Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Σ' Αυτή την Χώρα Κανείς Δεν Ηξερε Να Κλαίει

Σ' Αυτή τη Χώρα Κανείς Δεν Ηξερε να Κλαίει του Γιώργου Πανουσόπουλου

Τι μαγικό συμβαίνει σ΄ αυτό το αχαρτογράφητο νησάκι του Αιγαίου; Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής (Serge-Requet Barville) και μία νεαρή οικονομολόγος (Μαργαρίτα Πανουσοπούλου), φθάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του. Θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκαλο (Μπάμπης Χατζηδάκης) και την πληθωρική χήρα (Φωτεινή Τσακίρη) και θα παραδοθούν τόσο στη δίνη του έρωτα, όσο και στο γοητευτικό τόπο, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων. Η κινηματογράφηση έγινε εξ’ ολοκλήρου στην Ικαρία το καλοκαίρι του 2017. Συμμετέχουν, σε βασικούς και δευτερεύοντες ρόλους, πολλοί Ικαριώτες και Καριωτίνες όλων των ηλικιών. 14 χρόνια μετά τη Νάξο και την «Τεστοστερόνη», ο Γιώργος Πανουσόπουλος ταξιδεύει στην Ικαρία και την… σεροτονίνη. Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix.

Προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 2.

parasite main

Παράσιτα (Parasite) του Μπονγκ Τζουν-χο

Η οικογένεια των Κιμ είναι αγαπημένη, αλλά είναι όλοι τους άνεργοι και το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό. Ο γιος της οικογενείας βρίσκει δουλειά ως καθηγητής ιδιαιτέρων κι ελπίζει επιτέλους σε σταθερό εισόδημα. Κουβαλώντας τις προσδοκίες όλης του της οικογένειας, πηγαίνει για συνέντευξη στο σπίτι των Παρκ- ιδιοκτητών μια διεθνούς εταιρίας πληροφορικής, για να συναντήσει την κυρία του σπιτιού. Μετά την πρώτη αυτή συνάντηση, ξεκινάει ένας χείμαρρος ατυχών συμβάντων.

H ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών είναι ένα αιχμηρό κι απολαυστικό κομμάτι κοινωνικού και πολιτικού σινεμά που όχι, δεν μοιάζει με αυτό του Κεν Λόουτς. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Fast & Furious 8

Οι Μαχητές Των Δρόμων 8 (The Fate Of The Furious 8) του Φ. Γκάρι Γκρέι

Η ταινία ξεκινά στην Αβάνα - το «FF8» είναι η μία από τις πρώτες αμερικανικές ταινίες που γυρίστηκαν στην Κούβα με την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών - όπου ο Ντομ και η Λέτι περνούν τον μήνα του μέλιτος κάνοντας, τι άλλο, κόντρες. Εκεί, όμως, το όνειρο θα κοπεί απότομα, όταν η Σάιφερ, μια underground χάκερ με ανθρωπιστική συνείδηση, θα συναντήσει τον Τορέτο και θα τον εκβιάσει, με άγνωστό μας διακύβευμα, να στραφεί εναντίον της ίδιας του της ομάδας. Κι αυτός θα το κάνει.

To 8o μέρος της saga του «Fast & Furious» ανάβει ξανά τη μηχανή του: ο Πολ Γουόκερ λείπει, αλλά όλα τ' άλλα είναι εκεί. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ANT1.

