Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 3 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 3 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


jurassic park

Jurassic Park του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ένας εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος, προσκαλεί δύο παλαιοντολόγους να επισκεφθούν το ιδιωτικό του νησί, όπου έχει δημιουργήσει ένα περίεργο πάρκο με ζωντανούς δεινόσαυρους. Όλα μοιάζουν να κυλούν ειδυλλιακά στο παραδεισένιο νησί μέχρι τη στιγμή, που οι δεινόσαυροι αποφασίζουν να πάρουν τον έλεγχο.

Η ταινία προβάλλεται στις 11.30 στο Star

τετάρτη main

Τετάρτη 04:45 του Αλέξη Αλεξίου

Αθήνα, Χειμώνας 2010. Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.

Επτά χρόνια μετά την «Ιστορία 52», ο Αλέξης Αλεξίου επιστρέφει με ένα ακόμη ατόφιο κομμάτι σινεμά που διασχίζει την παράδοση του νουάρ μετατρέποντας την ελληνική κρίση σε ένα απολαυστικό για τα μάτια και τις αισθήσεις εφιάλτη μέσα στην πραγματικότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στην ΕΡΤ 2

The Whore's Chair

Positively Diifferent - Castaways

Αυτό είναι ένα σετ για τον χώρο που διεκδικούν όσα απειλούνται από τη βία, τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση: ένα σετ για τον κόσμο που μπορούμε να ονειρευτούμε, αν αυτές οι ζωές έπαυαν να είναι αόρατες, αν νοούνταν ως άξιες να βιωθούν.

Δείτε ένα πακέτο ταινιών μικρού μήκους με τις ταινίες The Uninhabitable Ones, Suited, Bridging the gap, If i go out walking with my dead friends, The market man, Black&White και The Whore's Chair στο vimeo on demand

καβάφης

Καβάφης του Γιάννη Σμαραγδή

Ένας νεαρός συγγραφέας προσπαθεί να συγκεντρώσει περισσότερα βιογραφικά στοιχεία για τον γέροντα και κλινήρη Κωνσταντίνο Καβάφη. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο ετοιμοθάνατος ποιητής ανακαλεί τη διαδρομή του προς την υψίστου επιπέδου ποιητική έκφραση. Ιστορικά γεγονότα, πρόσωπα, ερωτικές εμπειρίες και συναισθήματα που αποτέλεσαν τις κινητήριες δυνάμεις για την παραγωγή του έργο του, επιστρέφουν, ανασυνθέτοντας το πολύπλοκο μωσαϊκό της ζωής του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.05 στην ΕΡΤ 2

american sniper review MAIN

Ελεύθερος Σκοπευτής (American Sniper) του Κλιντ Ιστγουντ

Ο Κρις Κάιλ έμεινε στην ιστορία των ένοπλων δυνάμεων των Η.Π.Α. ως «ο Θρύλος», ο πιο αποτελεσματικός ελεύθερος σκοπευτής στον πόλεμο του Ιράκ. Επισήμως, είναι υπεύθυνος για 160 καταγεγραμμένες εκτελέσεις Ιρακινών. Πολλοί όμως ισχυρίζονται ότι στην πραγματικότητα ο Κάιλ εκτέλεσε με επιτυχία πάνω από 200 «στόχους». Ο Κρις Κάιλ ήταν παιδί μίας δασκάλας κι ενός Τεξανού κυνηγού, ο οποίος του έβαλε στα χέρια ένα δίκανο στα 8 του χρόνια και τον έμαθε να πιστεύει ότι στον κόσμο υπάρχουν «λύκοι, πρόβατα και τσοπανόσκυλα» κι ότι η Αμερική οφείλει να είναι το τελευταίο. Ο Κρις Κάιλ έκανε 4 θητείες στο Ιράκ, πέρασε μία ολόκληρη δεκαετία της ζωής του στον πόλεμο, αποστρατεύτηκε το 2009 κι επέστρεψε στη νεαρή σύζυγό του και τα παιδιά του φορτωμένος με τιμές, μετάλλια και σοβαρές ψυχώσεις μεταπολεμικού στρες. Εγραψε την αυτοβιογραφία του κι ο Κλιντ Ιστγουντ ανέλαβε να την μεταφέρει στην οθόνη. Μία μέρα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου draft του σεναρίου, ο Κάιλ έπεσε νεκρός, στο χώμα της πατρίδας του, από σφαίρα αμερικανού βετεράνου συμπολεμιστή, τον οποίο προσπαθούσε να βοηθήσει να προσαρμοστεί ξανά και να ξεπεράσει τις τραυματικές διαταραχές του.

Εξι υποψηφιότητες για Οσκαρ για τη νέα ταινία του Κλιντ Ιστγουντ, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες της χρονιάς. Ηρωική ή αντιπολεμική; Κυριολεκτική ή ειρωνική; Προπαγανδιστική ή πιο έξυπνη από το χίλμπιλι κοινό της; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

Wild Strawberries 607

Αγριες Φράουλες (Wild Strawberries) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Ο ηλικιωμένος ιατρός Άιζακ Μποργκ ταξιδεύει με το αυτοκίνητό του για την πόλη Λουντ, όπου θα τιμηθεί από το παλιό του πανεπιστήμιο για την 50χρονη καριέρα του. Στο ταξίδι τον συνοδεύει η έγκυος νύφη του Μαριάν, η οποία δεν τρέφει και τα ευγενέστερα των συναισθημάτων για τον εγωπαθή πεθερό της. Στη διαδρομή, έπειτα και από έναν εφιάλτη που θα τον προβληματίσει, ο ιατρός θα συναντήσει διάφορα πρόσωπα που, συνειρμικά, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τα όνειρα του παρελθόντος και τις μνήμες μιας ζωής που έχει μείνει πίσω.

Σύμπραξη ουσιαστικά του Μπέργκμαν με τον θρύλο του σουηδικού σινεμά, Βίκτορ Σιόστρομ, οι «Αγριες Φράουλες» κοιτούν με αισιοδοξία τα τραύματα των ανθρώπινων σχέσεων όσο αποδεικνύουν περίτρανα την μαεστρία του δημιουργού τους στην οπτική και συναισθηματική απεικόνιση μιας διαδρομής γεμάτη λάθη και επίπονες αποφάσεις. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr

enfant terrible 607

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (Enfant Terrible) του Οσκαρ Ρέλερ

Οταν το 1967 ο 22χρονος Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ αναλαμβάνει τη θεατρική σκηνή του Anti-Theatre του Μονάχου, κανείς δεν υποψιάζεται ότι αυτός ο αυθάδης τύπος θα γίνει ένας από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Γερμανούς σκηνοθέτες. Σαν να το αισθάνεται ότι δεν έχει πολύ καιρό μπροστά του, γυρίζει μανιωδώς τη μια ταινία μετά την άλλη. Ταινίες του ανοίγουν στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, και λατρεύονται ή μισιούνται από κοινό, κριτικούς και συναδέλφους. Η οργή του μαζί με την βαθιά επιθυμία του για αγάπη, τον κάνουν τον πιο σημαντικό και ριζοσπαστικό σκηνοθέτη, ένα enfant terrible.

Η ζωή, το έργο, η άνοδος και η πτώση του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σε μια κινηματογραφική βιογραφία που παίρνει ρίσκα, αλλά καίει μέσα στη στιλιστική αλαζονία της κάθε ειλικρινή αποτύπωση της «live fast die young» μυθιστοριογραφίας του Γερμανού «παιδιού - θαύματος». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς