, τρυφερή και αστεία; Αν πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς, φυσικά και μπορεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία θα είναι διαθέσιμη στο AppleTV+ από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

a cop movie

Μια Αστυνομική Ταινία (Una Película de Policías / A Cop Movie) του Αλόνσο Ρουιζπαλάσιος

Αυτή η «Αστυνομική Ταινία» ξεκινά μοιάζοντας με ντοκιμαντέρ αλλά εξαιρετικά σκηνοθετημένο και υπερβολικά στυλιζαρισμένο, τόσο που να πιστεύεις ότι οι αληθινοί αστυνομικοί που ακολουθεί, υποδύονται τους εαυτούς τους αναβιώνοντας στιγμές από την αστυνομική τους εμπειρία για χάρη της κάμερας. Η Τερέζα κι ο Μοντόγια και οι δυο έγιναν αστυνομικοί ακολουθώντας τα βήματα μελών των οικογενειών τους, η πρώτη του πατέρα της ο οποίος όχι μόνο δεν ήθελε η κόρη του να γίνει αστυνομικός αλλά δεν πίστευε ότι μπορούσε επειδή ήταν γυναίκα κι ο δεύτερος του μεγαλύτερου αδελφού του. Στην διάρκεια των δύο πρώτων κεφαλαίων της ταινίας ο καθένας θα αφηγηθεί την ιστορία του στην κάμερα, στην διάρκεια του τρίτου θα ανακαλύψεις ότι μέσα από την κοινή τους πορεία στην αστυνομία, ερωτεύτηκαν κι έγιναν ζευγάρι.

Μεταξύ μυθοπλασίας και αλήθειας, το ευρηματικό αλλά άνισο φιλμ του Αλόνσο Ρουιζπαλάσιος, προκαλεί το ενδιαφέρον ακόμη κι αν δεν δικαιώνει τις προσδοκίες απόλυτα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Διαθέσιμο στο Netflix από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.