Dumbo main

Ντάμπο (Dumbo) του Τιμ Μπάρτον

Αμερική, καλοκαίρι 1919. Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει μόλις εκπνεύσει, αφήνοντας τη χώρα με βαθιά τραύματα – ορφανεμένες οικογένειες, επιδημίες, οικονομική κρίση. «Το Τσίρκο των Αδελφών Μέντιτσι» υπόσχεται να σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα αυτά με θέαμα, ψυχαγωγία, φαντασμαγορικά νούμερα. Ή, τουλάχιστον, κάποτε ήταν φαντασμαγορικά. Τώρα στέκεται κι αυτό ρημαγμένο, αποδεκατισμένο, χρεωκοπημένο. Ο Χολτ Φάριερ, ο όμορφος καβαλάρης καουμπόη και πάλαι ποτέ κεντρικό νούμερο του Μέντιτσι, επιστρέφει από το μέτωπο, αλλά κι αυτός λειψός – έχει χάσει το ένα του χέρι στον πόλεμο και την αισιοδοξία του για ζωή στην είδηση ότι η γυναίκα του πέθανε από τη φονική γρίπη. Στο τσίρκο τον περιμένουν τα δυο μικρά του παιδιά, αλλά όχι η ατραξιόν του. Ο Μέντιτσι αναγκάστηκε να πουλήσει τα άλογά του και να επενδύσει τα τελευταία του χρήματα σε μία έγκυο ελεφαντίνα. Ενα μωρό ελέφαντας ίσως να προσελκούσε το μουδιασμένο κοινό και να ήταν η λύση στο οικονομικό τους πρόβλημα. Οταν όμως η Κυρία Τζάμπο γεννά τον Τζάμπο Τζούνιορ, βρίσκονται μπροστά από κάτι που δεν έχουν ξαναδεί: το ελεφαντάκι έχει τεράστια αυτιά κι όλοι το κοροϊδεύουν και το φωνάζουν «Ντάμπο». Κι εκεί που οι ελπίδες του Μέντιτσι κάνουν φτερά, το ίδιο κάνει κι ο «Ντάμπο»: απλώνει τα αυτιά του και... πετάει! Η είδηση κεντρίζει το ενδιαφέρον του μεγαλοεπιχειρηματία του θεάματος Β. Α. Βεντεβέρε , ο οποίος εξαγοράζει όλο το τσίρκο του Μέντιτσι και τους μεταφέρει στη «Dreamland», το τελευταίας τεχνολογίας Πάρκο Ψυχαγωγίας του, με σκοπό να πακετάρει το νούμερο του ιπτάμενου ελέφαντα για τις μάζες και να γίνει δισεκατομμυριούχος.

Πολύ Disney, ελάχιστος Τιμ Μπάρτον. Το live-action remake του συγκινητικού κλασικού animation του '41 είναι ένα βαρυφορτωμένο, ρετρό-φουτουριστικό blockbuster, με προσεγμένη παραγωγή, αλλά χωρίς συναίσθημα, πόνο, τρέλα, σκοτεινιά, μαγεία. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.30 στον Alpha.

lobster 607

Ο Αστακός (The Lobster) του Γιώργου Λάνθιμου

Στο κοντινό μέλλον και σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όσοι χωρίζουν και μένουν μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν ερωτικό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο Δάσος. Ο Ντέιβιντ επιλέγει -αν δεν τα καταφέρει- να γίνει αστακός. Ωστόσο, δεν αντέχει τη διαμονή στο Ξενοδοχείο αυτό και δραπετεύει. Πηγαίνει στο Δάσος και γίνεται μέλος των Μοναχικών, στους οποίους απαγορεύεται να έχουν ερωτικούς συντρόφους. Εκείνος όμως ερωτεύεται μια γυναίκα και οι δυο τους προσπαθούν να μη γίνουν αντιληπτοί από τους υπόλοιπους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Cosmote Cinema 1 HD.

kajillionaire MAIN

Βαθύπλουτη (Kajillionaire) της Μιράντα Τζουλάι

Η Ολντ Ολιο, η ηρωίδα που υποδύεται η Εβαν Ρέιτσελ Γουντ στην καινούρια ταινία της Μιράντα Τζουλάι, «έμαθε να πλαστογραφεί πριν μάθει να γράφει, για την ακρίβεια έτσι έμαθε να γράφει», όπως λέει με περηφάνει ο μπαμπάς, ο πάτερ φαμίλιας μιας οικογένειας μικροαπατεώνων που δεν θέλει να γίνει πολυεκατομυριούχος, απλά να κλέβει όσα τους χρειάζονται για να ζήσουν. Οταν στο καινουριο τους κόλπο όμως θα στρατολογήσουν μια νέα συνεργάτιδα, θα δουν τον κόσμο τους να αλλάζει με απροσδόκητους τρόπους...

Η αγαπημένη μας Μιράντα Τζουλάι («Εγώ, Εσύ κι Ολοι οι Γνωστοί», «Το Μέλλον») επιστρέφει με μία πικρή κομεντί - τόσο ανθρώπινη, παράξενη και τρυφερή όσο όλες οι δουλειές της σκηνοθέτιδας, εικαστικού και συγγραφέως μαζί. Πρωταγωνιστούν οι Εβαν Ρέιτσελ Γουντ, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Ντέμπρα Γουίνγκερ και Ρίτσαρντ Τζένκινς. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

H ταινία προβάλλεται απόψε στις 18.15 στο Novacinema 1.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.